Feeld, το άγνωστο dating app για φετιχιστές και λάτρεις του BDSM istockphoto

ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ DATING APP ΓΙΑ ΦΕΤΙΧΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΟΥ BDSM

Τι συμβαίνει στον μαγικό κόσμο του Feeld;

Η σύγχρονη εποχή γνωριμιών μέσω διαδικτύου έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι συνδέονται και αλληλεπιδρούν. Ενώ οι εφαρμογές όπως το Tinder, το Bumble και το Hinge κυριαρχούν στο χώρο των γνωριμιών, μια πιο φιλελεύθερη και διαφορετική, αρκετά άγνωστη πλατφόρμα, το Feeld, κερδίζει συνεχώς έδαφος, προσφέροντας έναν χώρο για άτομα και ζευγάρια που αναζητούν πιο ανοιχτές και μη παραδοσιακές σεξουαλικές και ερωτικές σχέσεις.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή έρχεται να καλύψει ένα κενό στην αγορά γνωριμιών, προσφέροντας μια πλατφόρμα που δίνει έμφαση στην ανοιχτή σεξουαλικότητα, τις πολυσυντροφικές σχέσεις, τα φετίχ και τη διερεύνηση της ανθρώπινης σεξουαλικότητας με τρόπο που συνδυάζει την ελευθερία και τον σεβασμό.

Feeld, το άγνωστο dating app για φετιχιστές και λάτρεις του BDSM
Feeld, το άγνωστο dating app για φετιχιστές και λάτρεις του BDSM istockphoto

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ FEELD;

Η φιλοσοφία του Feeld

Το Feeld ξεκίνησε το 2014 από τον Dimo Trifonov, έναν νεαρό σχεδιαστή εφαρμογών από τη Βουλγαρία, ο οποίος εμπνεύστηκε την εφαρμογή όταν η σύντροφός του εξέφρασε την επιθυμία να δοκιμάσει μια ανοιχτή σχέση. Η ιδέα ήταν να δημιουργηθεί μια εφαρμογή που θα μπορούσε να προσφέρει ένα ασφαλές περιβάλλον όπου οι άνθρωποι θα μπορούσαν να εξερευνήσουν μη παραδοσιακές σχέσεις, χωρίς να αισθάνονται πίεση ή κριτική από την κοινωνία.

Αυτό που διαφοροποιεί το Feeld από άλλες εφαρμογές γνωριμιών είναι η μεγάλη έμφαση στην ειλικρίνεια και τη συναίνεση. Η πλατφόρμα ενθαρρύνει τους χρήστες (οι οποίοι πρέπει να είναι άνω των 18 ετών) να είναι ανοιχτοί, είτε πρόκειται για πολυσυντροφικές σχέσεις, είτε για φετίχ, είτε για διερεύνηση της σεξουαλικότητας με νέους τρόπους.

Σε αντίθεση με άλλες εφαρμογές που στοχεύουν σε πιο παραδοσιακές σχέσεις, το Feeld δίνει χώρο για μια ποικιλία από σεξουαλικές ταυτότητες και προσανατολισμούς, παρέχοντας την ευκαιρία για ατομική και συλλογική εξερεύνηση των σχέσεων.

Αυτή τη στιγμή, περισσότεροι από 1 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν την εφαρμογή.

Περισσότερο από μια εφαρμογή γνωριμιών

Το Feeld προσφέρει μια σειρά από μοναδικά χαρακτηριστικά που το καθιστούν ιδανική πλατφόρμα για άτομα και ζευγάρια που θέλουν να εξερευνήσουν νέες μορφές σχέσεων. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν είτε ως άτομα είτε ως ζευγάρια, κάτι που διευκολύνει τα άτομα που βρίσκονται σε μια σχέση, αλλά επιθυμούν να εξερευνήσουν χωρίς στερεότυπα και ενοχές τα ερωτικά φετίχ τους με άλλους ανθρώπους.

Feeld, το άγνωστο dating app για φετιχιστές και λάτρεις του BDSM
Feeld, το άγνωστο dating app για φετιχιστές και λάτρεις του BDSM istockphoto

Μια βασική δυνατότητα του Feeld είναι η ανωνυμία που προσφέρει. Οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν ένα προφίλ χρησιμοποιώντας έναν ανώνυμο λογαριασμό Facebook, χωρίς το Feeld να κοινοποιεί δραστηριότητες στο κοινωνικό τους δίκτυο. Αυτό δημιουργεί ένα ασφαλές περιβάλλον για άτομα που μπορεί να ανησυχούν για το τι θα πουν οι φίλοι ή οι συνεργάτες τους αν μάθουν ότι χρησιμοποιούν την εφαρμογή.

Επιπλέον, το Feeld προσφέρει περισσότερες από 20 επιλογές για τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου, επιτρέποντας στους χρήστες να εκφράσουν πλήρως τον εαυτό τους. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι εξαιρετικά σημαντικό για την LGBTQ+ κοινότητα, καθώς επιτρέπει την παρουσίαση μιας πλήρους γκάμας σεξουαλικών και ρομαντικών ταυτοτήτων που συχνά παραβλέπονται από άλλες εφαρμογές γνωριμιών.

Πολυσυντροφικότητα, ανοιχτές σχέσεις και φετίχ

Ένας από τους βασικούς λόγους που το Feeld ξεχωρίζει είναι η ανοιχτή φιλοσοφία του σχετικά με τις σχέσεις. Σε αντίθεση με άλλες πλατφόρμες που επικεντρώνονται σε μονογαμικές σχέσεις, το Feeld προσφέρει μια κοινότητα για άτομα που ενδιαφέρονται για πολυσυντροφικές σχέσεις, ανοιχτές σχέσεις, καθώς και για διάφορα φετίχ και σεξουαλικά ενδιαφέροντα. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να βρουν ανθρώπους που έχουν τα ίδια ερωτικά ενδιαφέροντα, χωρίς να νιώθουν ντροπή ή δισταγμό.

Η πολυσυντροφικότητα και οι ανοιχτές σχέσεις είναι όλο και πιο δημοφιλή θέματα στον χώρο των σύγχρονων σχέσεων. Πολλοί άνθρωποι αναζητούν τρόπους να επαναπροσδιορίσουν τις σχέσεις τους, προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους. Το Feeld παρέχει ακριβώς αυτή την ευκαιρία, προσφέροντας έναν χώρο όπου οι χρήστες μπορούν να γνωρίσουν ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τους ίδιους τύπους σχέσεων, χωρίς να αισθάνονται ότι πρέπει να απολογηθούν.

Τα φετίχ είναι επίσης ένας τομέας που το Feeld εξερευνά με άνεση. Η πλατφόρμα παρέχει στους χρήστες την ελευθερία να εκφράσουν τις σεξουαλικές τους επιθυμίες και ενδιαφέροντα χωρίς ταμπού. Από BDSM μέχρι πιο ασυνήθιστα φετίχ, οι χρήστες μπορούν να βρουν άλλους που μοιράζονται τα ίδια “θέλω” και να συνδεθούν σε ένα πλαίσιο που επικεντρώνεται στη συναίνεση και τον αμοιβαίο σεβασμό.

Προκλήσεις και κριτική

Όπως κάθε πλατφόρμα γνωριμιών, έτσι και το Feeld αντιμετωπίζει προκλήσεις. Μια από τις βασικές κριτικές που έχει δεχτεί η εφαρμογή είναι ότι, παρόλο που στοχεύει να είναι μια ασφαλής και ανοιχτή πλατφόρμα, υπάρχουν χρήστες που ενδεχομένως δεν τηρούν τη φιλοσοφία της συναίνεσης και του σεβασμού. Ορισμένοι χρήστες έχουν αναφέρει περιπτώσεις ακατάλληλης συμπεριφοράς ή άβολων προσεγγίσεων, κάτι που μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε εφαρμογή γνωριμιών. Παρά τις προσπάθειες της ομάδας του Feeld να προσφέρει εργαλεία για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων, η φύση των ανοιχτών και πολυσυντροφικών σχέσεων μπορεί να φέρει προκλήσεις στη διαχείριση της κοινότητας.

Επιπλέον, ορισμένοι επισημαίνουν ότι, λόγω της φιλελεύθερης προσέγγισης του Feeld, η εφαρμογή μπορεί να προσελκύσει ανθρώπους που ενδιαφέρονται περισσότερο για την εκπλήρωση των σεξουαλικών τους φαντασιώσεων παρά για τη δημιουργία συναισθηματικών συνδέσεων. Αυτό μπορεί να απογοητεύσει χρήστες που επιδιώκουν βαθύτερες σχέσεις πέρα από τις ερωτικές επαφές.

Επιπλέον, η εφαρμογή είναι φιλική προς τους εργαζόμενους στο σεξ (ιδανική αν είσαι εργαζόμενος/η στο σεξ που αναζητά σχέση, αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει άλλες εφαρμογές λόγω του στίγματος γύρω από το επάγγελμά σου) και υποστηρίζει την LGBTQ+ κοινότητα, με ιδιαίτερη έμφαση στις διαθεματικές εμπειρίες — παρέχει κοντά στις 20 επιλογές σεξουαλικού προσανατολισμού, μια διαφοροποίηση από τις συνηθισμένες κατηγορίες «στρέιτ», «μπάι» ή «γκέι» που προσφέρουν οι περισσότερες εφαρμογές. Και πλέον δεν περιορίζεται μόνο σε τρίο -αν και αυτό μπορείς να το βρεις εύκολα στο Feeld -αλλά μπορείς επίσης να βρεις φίλους για να πας στο πρώτο σου σεξ πάρτι, άτομα με κοινά φετίχ, έναν μακροχρόνιο σύντροφο που ενδιαφέρεται για την ίδια δυναμική εξουσίας, ή απλώς κάποιον για να ανταλλάσσετε σεξουαλικές φαντασιώσεις.

Οι χρήστες υποστηρίζουν ότι στο Feeld έχουν την ευκαιρία να βρουν μια ασφαλή κοινότητα, να εξερευνήσουν εναλλακτικούς τρόπους ζωής και σχέσεων, να κάνουν νέες γνωριμίες, να αγκαλιάσουν τη διαφορετικότητά τους και να αισθανθούν λιγότερη ντροπή -ειδικά αν δεν έχουν πρόσβαση σε μεγάλη δεξαμενή γνωριμιών.

Ωστόσο, ενώ η εξέλιξη του Feeld έχει συμβάλει στη μείωση της ντροπής γύρω από τα φετίχ, η τεράστια αύξηση των χρηστών του (αύξηση 107% μεταξύ 2022 και 2023) είχε συνέπειες στην κοινότητα των φετίχ. Πλέον, υπάρχουν πολλοί χρήστες που δεν γνωρίζουν αρκετά για τα φετίχ, την συναινετική (ηθική) μη μονογαμία ή τον χειρισμό της συναίνεσης, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.

Το μέλλον των dating apps: Η σημασία της διαφορετικότητας

Παρά τις προκλήσεις, το Feeld έχει αποδείξει ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για μια πλατφόρμα που υποστηρίζει την ανοιχτή σεξουαλικότητα και τις μη παραδοσιακές σχέσεις. Καθώς οι κοινωνικές αντιλήψεις για τις σχέσεις αλλάζουν και περισσότερα άτομα αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους σύνδεσης, η σημασία εφαρμογών όπως το Feeld γίνεται όλο και πιο προφανής.

Η επιτυχία του Feeld υπογραμμίζει την ανάγκη για μια μεγαλύτερη ποικιλία στις εφαρμογές γνωριμιών, οι οποίες θα απευθύνονται σε άτομα με διαφορετικές ανάγκες. Καθώς η κοινωνία γίνεται πιο ανοιχτή προς τις διαφορετικές συναινετικές σχέσεις και την ποικιλομορφία των σεξουαλικών ταυτοτήτων, εφαρμογές όπως το Feeld ενισχύουν την ιδέα ότι οι σχέσεις δεν χρειάζεται να περιορίζονται σε προκαθορισμένα μοντέλα. Οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να επιλέξουν το είδος των σχέσεων που τους ικανοποιεί, και το Feeld προσφέρει την πλατφόρμα για να το κάνουν αυτό με έναν ασφαλή τρόπο.

Το Feeld είναι κάτι περισσότερο από μια απλή εφαρμογή γνωριμιών· είναι ένας χώρος εξερεύνησης της ανθρώπινης σχέσης, της σεξουαλικότητας και των προσωπικών “θέλω”. Με την ανοιχτή προσέγγισή του στις πολυσυντροφικές σχέσεις, τα φετίχ και τις ανοιχτές σχέσεις, το Feeld προσφέρει μια εναλλακτική λύση για όσους αναζητούν κάτι πέρα από τις παραδοσιακές μονογαμικές σχέσεις. Σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες και προκλήσεις, εντούτοις η πλατφόρμα προσφέρει έναν χώρο όπου οι άνθρωποι μπορούν να συνδεθούν, να πειραματιστούν και να ανακαλύψουν τον εαυτό τους, σε ένα περιβάλλον που υποστηρίζει την ελευθερία της έκφρασης και τον σεβασμό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα