Η Δικαιοσύνη ερευνά Καλογρίτσα

Η Δικαιοσύνη ερευνά Καλογρίτσα

Τόσο ο υπερθεματιστής των αδειών, Ιωάννης Βλαδίμηρος, όσο και ο κατασκευαστής, Χρήστος Καλογρίτσας, φέρεται να εμπλέκονται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής και ξεπλύματος βρόμικου χρήματος

Αντιμέτωπος με τα αδικήματα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της φοροδιαφυγής είναι ένας εκ των τεσσάρων προσωρινών κατόχων τηλεοπτικών αδειών, Ιωαννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, το όνομα του οποίου φαίνεται πως περιλαμβάνεται στη λίστα φοροδιαφυγής, που ελέγχουν οι οικονομικοί εισαγγελείς από τον Ιανουάριο του 2015.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τα δύο αδικήματα και πλέον η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια ανακριτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελικές αρχές “είδαν” αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και δηλώσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως το υπό διερεύνηση πόσο έχει καταβληθεί από τον Ιω. Καλογρίτσα – καθώς διαφορετικά δεν είχε τη δυνατότητα να λάβει φορολογική ενημερότητα για να συμμετέχει στο διαγωνισμό – κι έτσι αναμένεται η απαλλαγή του επιχειρηματία. Ο επιχειρηματίας πρόσφατα κατέβαλε στις φορολογικές αρχές ποσό 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Η πληρωμή του καταλογιζόμενου φόρου οδηγεί σε απαλλαγή από το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, ενώ ο υπόχρεος μπορεί μετά την καταβολή του ποσού να εξασφαλίσει φορολογική ενημερότητα.

Την ίδια ώρα, μία από τις υποθέσεις που εξετάζονται από τις δικαστικές Αρχές αφορά τον κ. Χρήστο Καλογρίτσα, για ποσό περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ και εκκρεμεί στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για παραπομπή σε δίκη.

Η δικογραφία αφορά φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα καθώς φαίνεται να προέκυψαν από ελέγχους των οικονομικών στοιχείων του επιχειρηματία αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και φορολογικών δηλώσεων για ποσά περίπου 20 εκατομμυρίων ευρ

Αντίστοιχα προβλήματα με το πόθεν έσχες του φέρεται να αντιμετωπίζει και ο Γ. Αλαφούζος, που συμμετείχε στο διαγωνισμό με την ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ) καταβάλλοντας 43,6 εκατ. ευρώ και πήρε την πρώτη άδεια. Τον Αύγουστο το ΚΕΦΟΜΕΠ, είχε προχωρήσει  στη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Γιάννη Αλαφούζου, λόγω εμπλοκής στη λίστα των 65 cds με στοιχεία των τραπεζών.

πηγή φωτογραφίας: sooc

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα