Βραβείο σε μυστική τελετή

default image

Όσοι αμφισβητούσαν τη δουλειά της Άννα Τσαπμαν την περίοδο που ήταν κατάσκοπος, πήραν την απάντησή τους. Η 28χρονη βραβεύθηκε στο Κρεμλίνο μαζί με του συναδέλφους της από τον πρόεδρο Μεντβέντεφ, παρά το γεγονός ότι συνεχίζει να προκαλεί με σέξι εμφανίσεις και εξώφυλλα

H 28χρονη Άννα Τσάπμαν, η κοκκινομάλα κατάσκοπος από τη Ρωσία που είχε τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας, κατά την ανταλλαγή πρακτόρων μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, ξαναχτύπησε.

Αυτή τη φορά δεν δίστασε να φωτογραφηθεί για τη ρωσική έκδοση του περιοδικού MAXIM, φορώντας τα απολύτως απαραίτητα και έχοντας το δάχτυλο στη σκανδάλη.

Την ώρα που οι υπόλοιποι κατάσκοποι που επέστρεψαν στη Ρωσία κρατούν χαμηλό προφίλ, η Τσάπμαν βρίσκει συνεχώς τρόπους να απασχολεί τα τοπικά και διεθνή ΜΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται να γράψει βιβλίο για την ιστορία της, αν και πολλοί υποστηρίζουν ότι δεν θα της επιτραπεί από τη Ρωσία να το εκδώσει, για να μην έρθουν στη δημοσιότητα στοιχεία από τη ζωή της την περίοδο που ήταν κατάσκοπος.

Σήμερα, στη σέξι κατάσκοπο απονεμήθηκε μετάλλιο για τη δουλειά της στη Δύση, από τον ίδιο τον πρόεδρο Μεντβέντεφ, κάτι που έγινε και για τους υπόλοιπους 9 πράκτορες που απελάθηκαν από τις ΗΠΑ. Ωστόσο η Τσάπμαν είναι πιθανότατα η νεότερη στην οποία γίνεται τέτοια τιμή από το ρωσικό κράτος.

Η τελετή έγινε στο Κρεμλίνο, δεν καλύφθηκε από την τηλεόραση, ενώ δεν υπήρξαν και φωτογραφίες.

Η Άννα Τσάπμαν επέστρεψε στη Ρωσία τον Ιούλιο και της αφαιρέθηκε το βρετανικό διαβατήριο, που είχε αποκτήσει, μετά το γάμο της με Βρετανό υπήκοο. Πριν τη σημερινή τελετή, ειδικοί αναλυτές σε Ανατολή και Δύση, είχαν αμφισβητήσει ότι η σέξι κοκκινομάλλα ήταν πράγματι κατάσκοπος, που αναλάμβανε επικίνδυνες αποστολές για τη Ρωσία.

Το μετάλλιο, είναι πιθανό να αναθερμάνει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ για τις δραστηριότητες της Τσάπμαν τα έξι χρόνια που βρισκόταν στη Βρετανία. Μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει στοιχεία για τη δράση της στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.

Οι δέκα κατάσκοποι, οι οποίοι εργάζονταν για χρόνια στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, επέστρεψαν στη Ρωσία, με μια συμφωνία ανταλλαγής που θύμισε εποχές Ψυχρού Πολέμου. Από την άλλη πλευρά τέσσερις Ρώσοι, που εργάζονταν για λογαριασμό της MI6 και της CIA και είχαν συλληφθεί, μπόρεσαν να φύγουν για τη Δύση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα