Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ρεκόρ τηλεθέασης στην ΕΡΤ – Τα εξωπραγματικά νούμερα

Διαβάζεται σε 4'
Χρυσός Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 ο Μίλτος Τεντόγλου
Χρυσός Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 ο Μίλτος Τεντόγλου AP Photo/Matthias Schrader

Ρεκόρ τηλεθέασης σημείωσε η ΕΡΤ κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Υψηλές πτήσεις και για το ERTFLIX. Αναλυτικά τα ποσοστά.

Η παγκόσμια ακτινοβολία της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης της τετραετίας, των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, αλλά και η άρτια μετάδοση από την ΕΡΤ του τεράστιου τηλεοπτικού εγχειρήματος επί 17 συνεχόμενες ημέρες, αποτυπώθηκαν και στον πίνακα των τηλεθεάσεων με υψηλότατα ποσοστά έως και 70,7% στα γραμμικά κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης, αλλά και ρεκόρ θεάσεων στο ERTFLIX με 1.960.000 views.

Συνολικά, από τις 26 Ιουλίου, ημερομηνία έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων έως και την Κυριακή 11 Αυγούστου 2024 (τελετή λήξης) η ΕΡΤ (ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3) σημείωσε αθροιστικά τηλεθέαση 22,7%, που ήταν υψηλότερη τόσο από την αντίστοιχη κάλυψη των Ο.Α. στο Τόκιο το 2021 (τηλεθέαση 16,6%) όσο και από τους Ο.Α. στο Ρίο (τηλεθέαση 18,4%).

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 στην ΕΡΤ
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 στην ΕΡΤ ΕΡΤ

Το ίδιο διάστημα, το ERTFLIX συγκέντρωσε 15.724.000 θεάσεις, εκ των οποίων το 76% προέρχεται από συσκευές εκτός τηλεόρασης, ενώ το 35% από κινητά τηλέφωνα.

Όπως καταγράφηκε από τις μετρήσεις, το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού ήταν αμείωτο καθ΄ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης. Η τηλεθέαση έσπασε, ωστόσο, ρεκόρ, όπως ήταν αναμενόμενο, κατά τη διάρκεια των ελληνικών συμμετοχών.

Οι αναμετρήσεις της Εθνικής μας Ομάδας Μπάσκετ έκαναν πρωτοφανή ρεκόρ τηλεθέασης. Ενδεικτικά ο κρισιμότατος αγώνας με το αντίστοιχο συγκρότημα της Γερμανίας σημείωσε μέσο όρο τηλεθέασης στην ΕΡΤ1 38,4%. Στο δυναμικό κοινό (18-54) 39,6%, ενώ στους άντρες (18-34) 70,7%!

Υψηλά ήταν και τα ποσοστά τηλεθέασης κατά τη διάρκεια των προσπαθειών του Εμμανουήλ Καραλή (32,4%) του Μίλτου Τεντόγλου (37%), του Λευτέρη Πετρούνια (34%), της Κατερίνας Στεφανίδη (31,7%), της Εθνικής μας Ομάδας Πόλο Αντρών στη διεκδίκηση της πέμπτης θέσης κόντρα στη Σερβία (20,5% στο δυναμικό κοινό), καθώς και των υπόλοιπων αθλητών και αθλητριών μας. Εξίσου υψηλή ήταν και η τηλεθέαση σε κορυφαίες αναμετρήσεις όπως στον Τελικό μπάσκετ μεταξύ ΗΠΑ-Γαλλίας (20,5% στο δυναμικό κοινό).

Μεγάλο ήταν και το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού για τις τελετές έναρξης και λήξης που μετέδωσαν η ΕΡΤ1, αλλά και η ΕΡΤ3 στην οποία υπήρχε ταυτόχρονη διερμηνεία και στην ελληνική νοηματική γλώσσα. Η τελετή έναρξης σημείωσε αθροιστικά μερίδιο τηλεθέασης που έφτασε το 43,4% και η τελετή λήξης 31,3%, απόδοση υψηλότερη της αντίστοιχης στο Τόκιο (11,2,3%) και στο Ρίο (31,1%).

Όσο για το ERTFLIX… και οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι επιβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά τη στροφή του κοινού στις νέες παγκόσμιες τάσεις θέασης.

Και τις 17 ημέρες διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, ήταν πάρα πολλοί εκείνοι που επέλεξαν την ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ για να παρακολουθήσουν από πλατείες μέχρι… και παραλίες, τα αγαπημένα τους αθλήματα!

Ειδικά την Τρίτη 6 Αυγούστου 2024, ημέρα διεξαγωγής της αναμέτρησης στο μπάσκετ μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, υπήρξε ρεκόρ συνολικών θεάσεων με 1.960.000 views, εκ των οποίων τα 815.000 ήταν από κινητά τηλέφωνα (νέο ρεκόρ).

Όλα αυτά βέβαια δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς τη συνδρομή των ανθρώπων της ΕΡΤ. Η δημόσια τηλεόραση έστειλε στη γαλλική πρωτεύουσα τη δική της αποστολή με εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων, δημοσιογράφους, σκηνοθέτες, διευθυντές παραγωγής, εικονολήπτες, ηχολήπτες, καθώς και social media editors που συνέβαλαν τα μέγιστα, προκειμένου τα τρία γραμμικά κανάλια της ΕΡΤ (ΕΡΤ1, ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3) και τα δύο ψηφιακά (ΕΡΤ SPORTS 1 και ΕΡΤ SPORTS 2) να μεταδώσουν απευθείας 900 ώρες προγράμματος. Καθοριστική ήταν και η συμβολή των εργαζομένων στο Ραδιομέγαρο για τον συντονισμό του φιλόδοξου εγχειρήματος και την ομαλή μετάδοση όλης της διοργάνωσης.

Συνεχόμενη ροή ειδήσεων ολόκληρο το 24ωρο υπήρχε καθημερινά και από το ενημερωτικό τηλεοπτικό κανάλι ΕΡΤNEWS, το ενημερωτικό site ertnews.gr, από το αθλητικό site ertsports.gr, αλλά και από το αθλητικό ραδιόφωνο ΕΡΑ ΣΠΟΡ. Το κλίμα της ημέρας μετέφερε, εξάλλου, κάθε βράδυ η αθλητική εκπομπή «Olympic Nights».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα