Νέα 24ωρη απεργία στην Αυγή – Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Διαβάζεται σε 2'
Εφημερίδα "Η ΑΥΓΗ"
Εφημερίδα "Η ΑΥΓΗ" George Vitsaras / SOOC

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τη νέα 24ωρη απεργία που κηρύχθηκε στην Αυγή.

Σε νέα 24ώρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στην Αυγή και στην ιστοσελίδα avgi.gr, ύστερα από τις επανειλημμένες αγνοήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στα αιτήματα των εργαζομένων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, η απεργία θα πραγματοποιηθεί από το πρωί της 9ης Αυγούστου έως το πρωί του Σαββάτου 10 Αυγούστου.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

  • Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων του μηνός Ιουλίου 2024 και του επιδόματος αδείας.
  • Τη δέσμευση του βασικού μετόχου ΣΥΡΙΖΑ για την καταβολή του μισθού του μηνός Αυγούστου.
  • Την ανάκληση της απόφασης για αναστολή έκδοσης του ημερησίου φύλλου της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ».
  • Την έναρξη διαβούλευσης του βασικού μετόχου ΣΥΡΙΖΑ με τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων των εργαζομένων στην εφημερίδα και στην ιστοσελίδα της.

Τα Διοικητικά Συμβούλια στηλιτεύουν τη στάση του κ. Κασσελάκη, ο οποίος μέχρι σήμερα δεν έχει ανταποκριθεί στο επαναλαμβανόμενο αίτημα των σωματείων για πραγματοποίηση συνάντησης, προκειμένου να συζητηθούν οι τεκμηριωμένες προτάσεις που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι για το μέλλον των Μέσων Ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ..

  • Αναμένουμε από την πολιτική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να αντιληφθεί το ηθικό χρέος που τη βαραίνει και να πράξει επιτέλους τα δέοντα.
  • Τέλος, ζητούμε να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους για το σχέδιο βιωσιμότητας των ΜΜΕ του κόμματος, το οποίο ανακοίνωσε η LEFT MEDIA ότι έχει καταθέσει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα