Ανοιχτά καταστήματα κόντρα στην απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης

Ανοιχτά καταστήματα κόντρα στην απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης
OI ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ - ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΛΙΔΙΑ. EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ. EUROKINISSI

Η απόφαση του ΥΠΑΝ προβλέπει ότι τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν μόνο στις περιοχές που υπάρχουν αποφάσεις αντιπεριφερειαρχών, καθώς κάθε άλλη πρακτική είναι παράνομη

Ανοιχτά, μετά από αποφάσεις των αντιπεριφερειαρχών, είναι τα καταστήματα σήμερα Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα και στο Ηράκλειο, μόνο στη Χερσόνησο και το Μαλεβύζι.

Στα Χανιά, παρά το γεγονός ότι δεν έχει ληφθεί σχετική απόφαση, οι έμποροι αποφάσισαν να ανοίξουν μετά από την συγκέντρωση υπογραφών στον εμπορικό σύλλογο.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Ανάπτυξης διευκρίνισε ότι τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν μόνο στις περιοχές που υπάρχουν αποφάσεις αντιπεριφερειαρχών, καθώς κάθε άλλη πρακτική είναι παράνομη.

Το ΥΠΑΝ επισημαίνει πως αντιλαμβάνεται το εύλογο του αιτήματος να λειτουργήσουν τα καταστήματα στις 29 Δεκεμβρίου, όπως συμβαίνει στις περισσότερες χώρες του κόσμου, αλλά εξήγησε πως “μέχρι στιγμής, δεν έχει υποβληθεί επισήμως κανένα αίτημα από τις τριτοβάθμιες οργανώσεις του εμπορικού κόσμου για την περαιτέρω απελευθέρωση της λειτουργίας των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα