Την Παρασκευή η δικαστική μάχη για τις τηλεοπτικές άδειες

Την Παρασκευή η δικαστική μάχη για τις τηλεοπτικές άδειες

Στις 16 Σεπτεμβρίου αναμένεται μα συζητηθούν οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων τις οποίες έχουν καταθέσει τηλεοπτικοί σταθμοί για το θέμα της χορήγησης των αδειών

Στις 16 Σεπτεμβρίου αναμένεται μα συζητηθούν οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων τις οποίες έχουν καταθέσει τηλεοπτικοί σταθμοί για το θέμα της χορήγησης των αδειών.

Πρόκειται για το πρώτο στάσιο της δικαστικής διερεύνησης από το Συμβούλιο της Επικρατείας της νομιμότητας ή μη της διαδικασίας που ακολουθήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να αναβληθούν αυτεπάγγελτα από τον εισηγητή σύμβουλο Επικρατείας Γεώργιο Παπαγεωργίου, άλλες προσφυγές γύρω από το ίδιο ζήτημα οι οποίες είχαν επίσης κατατεθεί από τηλεοπτικού σταθμούς αλλά σε μεταγενέστερο χρόνο και είχαν προσδιοριστεί για την ίδια ημερομηνία. Οι προσφυγές αυτές αφορούν στην προκήρυξη της δημοπρασίας και όπως όλα δείχνουν, θα οριστεί για αυτές άλλη ημέρα.

Αντιδράσεις από τη Δικαιοσύνη

Την ίδια ώρα, αντιδράσεις αναφορικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο οποίος εξέφρασε την βεβαιότητα πως το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν πρόκειται να ακυρώσει με απόφαση του τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, έρχονται από τη Δικαιοσύνη.

Ανώτατες δικαστικές πηγές σχολιάζουν σχετικά ότι “κανένας δεν μπορεί να προβλέψει μια δικαστική απόφαση και τα δημοσιά πρόσωπα οφείλουν να είναι πιο επιφυλακτικά στη διατύπωση των προσωπικών τους εκτιμήσεων. Η έκδοση από το ΣτΕ συγκεκριμένων αποφάσεων στις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων, δεν προδικάζει και την απόφαση στις κύριες προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών.  Τότε κρίθηκε η αναγκαιότητα για παροχή προσωρινής προστασίας και δεν εξετάστηκε το θέμα της συνταγματικότητας αλλά και πολλά άλλα σοβαρά ζητήματα που έχουν τεθεί στις κύριες προσφυγές.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για το ζήτημα από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα