Πέθανε ο Βασίλης Γεωργίου, η “θρυλική φωνή” της ΑΕΚ το 1968

Διαβάζεται σε 6'
Πέθανε ο Βασίλης Γεωργίου, η “θρυλική φωνή” της ΑΕΚ το 1968
EUROKINISSI ΣΑΓΙΑΣ ΤΑΚΗΣ

Πένθος στο ελληνικό μπάσκετ και στο χώρο της δημοσιογραφίας, καθώς έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Γεωργίου σε ηλικία 86 ετών. Το “αντίο” του αθλητικού κόσμου.

Θρήνος στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ και της αθλητικής δημοσιογραφίας, καθώς ο Βασίλης Γεωργίου άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 86 ετών.

Όπως γράφει το SPORT24, ο δημοσιογράφος έμεινε στην ιστορία για την περιγραφή του στον αγώνα της ΑΕΚ με την Σλάβια Πράγας το 1968, όταν η Ένωση κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων.

Λίγη ώρα αργότερα η ΕΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της για τον θάνατο του Βασίλη Γεωργίου.

“Ο άνθρωπος που έμεινε στην ιστορία της ελληνικής ραδιοφωνίας αλλά και του αθλητισμού ως “η Βέμπο του μπάσκετ”, έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών. Ο δημοσιογράφος Βασίλης Γεωργίου, του οποίου η περιγραφή του τελικού του 1968 στο Καλλιμάρμαρο, που έστεψε την ΑΕΚ κυπελλούχο Ευρώπης έμεινε στην ιστορία, πέθανε στην Πάτρα όπου και διέμενε.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Ευάγγελος Λιόλιος και τα μέλη του Δ.Σ. εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη και τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους και τον γιο του, επίσης μπασκετικό δημοσιογράφο, Σωτήρη. Ο Βασίλης Γεωργίου “σημάδεψε” μια ολόκληρη εποχή, κατά την οποία το αγαπημένο μας άθλημα έκανε τα βήματά του προς την καθιέρωση στο ελληνικό αθλητικό τοπίο.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει”.

Ο ελληνικός αθλητισμός τον αποχαιρετά

Η είδηση του θανάτου του Βασίλη Γεωργίου σκόρπισε τη θλίψη στους οικείους του, αλλά και στον ελληνικό αθλητισμό.

Η ΑΕΚ Betsson δεν θα μπορούσε να μην εκφράσει τα συλλυπητήριά της για τον άνθρωπο που έκανε την μετάδοση στον νικηφόρο τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1968 κόντρα στην Σλάβια Πράγας και με ανακοίνωσή της αποχαιρέτησε τον Βασίλη Γεωργίου.

“H οικογένεια της «Βασίλισσας» πενθεί.

Ο Βασίλης Γεωργίου «έφυγε» στα 86 του.

Η «Βασίλισσα» έχασε προσώρας τη φωνή της! Και γράφουμε προσώρας, διότι η φωνή του Βασίλη Γεωργίου θα μας δονεί και θα μας συγκλονίζει για μια ζωή, μέσα από τις περιγραφές του για να μας θυμίζει την Ιστορία! Την Ιστορία μας… Αθάνατη!

Ο θρυλικός Βασίλης Γεωργίου πήρε σήμερα τον μακρύ δρόμο για τον Παράδεισο, για να συναντήσει τον «Παγκόσμιο» Αρχηγό της «Βασίλισσας», Γιώργο Αμερικάνο, αλλά και όλους τους άλλους μεγάλους, τον Νίκο Μήλα, τον Δημοσθένη Πασχαλίδη, τον Αντώνη Χρηστέα, τον Πέτρο Πετράκη, και άλλους, με τους οποίους συμπορεύτηκε στα σπουδαία, που τρισενδόξασαν τη μεγάλη του αγάπη, την Α.Ε.Κ., αλλά και για να συναντήσει τη λατρεμένη του σύζυγο Κατερίνα.

Η «Βέμπο» του ελληνικού ραδιοφώνου, «χιλιοτραγούδησε» με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής του, την επική επιτυχία του 1968, της οποίας υπήρξε εκφωνητής στον «Καλλιμαρμάρειο» Τελικό, και της εκτόξευσε τη φήμη σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Και το έπραξε δις. Μέσα κι από την ονειρώδη συμμετοχή του στην ταινία «1968», της οποίας υπήρξε εκπληκτικός πρωταγωνιστής.

Ο Βασίλης Γεωργίου έφυγε άξαφνα σήμερα στην Πάτρα, κι ενώ το προηγούμενο διάστημα είχε νικήσει πολλάκις κάθε δυσκολία με την υγεία του, αλλά δεν θα φύγει ποτέ από την καρδιά μας και τη μνήμη μας.

Η οικογένεια της «Βασίλισσας» και ο κ. Μάκης Αγγελόπουλος σοκαρισμένοι από το γεγονός, εκφράζουν με οδύνη τα θερμά τους συλλυπητήρια προς τον γιο του, Σωτήρη.

Η «Βασίλισσα» άλαλη παρακολουθεί, αλλά δεν ξεχνά. Η διαδρομή και το βαρύ αποτύπωμα του εκλιπόντος θα εμπνέει τους αθλητές και τους πάντες εις τους αιώνας των αιώνων.

Αναπαύσου εν ειρήνη, Βασίλη Γεωργίου.

ΑΘΑΝΑΤΟΣ!”

Ο Απόλλωνας Πάτρας εξέδωσε επίσης ανακοίνωση, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του και τονίζοντας πως ο Βασίλης Γεωργίου ήταν ένας σημαντικός άνθρωπος στην ιστορία της ομάδας.

Θλίψη έχει σκορπίσει στην οικογένεια του Απόλλωνα η είδηση του θανάτου του Βασίλη Γεωργίου, ο οποίος έφυγε από την ζωή στα 86 του χρόνια.

Το όνομα του Βασίλη Γεωργίου είναι συνδεδεμένο με τον Απόλλωνα, αφού το 1951 μεταγράφηκε από το Σκαγιοπούλειο στην ομάδα μας με την οποία αγωνίσθηκε ως το 1959, όπου μαζί του κατακτήσαμε το τοπικό πρωτάθλημα του 1956 και του 1958.

Οι δρόμοι μας όμως δεν χώρισαν επί της ουσίας ποτέ επέστρεψε μετά από χρόνια και ανέλαβε προπονητικά στην ομάδα, ενώ ήταν δίπλα μας σε καλές και κακές στιγμές σαν μοναδικός Απολλωνιστής. Σήμερα έφυγε ένα σημαντικός άνθρωπος στην ιστορία του Απόλλωνα, όπως ήταν ο Βασίλης Γεωργίου.

Εκτός της σχέσης που είχε ο Βασίλης Γεωργίου με τον Απόλλωνα κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την “Θρυλική φωνή” στη ραδιοφωνική περιγραφή του κυπέλλου κυπελλούχων μπάσκετ του 1968 που έκανε για το ελληνικό ραδιόφωνο, όταν η ΑΕΚ κατέκτησε το ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Η “μελανόλευκη” οικογένεια εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους οικείους του”.

Η ανάρτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ: “Ο ελληνικός αθλητισμός, η αθλητική δημοσιογραφία και η οικογένεια της ΑΕΚ θρηνούν τη μεγάλη απώλεια του Βασίλη Γεωργίου.

Η “Βέμπο του μπάσκετ”, ο άνθρωπος που “έντυσε” με τη φωνή του το έπος του 1968, όταν η ΑΕΚ κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων μπροστά σε 80.000 Έλληνες φιλάθλους στο Καλλιμάρμαρο, δεν είναι πια ανάμεσά μας. “Έφυγε” σήμερα στα 86 του χρόνια και βύθισε στη θλίψη όλους εμάς που είχαμε τη χαρά να τον γνωρίζουμε και να ακούμε τις περιγραφές του.

Δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για την ΑΕΚ και η φωνή του ταυτίστηκε με πολλές από τις μεγάλες επιτυχίες του συλλόγου μας σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ για πάνω από μισό αιώνα.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ και ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της ομάδας μας εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους του”.

Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ“Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν την βαθιά θλίψη τους για την απώλεια του Βασίλη Γεωργίου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στην σύζυγο του Κατερίνα και τον υιό του Σωτήρη.

Ο Βασίλης Γεωργίου υπηρέτησε το μπάσκετ ως αθλητής (αγωνίστηκε στο Σκαγιοπούλειο, στον Απόλλωνα Πατρών, στον Τρίτωνα Αθηνών και στην Παναχαϊκή) και ήταν ο πρώτος εξιδεικευμένος δημοσιογράφος του αγαπημένου μας αθλήματος στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Ιστορική έμεινε η ραδιοφωνική περιγραφή του στον τελικό του 1968 για το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης ΑΕΚ – Σλάβια Πράγας με νικήτρια την Ένωση και γι’ αυτό ο Φίλιππος Συρίγος, αείμνηστος και σπουδαίος δημοσιογράφος επίσης, τον αποκάλεσε «Βέμπο του Μπάσκετ».

Η φωνή του το 1968 είχε… ταξιδέψει τον θριάμβο της ΑΕΚ σε όλη την Ελλάδα και θα συνοδεύει πάντα τις αναμνήσεις μας. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τον Βασίλη Γεωργίου για το πάθος του για το μπάσκετ.

Στην μνήμη του Βασίλη Γεωργίου θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλες τις συναντήσεις της 5ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Stoiximan Basket League”.

Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του δημοσιογράφου, Βασίλη Γεωργίου, που σήμερα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα