Επίσημη έλευση της γαλλικής αλυσίδας ένδυσης Kiabi στην Ελλάδα

Διαβάζεται σε 2'
Kiabi. Εικόνα αρχείου
Kiabi. Εικόνα αρχείου Istock

Η γαλλική αλυσίδα φθηνής ένδυσης Kiabi επιβεβαίωσε την είσοδό της στην ελληνική αγορά με τη μίσθωση καταστήματος στο retail park της Trade Estates στην Πάτρα, με προγραμματισμένη λειτουργία στα τέλη του 2024.

Η μίσθωση καταστήματος στο retail park της Trade Estates στην Πάτρα (με ορίζοντα λειτουργίας τα τέλη του 2024) επιβεβαιώνει την έναρξη λειτουργίας της γαλλικής αλυσίδας φθηνής ένδυσης στην ελληνική αγορά.

Η Kiabi ανήκει στη The Association Familiale Mulliez (AFM), την εταιρεία χαρτοφυλακίου της οικογένειας Mulliez, η οποία ελέγχει επίσης την Leroy Merlin και την Decathlon (που διαθέτουν παρουσία στην ελληνική αγορά), το σούπερ μάρκετ Auchan και περίπου δώδεκα άλλες μάρκες λιανικής. Έχει διεθνή παρουσία σε 23 χώρες με ένα δίκτυο με περισσότερα από 580  καταστήματα ενώ ήδη έχει δημιουργήσει τη νομική μορφή που θα την εκπροσωπεί στην Ελλάδα μέσω της Hudson Ελλάς, εταιρεία που έχει έδρα στη Μάλτα και έχει αναλάβει το franchise επέκτασης της Kiabi τόσο στη Μάλτα όσο και στην Κύπρο.

Ενδέχεται το κατάστημα της Πάτρας να μην είναι το πρώτο της παρουσίας της, ωστόσο δεδομένης της υστέρησης στη διαθεσιμότητα εμπορικών ακινήτων συγκεκριμένων προδιαγραφών, η Kiabi να ακολουθήσει το μοντέλο ανάπτυξης της πολωνικής Sinsay με πρώτα καταστήματα εκτός μεγάλων αστικών κέντρων. Σημειώνεται δε πως οι δύο αλυσίδες θα αναμετρηθούν εμπορικά στο retail park της Πάτρας, καθώς και η Sinsay έχει συμβόλαιο μίσθωσης καταστήματος.

Τέλος σημειώνεται πως η φίρμα Kiabi έχει σημαντικό δίκτυο καταστημάτων εκτός Γαλλίας (340 καταστήματα) αλλά και παραγωγικά hubs. Η εταιρεία επεκτάθηκε σε τρεις νέες περιοχές το 2023, όπως στην Αίγυπτο, όπου σήμερα κατασκευάζει ένα εργοστάσιο για τον εξορθολογισμό της παραγωγής της, στη Νέα Καληδονία και την Ουρουγουάη.

Επιπλέον, η Kiabi παράγει το 15% των πωλήσεών της στο διαδίκτυο και στοχεύει να ανακτήσει το επίπεδο 20-25% που είχε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα