Αυξάνεται η επιβατική κίνηση στο Ελ.Βενιζέλος – Μια ανάσα από τα στατιστικά του 2019

Αυξάνεται η επιβατική κίνηση στο Ελ.Βενιζέλος – Μια ανάσα από τα στατιστικά του 2019
Ελευθέριος Βενιζέλος INTIME NEWS

Σημαντική αύξηση των στατιστικών καταγράφεται στο Αεροδρόμιο της Αθήνας με τους επιβάτες του Ιουνίου να φτάνουν τους 2,43 εκατομμύρια. Οι προσδοκίες για Ιούλιο και Αύγουστο.

Στην τελική ευθεία για να κλείσει οριστικά η ψαλίδα με το 2019 είναι το Αεροδρόμιο της Αθήνας “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Σύμφωνα με τα στοιχεία του αεροδρομίου η επιβατική κίνηση του Ιουνίου απείχε μόλις -6,8% από την αντίστοιχη του 2019. Μάλιστα όπως σημειώνουν αεροπορικοί φορείς, αν συνυπολογίσουμε και το γεγονός πως ουσιαστικά η ασιατική αγορά παραμένει εκτός όπως και η Ρωσική, μιλάμε όχι απλά για comeback αλλά και για αύξηση των στατιστικών πέραν κάθε προσδοκίας.

Η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου κατά τη διάρκεια του Ιουνίου ανήλθε σε 2,43 εκατ. επιβάτες, αριθμός ρεκόρ. Είναι η μεγαλύτερη επίδοση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών από τον Σεπτέμβριο του 2019 όταν είχε καταγραφεί επίδοση 2,68 εκατ. επιβατών. Τα αισιόδοξα στατιστικά δείχνουν ότι η βιομηχανία των αερομεταφορών ανέκαμψε τελικά νωρίτερα από όσο υπολογιζόταν, κάτι που φέρνει το αεροδρόμιο σε θετικό πρόσημο φέτος.

Αναλυτικά, η επιβατική κίνηση εσωτερικού πλησιάζει τα επίπεδα του 2019, καταγράφοντας ελάχιστη πτώση της τάξης του 0,6%, ενώ η διεθνής επιβατική κίνηση εμφάνισε μονοψήφια μείωση της τάξης του 9,6%, σε σύγκριση με το 2019.

Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο και αν θα καταφέρει να γίνει η ανατροπή και το αθηναϊκό αεροδρόμιο να γράψει για πρώτη φορά καλύτερα στατιστικά από το 2019 που έχει γίνει το έτος αναφοράς.

Συνολικά, κατά τους έξι πρώτους μήνες του έτους, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου σχεδόν έφτασε τα 9 εκατ. και παρέμεινε μειωμένη κατά 20,3% σε σύγκριση με το 2019. Οι επιβάτες εσωτερικού παρέμειναν κάτω από τα επίπεδα του 2019 κατά 13,2%, ενώ οι διεθνείς επιβάτες κατά 23,5%.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα