Έκτακτη σύσκεψη των προέδρων των δημοσιογραφικών ενώσεων-Ποια κυβερνητική απόφαση τις ανησυχεί

Έκτακτη σύσκεψη των προέδρων των δημοσιογραφικών ενώσεων-Ποια κυβερνητική απόφαση τις ανησυχεί
Τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ Eurokinissi

Γιατί συνεδριάζουν το Σάββατο εκτάκτως οι πρόεδροι των δημοσιογραφικών ενώσεων της χώρας.

Μία αποστροφή του λόγου του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Δημήτρη Γαλαμάτη κατά τη συνάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου με το ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης άναψε φωτιές στις δημοσιογραφικές ενώσεις.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κος Γαλαμάτης έκανε λόγο για επικείμενες πρωτοβουλίες που θα πάρει στο αμέσως επόμενο διάστημα η Κυβέρνηση για την ασφάλεια των δημοσιογράφων και την προστασία του δημοσιογραφικού έργου”.

Επί λέξει στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜΘ αναφέρονται τα εξής: “Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Δημήτρης Γαλαμάτης ανέφερε ότι σχεδιάζεται επίσης σειρά πρωτοβουλιών για να ευθυγραμμιστεί η Ελλάδα με τις ευρωπαϊκές καλές πρακτικές σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των δημοσιογράφων και την προστασία του δημοσιογραφικού έργου και δεσμεύτηκε να γίνει το συντομότερο συνάντηση με όλες τις περιφερειακές ενώσεις ως επόμενο βήμα της συντονισμένης συνεργασίας υπέρ της Ενημέρωσης στην περιφέρεια”.

Η εν λόγω αποστροφή ανησύχησε ιδιαίτερα τις δημοσιογραφικές Ενώσεις και μετά από πρωτοβουλίες της επικεφαλής της ΠΟΕΣΥ Ελεάνας Ριζεάκου θα λάβει χώρα το Σάββατο σύσκεψη των προέδρων των δημοσιογραφικών ενώσεων.

Ανησυχία, δημιούργησε, επίσης το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης του κ. Οικονόμου και της ΕΣΗΕΜΘ δεν φαίνεται να τέθηκε το θέμα των αλλαγών στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τουλάχιστον δεν προκύπτει κάτι τέτοιο από την ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το πέρας της συνάντησης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα