Η 10η Εντολή επιστρέφει και εμείς είδαμε σε πρώτη προβολή το πρώτο υπέροχα φρικιαστικό επεισόδιο

Η 10η Εντολή επιστρέφει και εμείς είδαμε σε πρώτη προβολή το πρώτο υπέροχα φρικιαστικό επεισόδιο

Παρακολουθήσαμε σε πρώτη προβολή το πρώτο επεισόδιο του νέου κύκλου της σειράς που άφησε ιστορία και επιστρέφει στον Alpha 10 χρόνια μετά (Pic + vid)

Η αμαρτωλή 10η Εντολή, 10 χρόνια μετά την παρθενική της εμφάνιση στην τηλεόραση, έρχεται να κάνει πιο πλούσια την ελληνική τηλεοπτική πραγματικότητα και εμείς είχαμε την τύχη να είμαστε στην πρώτη προβολή της στα Village Cinemas στο Μαρούσι. Τι είδαμε, τι παρατηρήσαμε και γιατί αξίζει να καθήσετε την Τετάρτη το βράδυ σπίτι για να δείτε το τηλεοπτικό comeback της 

Η παγίδα του εγχειρήματος πολύ μεγάλη και προφανής. Μια σειρά που έχει γίνει θρύλος και την οποία όλοι έχουμε παρακολουθήσει μετά μανίας, πρέπει να επιστρέψει δυνατά και χωρίς να αφήνει περιθώρια να σκεφτείς “Εντάξει, έχω δει και πιο δυνατά επεισόδια”. Άλλωστε όλοι έχουμε το αγαπημένο μας Top 10 από τα 93 αυτοτελή επεισόδια που βγήκαν στον αέρα από το 2004 έως και το 2007. Η αλήθεια είναι πως αυτό που παρακολουθήσαμε δια χειρός Πάνου Κοκκινόπουλου, δεν μας άφηνε να το σκεφτούμε λεπτό. Για την ακρίβεια δεν μας έδινε χώρο να αναπνεύσουμε για 50′ ολόκληρα λεπτά.

Κατάμεστη αίθουσα με τους τυχερούς που παρακολούθησαν πρώτοι το πρώτο επεισόδιο αντιστρέφοντας την μικρή, σε μεγάλη οθόνη

Φτάσαμε στην αίθουσα του κινηματογράφου λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι σε έναν κατάμεστο χώρο, όπου ήταν περισσότεροι οι ηθοποιοί από τους δημοσιογράφους. Μια σειρά σαν τη 10η Εντολή, με αυτοτελή επεισόδια, έχει φιλοξενήσει δεκάδες ηθοποιούς και φαίνεται πως όλοι τους ήταν εκεί.

Πήραμε ένα cupcake και ξεκινήσαμε για την προβολή. Δεν φανταζόμασταν ότι οποιαδήποτε τροφή, όσο απολαυστική κι αν ήταν, θα ήταν κακή ιδέα μπροστά στις σκηνές που ακολούθησαν στη μεγάλη οθόνη.

Η Λένα Παπαληγούρα βρισκόταν φυσικά στην πρεμιέρα, αφού πρωταγωνιστούσε και στο πρώτο επεισόδιο της σειράς

Πρωταγωνίστρια του πρώτου επεισοδίου, η Λένα Παπαληγούρα, που υποδύεται τη Μαρία, μια κωφάλαλη αλλοδαπή θύμα του trafficking στην Ελλάδα. Το επεισόδιο περιγράφει την ιστορία της από το πρώτο λεπτό που πάτησε το πόδι της στη χώρα μας, ως τη στιγμή που κατέληξε στο σπίτι της Θεώνης – την υποδύεται η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη – που φαίνεται να είναι η διακινητής κοριτσιών και η ιδιοκτήτρια παράνομου οίκου ανοχής.

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος με έναν ρόλο που λατρέψαμε να μισούμε

Η Μαρία ζει φυλακισμένη σε ένα βρόμικο υπόγειο με τρεις ακόμη γυναίκες, οι οποίες εκδίδονται παρά τη θέλησή τους και μόλις για ένα πιάτο φαΐ. Όταν ένας από τους συνεργάτες της Θεώνης υπερβεί εαυτόν και χτυπήσει μέχρι θανάτου μία από αυτές, η Μαρία θα αποφασίσει να πάρει το νόμο στα χέρια της και να εκδικηθεί. Από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές του επεισοδίου, η αφήγηση της Παπαληγούρα στη νοηματική της ιστορίας της στην αποσβολωμένη Καραμπέτη και όλα αυτά υπό τους ήχους της πάντα ξεχωριστής μουσικής που ντύνει τη σειρά.

Στιγμιότυπο από την επιστροφή της σειράς "10η Εντολή" στον Alpha πριν από μερικά χρόνια. Ο Κοκκινόπουλος επανέρχεται στην tv με το σίριαλ "Ου Φονεύσεις"

Σκηνή από το πρώτο επεισόδιο που τιτλοφορείται Σιωπή

H συνέχεια φυσικά από τη συχνότητα του Alpha, την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου στις 23.00. Ο σκηνοθέτης που υπέγραφε και το σενάριο μαζί με την Λένα Παπαληγούρα ανέφερε αμέσως μετά την προβολή πως όσα εξιστορούνται στο επεισόδιο είναι πέρα για πέρα αληθινά και μάλιστα πως ο ίδιος και η ομάδα του επέλεξαν να κρατήσουν πολλές ακόμη φρικαλέες λεπτομέρειες εκτός.

Ο κ. Κοκκινόπουλος έκανε λόγο για ένα πρώτο επεισόδιο που καταπιάνεται με ένα έγκλημα πιο μεγάλο και πιο σοβαρό από αυτά που συνήθως απασχολούν τη σειρά και αφορούν σε καθημερινούς ανθρώπους που μια δύσκολη στιγμή ξεπερνούν τα όρια. Το ζήτημα του εμπορίου λευκής σαρκός είναι μια πραγματικότητα που συχνά την αντιμετωπίζουμε σαν να μην υπάρχει. Παρ’ όλα αυτά 1 στους 4 Έλληνες έχει συνευρεθεί με γυναίκα που βρέθηκε στη χώρα μας μέσα από το κύκλωμα του trafficking.

Η επιστροφή της σειράς είναι αδιαμφισβήτητα ένα καλό νέο για τα τηλεοπτικά πράγματα, ενώ το πρώτο της δείγμα γραφής μας κάνει  απλά να ανυπομονούμε να δούμε περισσότερα.

Δείτε το trailer του πρώτου επεισοδίου εδώ:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα