Η ‘Διάπλασις των Παίδων’ με την ‘Εστία’

Η ‘Διάπλασις των Παίδων’ με την ‘Εστία’

Μια μοναδική προσφορά για τους αναγνώστες της Εστίας

Γνωρίζετε ποια εφημερίδα καθιέρωσε την προσφορά  βιβλίων στον Ελληνικό Τύπο; Η  «Εστία», και μάλιστα πριν από 120 χρόνια! Ήταν το 1895, δεύτερο έτος κυκλοφορίας της, όταν εισήγαγε την προσφορά βιβλίων  με διπλό σκοπό. Αφ’ ενός να εδραιωθεί στον εκδοτικό-δημοσιογραφικό χώρο και αφ’ ετέρου να υποστηρίξει την ελληνική λογοτεχνική παραγωγή

Ο Γεώργιος Δροσίνης, ο πρώτος δ/ντης της εφημερίδας , και οι συνεργάτες του ήταν αποφασισμένοι με κάθε τρόπο να τονώσουν την πνευματική παραγωγή του τόπου. Αποδόθηκαν σε αγώνα προβολής νέων Ελλήνων λογοτεχνών, οι οποίοι και εξελίχθηκαν σε πραγματικούς πνευματικούς ταγούς.

Επίσης , προσέφεραν σε ειδκες τιμές, περιοδικά και «ευτραπέλους εφημερίδας» όπως  ήταν ο «Ρωμηός» του Γ. Σουρή, το ΣΚΡΙΠ και η «Διάπλασις των Παίδων».

Εκατόν είκοσι χρόνια αργότερα, η «Εστία» επανέρχεται διαθέτοντας, από αυτό το Σάββατο 03.10, στο αναγνωστικό της κοινό και πάλι την «Διάπλαση των Παίδων». Συνεχίζοντας την Παράδοση και γράφοντας Ιστορία! Φιλοδοξία της εφημερίδας είναι στο άμεσο μέλλον να ακολουθήσει τα βήματα των ιδρυτών της και να αποτελέσει εφαλτήριο για την ανάδειξη του λογοτεχνικού πλούτου της πατρίδας μας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα