Αρχή Προστασίας Δεδομένων: Το υλικό θα δοθεί αν το θελήσει η ΓΓΕΕ

Αρχή Προστασίας Δεδομένων: Το υλικό θα δοθεί αν το θελήσει η ΓΓΕΕ

Απάντηση στο αίτημα του Alpha να λάβει το μαγνητοσκοπημένο υλικό 66 ωρών από τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών εξέδωσε η Αρχή Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας θα λάβει τελικά την απόφαση για το αν ο τηλεοπτικός σταθμός “Alpha” θα λάβει το μαγνητοσκοπημένο υλικό των 66 ωρών, που ελήφθησαν κατά τη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες.

Τη θέση αυτή έλαβε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, μετά από σχετικό αίτημα του σταθμού. Συγκεκριμένα, αναφέρει η Αρχή πως η Γενική Γραμματεία θα πρέπει να σταθμίσει αν ο Alpha δικαιούται να πάρει το υλικό, εξετάζοντας της νόμιμες προϋποθέσεις, καθώς και ότι σε περίπτωση επίδειξης του υλικού, θα πρέπει να ενημερωθούν τα πρόσωπα που καταγράφονται.

Αναλυτικότερα, η Αρχή με έγγραφό της στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης επισημαίνει πως το επίμαχο υλικό περιλαμβάνει προσωπικά δεδομένα, τα οποία θα κρίνονται ευαίσθητα, κι έτσι “δεν απαιτείται η παροχή άδειας της Αρχής εφόσον δεν έλαβε χώρα η επεξεργασία ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων αλλά απλών”.

Αναφέρεται δε, ότι η διαβίβαση του υλικού σε τρίτο πρόσωπο, αποτελεί “περαιτέρω επεξεργασία απλών προσωπικών δεδομένων, η νομιμότητα της οποίας θα πρέπει να εξετασθεί υπό το πρίσμα του άρθρου 5. του Ν. 2472/997, ο οποίος προβλέπει ότι η επεξεργασία προσωπικών δεδομένων επιτρέπεται μόνον όταν το υποκείμενο των δεδομένων έχει δώσει τη συγκατάθεσή του”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα