Η Ρόδος “κέρδισε” την Warner Bros

Η Ρόδος “κέρδισε” την Warner Bros
Maria Makraki / SOOC

Η Ρόδος προβάλλεται μέσω τεσσάρων παραγωγών στην Σκανδιναβία με 100 ώρες προβολής.

Η αρχή έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν –εν μέσω πανδημίας- η Warner Bros, η αμερικάνικη εταιρεία παραγωγής, ξεκίνησε τα γυρίσματα του Bachelor της Δανίας, στη Ρόδο.

Το δημοφιλές «παιχνίδι» προβλήθηκε φέτο στον Ιούνιο, για 20 ώρες, στο TV2 της Δανίας.

Φέτος τον Απρίλιο, έγιναν τα γυρίσματα του Bachelor της Σουηδίας, και στις 6 Σεπτεμβρίου, ξεκίνησε η προβολή του στο δημοφιλές TV4 της Σουηδίας για 40 ώρες.

Τον ερχόμενο Νοέμβριο, θα αρχίσει να προβάλλεται, επίσης στη Σουηδική τηλεόραση, η τρίτη παραγωγή, το Bachelorette, με 20 ώρες πρόγραμμα.

Επίσης, την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να ξεκινήσουν και τα γυρίσματα του Φινλανδικού Bachelor, το οποίο θα προβληθεί στο δημοφιλές MTV της Φινλανδίας, εντός του 2022.

Κατά συνέπεια, η Ρόδος θα προβάλλεται εκτενώς σε Σουηδία, Δανία και Φινλανδία, σε ώρες αιχμής, προοιωνίζοντας θετικό αντίκτυπο για τον προορισμό, όσον αφορά τις κρατήσεις του 2022.

Μάλιστα, η αγορά της Δανίας, όπου το Bachelor με εικόνες της Ρόδου ξεκίνησε να προβάλλεται από τον Ιούνιο του 2021, σημείωσε αύξηση της κίνησης προς το νησί, το οποίο υποδέχθηκε περισσότερους Δανούς τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, από όσους είχε υποδεχθεί το αντίστοιχο διάστημα, όχι του 2020, αλλά του 2019. Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του 2021 επισκέφθηκαν τη Ρόδο 20.829 Δανοί έναντι 20.115 τον Ιούλιο του 2019, ενώ μεγαλύτερη είναι η αύξηση για τον Αύγουστο του 2021, που η Ρόδος είχε 15.674 Δανούς από τους 13.303 της τελευταίας χρονιάς ρεκόρ στον τουρισμό.

Αξίζει, ακόμα, να σημειωθεί ότι, στην αγορά των ΜΜΕ, είθισται ο προορισμός να καταβάλλει πολύ υψηλά ποσά, εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, προκειμένου να επιλεγεί ως τόπος των γυρισμάτων για μια τέτοια δημοφιλή παραγωγή, κάτι που στην περίπτωση της Ρόδου δεν συνέβη. Η καλή μαρτυρία της πρώτης παραγωγής οδήγησε στις επόμενες παραγωγές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα