Αυγή: Με 24ωρη απεργία απαντούν οι εργαζόμενοι – Το απεργιακό πρωτοσέλιδο

Διαβάζεται σε 2'
Αυγή: Με 24ωρη απεργία απαντούν οι εργαζόμενοι – Το απεργιακό πρωτοσέλιδο

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι της Αυγής μετά την απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να διακόψει το ημερήσιο φύλλο της ιστορικής εφημερίδας

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι της εφημερίδας “Αυγή” μετά την απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει στην αναστολή της έκδοσης του ημερήσιου φύλλου της ιστορικής εφημερίδας.

Μετά τις σχετικές ανακοινώσεις από τον οικονομικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε γενική συνέλευση η οποία και έλαβε την απόφαση για απεργία από τις 6 το πρωί της Τετάτης 26 Ιουνίου. Στην συνέλευση παρούσα ήταν η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου αλλά και εκπρόσωποι της ΠΟΕΣΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι άφησαν ανοιχτό το σενάριο να προχωρήσουν σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, ανάλογα πάντα με τις εξελίξεις.

Νωρίτερα, το ΔΣ της εφημερίδας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία έκανε λόγο για οικονομικό εξορθολογισμό και αναβάθμιση της Κυριακάτικης έκδοσης και της ιστοσελίδας, ενώ ανέφερε πως οι πωλήσεις της εφημερίδας δεν ξεπερνούν τα 750 φύλλα ημερησίως.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΣΗΕΑ, με την οποία υπογράμμιζε ότι αυτός “ο «ξαφνικός θάνατος» αποφασίστηκε χωρίς σχεδιασμό, χωρίς διαβούλευση, χωρίς ενημέρωση και, κυρίως, χωρίς εγγυήσεις για το μέλλον των εργαζομένων”. 

Το απεργιακό πρωτοσέλιδο της Αυγής

«Αριστερά χωρίς φωνή», γράφει το αυριανό απεργιακό πρωτοσέλιδο της Αυγής στο οποίο αναγράφεται και η ανακοίνωση των εργαζομένων για το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του καθημερινού φύλλου.

«Χωρίς καθημερινή εφημερίδα ο χώρος της Αριστεράς σε τοπίο ενημερωτικής μονοφωνίας», αναγράφεται λίγο πιο κάτω.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα