Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

ΤΡΕΙΣ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΑΝΙΔΙ

Όταν η αληθινή ζωή γίνεται παράσταση- Παντελής Δεντάκης, Νεφέλη Μαϊστράλη και Γιάννης Σκουρλέτης μιλούν για τις παραστάσεις που ανεβάζουν στο Φεστιβάλ Αθηνών.

Οι αληθινές ιστορίες που βρίσκουν τον δρόμο τους στο θεατρικό σανίδι πάντα κρύβουν μέσα τους μια ιδιαίτερη δυναμική. Φέτος στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου τρεις ιστορίες που σημάδεψαν την ελληνική κοινωνία έγιναν παράσταση στα χέρια τριών εξαιρετικά ταλαντούχων ομάδων.

Τα όρια της διαφορετικότητας συγκρούονται με τα όρια της ανοχής και της κοινωνικής συνοχής στο εμπνευσμένο από τη ζωή της Δήμητρας της Λέσβου “Ρόδο είναι Ρόδο” που σκηνοθετεί ο Παντελής Δεντάκης. Οι “Σπυριδούλες” της Νεφέλης Μαϊστράλη ξεκινούν από την αληθινή ιστορία της της 12χρονης υπηρέτριας, που συγκλόνισε την κοινή γνώμη της δεκαετίας του 1950. Η bijoux de kant του Γιάννη Σκουρλέτη στα “Τραγούδια του ελληνικού λαού – Drag ορατόριο” διαβάζει άλλη μια φορά «λοξά» την παράδοση και αντλεί έμπνευση από τον σπουδαίο Μικρασιάτη συνθέτη, μαέστρο και πιανίστα Γιάννη Κωνσταντινίδη.

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Και οι τρεις παραστάσεις εντάσσονται στο grape, τη νέα πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου για την εξαγωγή ελληνικών παραστάσεων χορού και θεάτρου.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα