Λ. Κρέτσος: Το ΕΣΡ δεν είναι αυτοσκοπός, το κράτος δεν θα παραλύσει

Λ. Κρέτσος: Το ΕΣΡ δεν είναι αυτοσκοπός, το κράτος δεν θα παραλύσει

"Τα κανάλια που δεν κέρδισαν, δεν κλείνουν" σημείωσε ο ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λ. Κρέτσος, στην Τρόικα του Αθήνα 984. Τι είπε για τον Βασικό Μέτοχο

“Όταν το ΕΣΡ δεν μπορεί να συσταθεί επειδή το έχουν μπλοκάρει για πολιτικούς λόγους – και αυτό είναι μια ευρύτερη αποτυχία του πολιτικού συστήματος- δεν σημαίνει ότι το κράτος δεν μπορεί να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά του”, δήλωσε στην Τρόικα του Αθήνα 984, ο ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος.

Τόνισε ότι το ΕΣΡ δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά ένα μέσο για να εκπληρώνονται οι συνταγματικές επιταγές όσον αφορά το δικαίωμα της πληροφόρησης.

Αναφερόμενος στο θέμα των σταθμών που δεν πήραν άδεια είπε: “Τα κανάλια που δεν κέρδισαν, δεν κλείνουν. Χάνουν το δικαίωμα να εκπέμπουν σε ψηφιακή ευρυεκπομπή. Γιατί να κλείσουν; Μπορούν να παράγουν περιεχόμενο, να το διανέμουν και να εκπέμπουν με άλλες μορφές τεχνολογίας”. Και σημείωσε: “Μαύρο δεν μπαίνει. Μαύρο μπήκε στην ΕΡΤ που έκλεισε σε μία ημέρα. Εμείς έχουμε έναν νόμο εδώ και έναν χρόνο και έχουμε αφήσει μήνες ώστε να προετοιμαστούν οι σταθμοί”.

Ερωτηθείς για την κατάργηση του ασυμβίβαστου εργολάβου-καναλάρχη, που υπήρχε από το βασικό μέτοχο, ο κ. Κρέτσος τόνισε ότι “αφορά στην ενσωμάτωση μιας κοινοτικής οδηγίας διότι στην Ευρώπη δεν υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ καναλάρχη-επιχειρηματία που συνάπτει δημόσιες συμβάσεις”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα