Τέλος εποχής για Entertainment Weekly και Instyle: Αναστέλλουν την έντυπη έκδοσή τους

Τέλος εποχής για Entertainment Weekly και Instyle: Αναστέλλουν την έντυπη έκδοσή τους
Stand με περιοδικά AP

Στην ανακοίνωση ότι αναστέλλεται η έντυπη έκδοση έξι περιοδικών της προχώρησε η Meredith Corporation. Μεταξύ αυτών τα δημοφιλή Entertainment Weekly και InStyle.

Τέλος εποχής για μια σειρά από δημοφιλή περιοδικά στο χώρο του lifestyle και της ποπ κουλτούρας — συμπεριλαμβανομένων των Entertainment Weekly και InStyle — αναστέλλουν τις έντυπες εκδόσεις τους και θα υπάρχουν πλέον μόνο ψηφιακά.

Τα έξι περιοδικά – συμπεριλαμβανομένων των Health, EatingWell, Parents και People en Español – της Meredith Corporation θα ανήκουν πλέον στο παρελθόν και θα είναι διαθέσιμα μόνο στο διαδίκτυο από τον Απρίλιο.

Άλλα επώνυμα περιοδικά της Meredith θα διατηρήσουν για την ώρα την έντυπη έκδοσή τους, συμπεριλαμβανομένων των People, Better Homes & Gardens, Southern Living και Food & Wine.

«Δεν είναι είδηση για κανέναν ότι έχει σημειωθεί έντονη μετατόπιση του αναγνωστικού κοινού και της διαφήμισης από τα έντυπα στα ψηφιακά μέσα και ως εκ τούτου, για μερικά σημαντικά brands, η έντυπη έκδοση δεν εξυπηρετεί πλέον τον βασικό σκοπό του brand», δήλωσε ο CEO της Dotdash Meredith, Neil Vogel σε σημείωμα προς το προσωπικό του που έλαβε το Associated Press.

Η συμφωνία εξαγοράς

Το κλείσιμο έρχεται μόλις μήνες αφότου η IAC/Interactive Corp, μητρική εταιρεία της DotDash Meredith, απέκτησε τους τίτλους από τη Meredith για 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια τον Οκτώβριο. Η συμφωνία έκλεισε τον Δεκέμβριο, όπως αναφέρει το abcNEWS.

Η κίνηση αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τη Wall Street Journal και είναι απλώς το τελευταίο σημάδι της μείωσης της κυκλοφορίας και των εσόδων των έντυπων μέσων.

Η κίνηση θα οδηγήσει σε περικοπή 200 θέσεων εργασίας, υποστηρίζοντας κυρίως τις εργασίες εκτύπωσης. Αποτελεί σχεδόν το 5% του συνόλου των εργαζομένων της εταιρείας.

«Οι “καλοθελητές” θα το ερμηνεύσουν ως άλλο ένα καρφί στο φέρετρο των εντύπων», έγραψε ο Βόγκελ. «Δεν θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερο λάθος – η εκτύπωση παραμένει ο πυρήνας του Dotdash Meredith.» Σημείωσε ότι η εταιρεία θα τυπώσει πάνω από 350 εκατομμύρια περιοδικά το 2022.

Η ιστορία των έξι περιοδικών που “κόβονται”

Το Parents, σύμφωνα με τους Los Angeles Times, είχε τη μεγαλύτερη κυκλοφορία μεταξύ των “κομμένων” εκδόσεων, και ιδρύθηκε για πρώτη φορά το 1926 ως οδηγός για την ανατροφή των παιδιών.

Το Entertainment Weekly αποτελεί βασικό προϊόν της ποπ κουλτούρας από τότε που κυκλοφόρησε από την Time Inc. το 1990. Τα εξώφυλλα του περιοδικού διαμορφώνονταν κυρίως από το real estate και δίκτυα που προωθούσαν τις νέες τους ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές.

«Όχι πολύ καιρό πριν, πήγαινες σε ένα περίπτερο και ερχόσουν αντιμέτωπος με εκατοντάδες εξώφυλλα», είπε ο Κέιμπλ Νόιχαους, πρώην γενικός συντάκτης και επικεφαλής του γραφείου του Entertainment Weekly στο Λος Άντζελες. «Τα καλύτερα ξεχώρισαν — ιδιαίτερα αν είχατε τον κατάλληλο star στο εξώφυλλο και την κατάλληλη στιγμή. Μια εβδομάδα νωρίτερα ή αργά θα έκανε τη διαφορά. Το Χόλιγουντ το κατάλαβε, κι έτσι προσπαθούσαν, ως επί το πλείστον, να συνεργαστούν με το EW. Όταν συνδυάστηκαν μια καταπληκτική εικόνα και έντονες γραμμές εξωφύλλου την τέλεια στιγμή – bang – όλοι έμειναν ευχαριστημένοι. Το στούντιο, οι stars και οι αναγνώστες».

Ο Νόιχαους είναι δύσπιστος ότι μια ψηφιακή έκδοση του EW θα έχει τον ίδιο αντίκτυπο.

«Είναι πολύ εφήμερο», είπε. «Για παράδειγμα, ποιος μετατρέπει ποτέ μια σελίδα splash στο Διαδίκτυο σε αφίσα; Αλλά αυτό συνέβαινε τακτικά με εξώφυλλα εμβληματικών περιοδικών».

Το InStyle, το οποίο εστιάζει στο στυλ διασημοτήτων και στις συμβουλές μόδας, κυκλοφορεί από το 1994.

Το Health είναι ένας περιοδικό lifestyle που απευθύνεται στις γυναίκες, που κυκλοφόρησε από τη Meredith το 1981. Το People en Español έκανε το ντεμπούτο του το 1996 ως μια ισπανόφωνη εκδοχή του κορυφαίου People.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα