ΑΥΓΗ: Απεργούν μέχρι την 1η Ιουλίου οι εργαζόμενοι σε εφημερίδα και site

Διαβάζεται σε 2'
Εφημερίδα "Η ΑΥΓΗ"
Εφημερίδα "Η ΑΥΓΗ" George Vitsaras / SOOC

Μέχρι και τη Δευτέρα 1η Ιουλίου θα απεργούν οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα “Η ΑΥΓΗ” και στην ιστοσελίδα “avgi.gr”. Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Τη συνέχεια των απεργιακών κινητοποιήσεων κατά της απόφασης αναστολής της έκδοσης του ημερήσιου φύλλου της εφημερίδας “Η ΑΥΓΗ” αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ, σήμερα Πέμπτη (27/6), ζητώντας την ανάκληση της αναστολής, τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα “Η ΑΥΓΗ” και στην ιστοσελίδα “avgi.gr” θα απεργούν έως τη Δευτέρα 1η Ιουλίου 2024, στις 6 π.μ.

Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι του ραδιοφωνικού σταθμού “Στο Κόκκινο” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν, αύριο, Παρασκευή (28/6) σε 24ωρη απεργία, από τις 05.00 το πρωί της Παρασκευής έως της 05.00 το πρωί του Σαββάτου (29/6) ως ένδειξη συμπαράστασης στους συναδέλφους τους.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΣΗΕΑ ζήτησε συνάντηση με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά με τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς “το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ» πλήττει τον πλουραλισμό και την ενημέρωση των πολιτών και προκαλεί πλήθος εργασιακών προβλημάτων”.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

“Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ αποφάσισαν τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων στην εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ» και στην ιστοσελίδα «avgi.gr» έως τη Δευτέρα 1η Ιουλίου 2024, στις 6 π.μ..

Τα Δ.Σ. ζητούν να ανακληθεί αμέσως η απόφαση για αναστολή έκδοσης του ημερήσιου φύλλου της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ» και να ξεκινήσει διαβούλευση του ΣΥΡΙΖΑ με τα σωματεία των εργαζομένων στην εφημερίδα, προκειμένου να συζητηθούν τα εργασιακά θέματα που αφορούν στους εργαζόμενους δημοσιογράφους και διοικητικούς στην εφημερίδα και την ιστοσελίδα.

Ζητούμε τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα