WAR MACHINE: ΤΟΣΟ ΣΚΛΗΡΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΤΕΞΕ ΟΥΤΕ ΤΟ UFC

Από το UFC πρωταγωνιστής σε ταινίες πορνό και από εκεί στην φυλακή. Ο War Machine είναι πιο αυτοκαταστροφικός και βίαιος 'άνθρωπος' που έχεις γνωρίσει

Από την Ανδρονίκη Μπάκουλη

Ο τίτλος του Bleacher Report… για το σημερινό μας θέμα ήταν “Ένα τέρας ανάμεσα μας; Η σκοτεινή κάθοδος του War Machine”. Όπου “War Machine” ο Jonathan Paul Koppenhaver, ο οποίος είναι προφυλακισμένος για τον δίωρο ξυλοδαρμό της συντρόφου του, ενώ είχαν προηγηθεί ουκ ολίγες άλλες συλλήψεις, για επιθέσεις κατά πάντων. Ο κάτοχος μαύρης ζώνης στο Brazilian Jiu-Jitsu και εξπέρ στο Muay Thai, θα μπορούσε να ‘χει απολαύσει μια μοναδική καριέρα στο UFC. Που του έδωσε συμβόλαιο, για να το πάρει πίσω άμεσα, όταν διαπίστωσε πως ο Koppenhaver δεν αντιλαμβανόταν πλήρως τη διαφορά μεταξύ της ζωής και της καριέρας.

Τα παιδικά του χρόνια δεν ήταν ακριβώς… παιδικά. Ο Γερμανοαμερικανός πατέρας του, Gregory ήταν αστυνομικός στο τμήμα του Los Angeles και η Μεξικανή μητέρα του, νοσοκόμα. Αποφάσισαν να πάρουν διαζύγιο, ενώ τα τρία παιδιά τους ήταν ακόμα μωρά. Ο Jon έζησε με τον πατέρα του. Η αδελφή του, Melissa και ο αδελφός του, Michael με τη μητέρα τους, που αργότερα ξαναπαντρεύτηκε. Στα 13 του, ο Greg έπαθε καρδιακή προσβολή, εκείνος προσπάθησε να τον επαναφέρει, αλλά δεν τα κατάφερε. Μπροστά, στο περιστατικό ήταν ο 9χρονος αδελφός του, να κοιτάζει με τρόμο. Αργότερα, ο Michael θα εξηγούσε ότι “έβλεπα τον αδελφό μου, να χοροπηδά στο στήθος του πατέρα μου, να φυσά στο στόμα του. Δεν ήταν όμορφο το θέαμα. Νιώθει υπεύθυνος. Ο πατέρας μας, ήταν όλος του ο κόσμος. Δεν είχε πού να ακουμπήσει”. Τα δυο αγόρια πήγαν να ζήσουν με την -εθισμένη στα ναρκωτικά- μητέρα τους, αλλά δεν τα πήγαιναν καλά με τον -επίσης ναρκομανή- πατριό τους. “Δεν ήταν καλός τύπος. Μετά το θάνατο του πατέρα μας, πήρε τον πλήρη έλεγχο της σύνταξης του μπαμπά μου. Το μόνο που τον ένοιαζε, ήταν να πάμε σε μεγαλύτερο σπίτι, να πάρουμε καλύτερο αυτοκίνητο. Δεν τον ένοιαζε κάτι άλλο, πέραν των χρημάτων. Δεν είχαμε κανόνες. Μπορούσαμε, ως παιδιά, να κάνουμε ό,τι γουστάρουμε. Δεν τον ενδιαφέραμε”, θυμάται ο Michael.Ο Jon δεν είχε άλλη επιλογή από το να μπει τον Αύγουστο του 2000, στο Citadel (στρατιωτική σχολή στη Νότια Carolina), απ’ όπου εκδιώχθηκε δυο χρόνια αργότερα (στις 27/1 του 2002). Η σχολή δεν είπε το “γιατί”, διότι υπάρχει ομοσπονδιακός νόμος που προστατεύει την ιδιωτική ζωή των μαθητών. Στο διάστημα ωστόσο, που φοίτησε εκεί κατάφερε να πάρει πτυχίο στη βιολογία, διότι ήταν άριστος μαθητής. Χρόνια μετά, θα έλεγε για τον πατριό του πως “μια φορά λίγο έλειψε να τον σκοτώσω στο ξύλο, γιατί αρνείτο να πληρώσει τα δίδακτρα μου, 15.000 δολάρια. Τα είχε φάει στα ναρκωτικά”. Ο πατριός του έκανε μήνυση, συνελήφθη “είπα την αλήθεια στους αστυνομικούς, για το ποιος ήταν ο πατέρας μου και όσα είχαν ακολουθήσει”. Μεταξύ αυτών ήταν ότι στα 18 του, πήρε μέρος της σύνταξης “αλλά ζούσα σε βάση. Η μαμά μου πρότεινε να ανοίξουμε λογαριασμό στο όνομα μου και με γαμ…”. Τότε μάζεψε τα πράγματα του και πήγε στο San Diego και ξεκίνησε το ταξίδι στις πολεμικές τέχνες. Το 2004 έδωσε το πρώτο επίσημο ματς. Σύντομα θα ξεκινούσαν και οι περιπέτειες για τους αγώνες που έδινε εκτός του “κλουβιού”.

Στις 2 Σεπτεμβρίου του 2007, λίγες ημέρες μετά το συμβόλαιο που είχε υπογράψει με την UFC για δέκα αγώνες, συνελήφθη για “κακουργηματική επίθεση και απόπειρα πνιγμού” ενός άνδρα, ονόματι Darren Zatkow, έξω από το γυμναστήριο στο οποίο εργαζόταν, το Undisputed, στο Las Vegas. Στη δίκη που έγινε στις 13 Δεκεμβρίου, το θύμα που υπέστη τέσσερα κατάγματα, είχε καταθέσει πως τον πλησίασε ένα γκρουπ ανθρώπων, που του επιτέθηκε πισώπλατα και κάποιος προσπάθησε να τον πνίξει. Πέραν τούτου, δεν θυμόταν κάτι άλλο, διότι είχε πέσει στο έδαφος, αναίσθητος. Ένας αυτόπτης μάρτυρας, είχε καταθέσει στη δίκη πως ο Koppenhaver ήταν εκείνος που κρατούσε τον Zatkow. Όχι εκείνος που του επιτέθηκε. Γενικότερα, είχε προκύψει μια σύγχυση επί του ποιος, πού, τι, με τον Zatkow να λέει πως δεν προτίθεται να διαλύσει την καριέρα του Koppenhaver και να ζητά μόνο 2.300 δολάρια, για τα νοσήλια -τα οποία είχε ήδη πληρώσει ο fighter. Ο δικαστής Frank Brown αποφάσισε ότι επρόκειτο για πταίσμα και όχι για κακούργημα, του χρέωσε τρία χρόνια με αναστολή, ενώ ενημέρωσε τον θύτη πως ήταν υποχρεωμένος να συνεχίσει την ψυχοθεραπεία, αλλά και να προσφέρει 30 ημέρες κοινωνικής εργασίας.

Στις 30 Μαρτίου του 2010 και ενώ είχε ήδη αλλάξει το όνομα του σε War Machine, ενεπλάκη σε έναν καβγά (το Thrusters Lounge) που είχε ξεσπάσει σε μπαρ του San Diego. Μάρτυρας θα κατέθετε ότι ο πρωταγωνιστής μας “τρελάθηκε”. Όταν ειδοποιήθηκαν οι αρχές, εκείνος τράπηκε σε φυγή, για να συλληφθεί δέκα λεπτά αργότερα -κάποια τετράγωνα πιο μακριά. Στην έρευνα που έγινε, κατεγράφη πως έριξε γροθιά στο κεφάλι ενός ανδρός, που ωστόσο δεν νοσηλεύτηκε. Το TMZ.com ανέφερε πως οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να περάσουν μια σακούλα στο κεφάλι του πυγμάχου, για να σταματήσει να τους φτύνει. Η ιστοσελίδα είχε και το ντοκουμέντο.

Τον Ιούλιο του ίδιου έτους εμφανίστηκε στο δικαστήριο, για να δηλώσει ένοχος επίθεσης… όχι στο μπαρ που μόλις σας είπαμε. Σε άλλο. Επιτέθηκε σε μια γυναίκα bartender, στην οποία εκτόξευσε μπουκάλια και στον υπεύθυνο ασφαλείας του μαγαζιού που βρισκόταν στη γειτονιά της Pacific Beach. Ο δικαστής αποφάσισε στις 24/8 του 2010 ότι θα περάσει ένα χρόνο στη φυλακή (πρόσθεσε άλλα τρία χρόνια, στην αναστολή) και πως του αφαιρεί το δικαίωμα να πίνει αλκοόλ, έως ότου αποφυλακιστεί. Κατά τη… διαμονή του στη φυλακή George Bailey, δεν βγήκε από την απομόνωση. Διατήρησε ωστόσο, το δικαίωμα… στο Twitter, ενώ έγραφε blogs για την καθημερινότητα του.

Σε ένα από αυτά, της 36ης εβδομάδας, είχε αναφέρει μεταξύ πολλών άλλων, ότι “νιώθω τυχερός που έχω κάποιον να με αγαπά τόσο πολύ και αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που επέλεξα να παντρευτώ. Δεν έχω δει κανέναν άλλον να αγαπά κάποιον τόσο πολύ, όπως εκείνη εμένα. Με αγαπά όπως το κουτάβι τον ιδιοκτήτη του. Όπως ένα μικρό κορίτσι τον πατέρα της. Είναι τρελό, ειδικά για εμένα, δεδομένου ότι στη ζωή μου, μου έλειψε η αγάπη”. Αναφερόταν στην τότε σύζυγο του, Zsanett Froschl για την οποία είχε πει σε συνέντευξη που είχε δώσει κάποιους μήνες νωρίτερα “έχει αντέξει μια χαρά την όλη κατάσταση, μολονότι οι δυο πρώτοι μήνες ήταν δύσκολοι για εκείνη, από συναισθηματικής απόψεως.

Είμαι πολύ τυχερός που έχω εκπληκτικούς φίλους, οι οποίοι τη βοηθούν με την καθημερινότητα. Χωρίς εκείνους, δεν ξέρω τι θα έκανα. Είναι από την Ουγγαρία και ακόμα δεν έχει αποκτήσει ΑΦΜ, για να μπορεί να εργαστεί (σημείωση: την παντρεύτηκε ενόσω εξέτιε την ποινή του, για να μπορεί να πάρει την υπηκοότητα). Οπότε… φαντάζεστε πού θα ήμασταν χωρίς τους φίλους μου. Είμαι πολύ τυχερός που την έχω”. Αποφυλακίστηκε, πέρασε τους επτά επόμενους μήνες ως ελεύθερος πολίτης, με τις αρχές να του περνούν εκ νέου “βραχιολάκια” και να τον στέλνουν πίσω στο κελί του. Τι είχε κάνει;

 Στις 31/10 του 2009 ανακοίνωσε πως θα κυνηγήσει την καριέρα στην πορνογραφία, γράφοντας “στη ζωή, έχω καταλάβει πως αυτά που απολαμβάνω να κάνω είναι να τρώω, να κοιμάμαι, να παλεύω και να κάνω σεξ. Ζω ένα όνειρο, βγάζοντας τα προς το ζην, μέσω των πολεμικών τεχνών. Τώρα θα με πληρώνουν και για να γα… Μπορώ να ζητήσω κάτι περισσότερο από αυτό;”. Υπέγραψε με την LA Direct Models και έκανε… ντεμπούτο μαζί με την Riley Steele. Ο αδελφός του δεν συμφωνούσε με αυτήν την απόφαση, αλλά ομολογούσε πως το “Whore Machine” που είχε αποκτήσει για παρατσούκλι, δεν ήταν τυχαίο. Έως ότου επιστρέψει στη φυλακή, είχε εμφανιστεί σε 12 ταινίες ενηλίκων. Μετά το ντεμπούτο του στις οθόνες, υπέστη ένα σοκ -ψυχωσικής φύσεως.

Η πρώτη του φορά

Τον Νοέμβριο του 2009, η Brook Haven (συμπρωταγωνίστρια του, σε μια από τις ταινίες) έκανε πάρτι γενεθλίων -στα στούντιο της Ultimate Porn, στην California!- και τον κάλεσε. Εκείνος πήγε με την τότε κοπέλα του, Alanah Rae. Λίγη ώρα αργότερα, την έσερνε έξω από το κτίριο, με αρκετούς άλλους να ‘χουν μπει στη μέση και να προσπαθούν να τον ηρεμήσουν. Έβγαλε νοκ άουτ 8 εκ αυτών. Κάποιος πήρε την αστυνομία, εκείνος πρόλαβε να ξεφύγει, κατατέθηκε μήνυση εναντίον του, πριν ο War Machine παραδοθεί και η Rae αποσύρει τα πάντα. Ναι, αλλά τι είχε συμβεί; Είχε ζηλέψει! Τι είπε ο ίδιος για το περιστατικό; “Μου επιτέθηκαν 10 άνδρες, υποστηρίζοντας πως έχω χτυπήσει την κοπέλα μου. Εκείνη φυσικά, το αρνήθηκε. Όπως πήγαινα προς το αυτοκίνητο μου, δεχόμουν χτυπήματα από διάφορους”. Τι να κάνει; Να μην αμυνθεί;

Κατήγγειλε δικαστή για μεροληψία

Πάμε τώρα, να σας πούμε και γιατί επέστρεψε στη φυλακή: χτύπησε έναν “προστάτη”, σε gay club όπου τον είχαν προσλάβει για να σερβίρει ημίγυμνος, στο χώρο των VIP. Είχε κάνει ήδη την αναστολή πενταετή και η δικαστής Valerie Adair, τον έστειλε να περάσει ένα χρόνο πίσω από τα σίδερα, ενημερώνοντας τον ότι αν ακολουθούσε άλλα παράβαση, θα φυλακιζόταν για τέσσερα χρόνια. Πώς όμως, είδε εκείνος το θέμα; Πρώτα είπε πως είχε συντριβεί από το γεγονός ότι έχασε το συμβόλαιο με το UFC (φεθ) και μετά ότι “είχα δηλώσει “ένοχος”, στο πλαίσιο του συμβιβασμού που είχα κάνει για την επίθεση στο Las Vegas, ώστε να μην μπω στη φυλακή και να πληρώσω μόνο πρόστιμο. Αυτό που έμαθα αργότερα, ήταν ότι η δικαστής δεν ήταν υποχρεωμένη να δεχθεί αυτή τη συμφωνία. Όταν παρουσιάστηκα ενώπιον της, με κοίταξε και μου είπε πως κοντεύω να εκραγώ από τα στεροειδή”. Για αυτό και τον έστειλε για σχετική εξέταση και τον χρέωσε με 61.000 δολάρια πρόστιμο. Μετά, με ενημέρωσε ότι δεν θα δεχθεί τα συμφωνηθέντα και πως γυρίζει στη φυλακή, για ένα χρόνο”.

Στην έξοδο από τη δικαστική αίθουσα, έγραψε στο Twitter πως “η δικαστής είναι σκύλα”.Μετά την αποφυλάκιση του, ομολόγησε πως “είχα συντριβεί. Είχα εκτίσει ένα χρόνο, είχα τελειώσει, επέστρεψα στους αγώνες, πανηγύρισα νίκες, δεν είχα πρόβλημα με τις αρχές και ζούσα τη ζωή μου, ώσπου μια μέρα όλα άλλαξαν”. Στην επιστροφή του “έζησα χειρότερες καταστάσεις, από αυτές της πρώτης ποινής. Η σύζυγος μου απελάθηκε στην Ουγγαρία, η γιαγιά μου πέθανε και δεν μπόρεσα να της πω “αντίο”. Έπαθα κατάθλιψη. Δεν συμβιβάστηκα ποτέ με το γεγονός ότι επέστρεψα στη φυλακή. Ήταν τρελό”.Πιο τρελό ήταν ότι περνούσε 23 ώρες κάθε ημέρας, στο κελί του και τα σαββατοκύριακα όλο το 24ωρο. Τι έκανε; Διάβαζε βιβλία (117 σε εννέα μήνες, κατά δήλωση του ιδίου -αποφυλακίστηκε νωρίτερα, στις 29/10 λόγω καλής συμπεριφοράς). Περιστασιακά είχε την πολυτέλεια της τηλεόρασης. Αλλά την απέφευγε, γιατί τον επανέφερε στον κανονικό κόσμο και θυμόταν όσα έχανε. “Η φυλακή δεν είναι εύκολο πράγμα. Κάθεσαι σε ένα σημείο και σαπίζεις. Αλλά ακόμα χειρότερο είναι όταν βγαίνεις έξω και διαπιστώνεις πως όλα είναι στον “αέρα”. Ότι δεν έχεις τίποτα. Στη φυλακή, είσαι σε μια φούσκα. Όταν αποφυλακίζεσαι, τότε διαπιστώνεις πραγματικά τι έχει γίνει”.

Την άνοιξη του 2013, η Christy Mack ήταν 23 χρόνων, μια φορά διαζευγμένη (είχε παντρευτεί στα 18, αλλά βαρέθηκε πολύ γρήγορα και όταν της πρότειναν να γίνει μοντέλο σε γυμνές φωτογραφίσεις, μετακόμισε στο Miami) και γνωστή στο χώρο της πορνογραφίας. Γνώρισε τον Jon σε μια φωτογράφιση για το Hustler. Έκαναν σεξ λίγα λεπτά αργότερα. Το ίδιο βράδυ, δεν αισθανόταν καλά (είχε πνευμονία) και ο War Machine της πρότεινε να την πάει σπίτι και να τη φροντίσει. Εκείνη τον ενημέρωσε ότι δεν επρόκειτο να κάνουν σεξ. Αυτός της είπε πως “απλά θέλω να κάνουμε παρέα”. Έφαγαν πίτσα και μιλούσαν. Για ώρες. “Είχαμε μια απίστευτη επαφή. Τον ερωτεύτηκα πολύ γρήγορα” είχε πει στο 
espn.co.com. Ομολόγησε ότι μετά έμαθε τον πρότερο εγκληματικό του βίο “αλλά ήταν αργά”. Ο Koppenhaver της ζήτησε να αλλάξει δουλειά. Το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό. Για ένα χρόνο ήταν ζευγάρι, έμεναν μαζί και όταν εκείνος πάλευε, εκείνη ήταν δίπλα, να τον παρακολουθεί. Όπως λέει “σύντομα αυτή η βία βγήκε από το “κλουβί” και μπήκε στο σπίτι μας. Έγινε επιθετικός, τον πέμπτο μήνα της σχέσης μας. Την πρώτη φορά σκέφτηκα “δεν θα ξανασυμβεί”. Φυσικά, ξανασυνέβη. “Με χτυπούσε τουλάχιστον μια φορά, κάθε μήνα” στην αρχή, γιατί μετά πήρε φόρα. “Βέβαια, έπειτα από κάθε βιαιοπραγία, ζούσαμε τις καλύτερες ημέρες της σχέσης μας”. Κάποια στιγμή, σταμάτησε τη δουλειά -για να γλιτώσει ένα λόγο που οδηγούσε σε βιαιοπραγίες. Δεν γλίτωσε από άλλους. “Είχαμε σκαμπανεβάσματα, όπως σε κάθε σχέση” έλεγε. Παρεμπιπτόντως, “χτύπησε” και στην ωμοπλάτη της ένα tattoo που έλεγε “ιδιοκτησία του War Machine”. Χώρισαν ουκ ολίγες φορές (πάντα γινόταν το comeback) και στις 8 Αυγούστου του 2014, η κατάσταση έφτασε στο και μη παρέκει.

Μια ημέρα νωρίτερα, στις 7/8, η Mack εθεάθη με ένα φίλο της, τον Corey Thomas να αγοράζουν προμήθειες για μια έκθεση με tattoo που θα φιλοξενούνταν στο Las Vegas. Το ζευγάρι είχε συλληφθεί πολλές άλλες φορές, από paparazzi τους δυο μήνες που είχαν προηγηθεί. Πολύ αργότερα, η Mack θα ομολογούσε πως υπήρξε ένα διάστημα που έβλεπε και τους δυο άνδρες, αλλά είχε γίνει φίλη του Thomas. Εν τοιαύτη περιπτώσει, όταν τελείωσαν με τις δουλειές τους, πήγαν στο σπίτι της Chrystin να κοιμηθούν. Στο κρεβάτι ανέβηκαν και τα δυο pit bulls του Corey. Λίγο μετά τις 2 το πρωί, ο War Machine εισέβαλε στο σπίτι (είχε κρατήσει κλειδί). Εκείνος είπε πως ήθελε να κάνει έκπληξη στην καλή του, με ένα δαχτυλίδι αρραβώνων. Η εξέλιξη όμως, της… φάσης ήταν άλλη. Πήγε προς το δωμάτιο, άναψε τα φώτα και μόλις αντίκρισε την Mack με άλλον άνδρα, έπαθε αμόκ. Άρχισε να ουρλιάζει, έπεσε πάνω στον Thomas, τον χτύπησε με τις γροθιές του πριν δοκιμάσει να τον πνίξει. Τον τράβηξε στο μπάνιο και συνέχισε να τον χτυπά, πριν αρχίσει τις ερωτήσεις (“ποιος είσαι; Τι κάνεις εδώ; Αυτό είναι το κορίτσι μου”). Τον άρπαξε από το λαιμό, έστρεψε το κεφάλι του προς το μέρος της Mack και απευθυνόμενος σε εκείνη, φώναζε “πες του ότι με αγαπάς. Πες του ότι θα με παντρευτείς”. Αυτή υπάκουσε, πριν ο Thomas ρωτήσει “τι θες από εμένα; Θες να με σκοτώσεις;”. Ο War Machine τον άφησε να φύγει, προειδοποιώντας τον ότι θα ήταν χρήσιμο να μην ειδοποιήσει την αστυνομία. Ενόσω γινόταν ο κακός χαμός, η Mack προσπάθησε να πάρει την άμεσο δράση. Υπάρχει το σχετικό αρχείο, το οποίο όμως αφορά μόνο το “σταμάτα, σταμάτα Jon”, πριν χαθεί η σύνδεση.

Το one on one με τη σύντροφο του

Όταν ο Thomas πέρασε την εξώπορτα, ο War Machine κατευθύνθηκε προς την Mack. “Δεν θυμάμαι τις πρώτες γροθιές” είπε στη δίκη, “θυμάμαι μόνο να είμαι στο μπάνιο και να μου φωνάζει να γευτώ το αίμα μου”. Βρέθηκε στο πάτωμα, γυμνή. Εκείνος έψαχνε το τηλέφωνο της, με ποιους επικοινωνεί στο Twitter και στο Instagram, τους… έκανε unfollow “και προφανώς δεν βρήκε κάτι που θεωρούσε ύποπτο, γιατί διαφορετικά θα συνέχιζε να με χτυπά. Του έλεγα πως χρειάζομαι βοήθεια και μου απαντούσε “κανείς δεν μπορεί να σε βοηθήσει”. Πήρε ένα μαχαίρι και τις έκοψε τα μαλλιά “μετά, άρχισε να σπρώχνει το μαχαίρι όλο και πιο βαθιά στο αυτί μου” ώσπου έσπασε. Προσπάθησε να σηκωθεί, αλλά την κλώτσησε, πριν την ενημερώσει πως “αυτό είναι το δικό μου… αιδοίο και τώρα θα το πάρω πίσω”. Εξοργίστηκε γιατί δεν μπορούσε να έλθει σε στύση και όταν διαπίστωσε πόσο σοβαρά ήταν τα τραύματα της Mack, της είπε “τώρα πρέπει να σε σκοτώσω”. Όπως πήγαινε στην κουζίνα “προφανώς, για να πάρει νέο μαχαίρι” αυτή πήδηξε από το μπαλκόνι, πέρασε πάνω από δυο φράχτες και έφτασε στην πόρτα των γειτόνων της, τους οποίους εκλιπάρησε να τη βοηθήσουν. Ένας ειδοποίησε την αστυνομία, με ένα ασθενοφόρο που την πήγε στο νοσοκομείο. Για μία εβδομάδα δεν μπορούσε να περπατήσει, από τις πληγές στους μηρούς, το συκώτι της είχε γίνει κομμάτια από τις γροθιές και τις κλωτσιές. Η ζημιά ήταν τέτοια που οι γιατροί δεν την έβαλαν στο χειρουργείο, για τα άλλα τραύματα, διότι φοβήθηκαν πως δεν θα αντέξει την αναισθησία. Είχε 18 “σπασμένα” κόκαλα, κάταγμα στη μύτη, πολλά σπασμένα δόντια και ένα σπασμένο πλευρό. Ο War Machine επικοινώνησε με τον Brad Dryer, φίλο του και πρώην γυμναστή του και του ζήτησε βοήθεια, λέγοντας “έμπλεξα άσχημα”. Δεν είπε ποτέ πόσο άσχημα. Μετά, πήρε στο τηλέφωνο του γυμναστηρίου του και άρχισε να περιγράφει τι επικρατούσε στο σημείο που βρισκόταν. “Μας είπε ότι υπάρχουν αίματα παντού και ότι ήταν εφιάλτης. Επίσης, μας είπε ότι έχει τραυματιστεί”. Η εταιρία που του είχε δώσει συμβόλαιο (Bellator) τον απέλυσε, μόλις συνελήφθη -του είχε πει πως έχει μηδενική ανοχή στην ενδοοικογενειακή βία-, με τον Dryer να τηλεφωνεί στον φίλο του δυο ημέρες αργότερα. Τότε έμαθε όλη την αλήθεια “και έγινα έξαλλος”.Για κάποιες ημέρες, η Mack διάβαζε σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, του στιλ “ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι συμβαίνει μεταξύ ενός ζευγαριού” ή “ίσως να ζητούσε από τον σύντροφο της να είναι άγριος”, μαζί και ότι “τι περίμενε; Αφού ήξερε τι δουλειά κάνει, αφήστε που και εκείνη είναι porn star”. Κάποιος είχε γράψει “το κρίμα είναι ότι ο War Machine δεν τελείωσε τη δουλειά”. Φυσικά και αντέδρασε, με τον πλέον απλό τρόπο. Πόσταρε στο Twitter τις φωτογραφίες που ακολουθούν, μαζί με τη δική της εκδοχή για τον τρόπο που είχαν γίνει τα πράγματα. Τα retweets ξεπέρασαν τα 40.000.

Επτά ημέρες αργότερα από το περιστατικό και το ατελείωτο ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του, τον εντόπισαν σε δωμάτιο ξενοδοχείου στη Simi Valley, προάστιο στα βορειοδυτικά του Los Angeles και του απαγγέλθηκαν ουκ ολίγες κατηγορίες (συμπεριλαμβανομένου του βασανισμού, της απόπειρας πνιγμού, της απόπειρας βιασμού). Εκείνος, συνέχισε να επιμένει πως είναι αθώος και κατήγγειλε ότι “οι αστυνομικοί δεν έδειξαν fair play, δεν με πίστεψαν ποτέ”.

Ο πρόεδρος του UFC, Dana White ζήτησε από τους δημοσιογράφους να αποκαλούν τον War Machine ως “πρώην UFC fighter”, δεδομένου και ότι είχε δώσει μόλις δυο αγώνες, πριν χρόνια. Αν το θέλετε και στο πιο συγκεκριμένο, μετείχε στην έκτη σεζόν του Ultimate Fighter (2008) και εν συνεχεία έκανε το ντεμπούτο του στο UFC Championship, για να νικήσει τον Jared Rollins (πήρε 25.000 δολάρια για το event και το χειροκρότημα για το knockout). Η τελευταία του εμφάνιση στο UFC 84 ήταν η ήττα από τον Yoshiyuki Yoshida, στον πρώτο γύρο. Έκτοτε δεν μετείχε σε γεγονός που αφορούσε το UFC. Απασχολείτο στα πρωταθλήματα της Bellator (ιδρύθηκε το 2008, με νοκ άουτ ματς και το νικητή να παίρνει 100.000 δολάρια, συν τον τίτλο) και ανεξάρτητες διαδικασίες. Ώσπου έκανε ό,τι έκανε τον Αύγουστο του 2014 και τον απέβαλαν όλοι.

Η Mack έκανε μήνες για να τολμήσει να δει το πρόσωπο της στον καθρέφτη. Να αντικρίσει το νέο της είδωλο. Γιατί πολλά είχαν αλλάξει. Τα μάτια της έχασαν κάτι από την εκφραστικότητα τους,  το στόμα της άλλαξε σχήμα -είχαν σπάσει πολλά δόντια και έβαλε πορσελάνες-, ενώ αναγκάστηκε να φορέσει γυαλιά οράσεως. “Ο άνθρωπος που αντίκρισα στον καθρέφτη, εκείνη την πρώτη φορά, δεν ήμουν εγώ”, είχε πει στο  espn.go.com τον περασμένο Απρίλιο. Λίγους μήνες πριν, είχε γράψει στο Twitter πως βρήκε κάποια από τα χαμένα δόντια της “πλάι στο κρεβάτι  του σολάριουμ. Τι να πω; Χαίρομαι που δεν συνέβη κάτι τέτοιο με το στήθος μου”. Ναι, πριν βρει τη νέα Christy είχε βρει το χιούμορ της. Με αυτό αντιμετώπισε και το γεγονός ότι ο Koppenhaver δεν της ζήτησε ποτέ συγγνώμη.

Αρκετούς μήνες μετά την επίθεση και απόπειρα δολοφονίας της συντρόφου του, είχε κυκλοφορήσει η φήμη πως δοκίμασε να αυτοκτονήσει. Για την ακρίβεια, το αστυνομικό τμήμα του Las Vegas Metropolitan ενημέρωσε ότι στις 14/10 του 2014, γύρω στις 21.30, ενώ οι φύλακες έκαναν τους συνηθισμένους γύρους τους, ένας τον βρήκε να παλεύει να αναπνεύσει, με ένα κομμάτι από σεντόνι γύρω από το λαιμό του, που ήταν δεμένο στο “πόδι” του κρεβατιού. Οι παλμοί του επανήλθαν στο φυσιολογικό, έπειτα από 15 λεπτά προσπάθειας του φύλακα και μετά μεταφέρθηκε στο ιατρείο της φυλακής. Στο κελί του βρέθηκε και τρισέλιδο σημείωμα, στο οποίο ανέφερε δυο φράσεις του Friedrich Nietzsche, όπως εξηγούσε την πράξη του. Η απόπειρα έγινε την ίδια ημέρα με αυτή που έπρεπε να εμφανιστεί στο δικαστήριο, για να συζητήσει το ενδεχόμενο συμφωνίας. Μεταξύ αυτών που έγραφε στο σημείωμα, ήταν το “να πεθαίνεις υπερήφανος, όταν δεν μπορείς πια να ζήσεις υπερήφανος”, μαζί και ότι “στη μικρή μου ζωή, έζησα όσα πέντε μέσοι άνθρωποι μαζί”. Αναφερόμενος στη γυναίκα του, έγραψε πως “σε αγαπώ πιο πολύ από την ελευθερία”, την ενημέρωσε ότι τη συγχωρεί για την απιστία της και ζήτησε τη δική της συγχώρεση. Ζήτησε συγγνώμη από όλη του την οικογένεια και τόνισε ότι “είναι γαμ… αστεία η υπόθεση του βιασμού και της απόπειρας δολοφονίας, όπως και της απαγωγής και της ληστείας”. Κατέληξε στο “είμαι ένας καλός άνθρωπος με μεγάλη καρδιά και όλοι το ξέρουν αυτό, ειδικά η Christy”, της οποίας το πρόσωπο είχε διαλύσει. Ενημέρωνε ότι ο “άθλιος μάνατζερ της” θα την πείσει να καταθέσει εναντίον του και ζήτησε να τον θυμούνται δυνατό.

Mέσω του Twitter, σχολίασε το απονενοημένο, γράφοντας μεταξύ άλλων ότι “η ζωή είναι μια π… Ξέρετε τι κάνουν στους απελπισμένους φυλακισμένους; Με κλείδωσαν σε κελί, για μια ολόκληρη εβδομάδα, ολόγυμνο, με έβαλαν σε μια σκοτεινή τρύπα, χειρότερη από εκείνη που βρισκόμουν ήδη. Δεν είχα τηλέφωνο, mail, βιβλία, δεν είχα καν οδοντόβουρτσα ή κάτι να φάω. Λογικό, έτσι; “Πόσο καιρό σκεφτόσουν να αυτοκτονήσεις; Και γιατί δεν μας το είπες;”. Ναι, σωστά, να τους άφηνα να καταλάβουν ότι θέλω να αυτοκτονήσω, ώστε να μπορούν να με βάλουν στην απομόνωση. Εκεί όπου και ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος σκέφτεται να αυτοκτονήσει {…}.Ποτέ στη ζωή μου δεν είχα παραιτηθεί από κάτι. Το ένστικτο της επιβίωσης είναι το κύριο στοιχείο που με κάνει δημοφιλή στον κόσμο. Φέρθηκα πολύ ανώριμα και ζητώ συγγνώμη από τους αγαπημένους μου και από αυτούς που με στηρίζουν. Όλα πήγαιναν τόσο καλά και αυτό το πράγμα με τύφλωσε. Πάλευα όλη μου τη ζωή και αυτή τη φορά δεν ήθελα να το κάνω. Ήθελα απλά, να είμαι χαρούμενος και χαλαρός μια φορά. Fuck”.

Είπε πως βρήκε τον Θεό -πριν καταλάβει ότι όλο το φταίξιμο ήταν δικό του

Όσο καιρό είναι στη φυλακή (βγαίνει μόνο για τις δίκες, όπου εξακολουθεί να μην ομολογεί κάτι) λέει πως βρήκε το Θεό, την πίστη του και αναρωτιέται αν αυτό συνέβαινε νωρίτερα, πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή του. Οι υποστηρικτές του (ναι, έχει τέτοιους) έχουν δημιουργήσει και hashtag στο Twitter (#freeWarMachine), ενώ ο δικηγόρος του ενημερώνει ότι θα αιτηθεί την αποφυλάκιση του πελάτη του. “Τα “ρίχνει” στον τρόπο που μεγάλωσε, σε εμένα, στις πολεμικές τέχνες” λέει η Mack, “τελευταία υποστηρίζει ότι βρήκε το Θεό. Αναζητά τον οποιονδήποτε τρόπο, ώστε να μην αναλάβει την ευθύνη όσων συνέβησαν”. Εκείνη έχει άλλους στόχους. Δουλεύει εθελοντικά στην κοινότητα που αφορά την ενδοοικογενειακή βία και επί της πλήρους αποθεραπείας της. Μολονότι δεν ήθελε να νιώσει άλλο πόνο, έπρεπε να κάνει ένα tattoo, που να καλύπτει το “Property of War machine”.Ο War Machine έκανε ένα ακόμα διάβημα, στις 7/1 του 2015, οπότε έγραψε μεταξύ πολλών άλλων ότι “στην αρχή, τα “έριξα” στην όλη κατάσταση με την Christy και τον τύπο που ήταν μαζί της. Μετά, στην κακιά μου την τύχη. Έπειτα στο κακό karma που έχω, στα στεροειδή, στην τραυματική παιδική ηλικία, στις κακές επιλογές, στα λανθασμένα πρότυπα. Μετά είδα πως φταίω εγώ για όσα μου ‘χουν συμβεί”. Ναι, ομολόγησε πως έκανε χρήση στεροειδών (σοκ δεν προκάλεσε), με το δικηγόρο του να εξηγεί πως λόγω της αυξημένης τεστοστερόνης άλλαξε ο χαρακτήρας του, προς το χειρότερο. Η εισαγγελία, εμφάνισε καθηγητή ψυχολογίας στην ιατρική σχολή του Harvard, ο οποίος είπε ότι “η χρήση στεροειδών δεν συνεπάγεται με αιφνίδια έκρηξη θυμού. Συνήθως, η χρόνια χρήση οδηγεί σε εμμονές”. Και η χρήση των αντικαταθλιπτικών δεν βοηθούσε τη γενικότερη κατάσταση -σύμφωνα με επίσημες αναφορές, είχαν παρενέργειες. Μια από αυτές ήταν η επιθετικότητα και η βίαιη συμπεριφορά, μαζί με τις αυτοκτονικές τάσεις.

Αν έπεισε; Αυτό είναι κάτι που θα διαπιστωθεί το καλοκαίρι και πιο συγκεκριμένα στις 11/7 του 2016, οπότε θα επιστρέψει στις δικαστικές αίθουσες, για να κριθεί για τις 34 κατηγορίες που του έχουν απευθυνθεί. Προς τι το κενό; Στις 21/9 ζήτησε αναβολή (“για να διενεργήσει ιδιωτική έρευνα, επί των μαχαιριών που βρήκε η αστυνομία στο σπίτι της Mack”). Και την πήρε. Η δικαστής Elissa Cadish συμφώνησε να δεχθεί αίτημα για να γίνει η προδικαστική ακρόαση επί των αποδεικτικών στοιχείων, πίσω από κλειστές πόρτες. Όχι να το αποδεχθεί. Τον άφησε να τον καταθέσει, μαζί με μια… έκθεση ιδεών -επί του πώς έγιναν τα πράγματα, κατά την άποψη του. Γιατί επιμένει πως είναι αθώος. Το βέβαιο είναι ότι η ζωή του όπως την ήξερε, έχει τελειώσει.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα