ΕΣΕΕ: Στάσιμη η κατάσταση με τα “λουκέτα” των καταστημάτων

ΕΣΕΕ: Στάσιμη η κατάσταση με τα “λουκέτα” των καταστημάτων
Sooc

Με σφοδρές αντιπαραθέσεις ξεκινάει αύριο το δεκαήμερο των φθηνοπωρινών εκπτώσεων, καθώς η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας προβάλλει, ακόμη ενστάσεις για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Επιμέλεια: Εύη Κιόρρι

Ενώ, την ίδια στιγμή ανακοινώθηκε απεργία των ιδιωτικών υπαλλήλων Ελλάδος  για την ερχόμενη Κυριακή, που είχε αποφασιστεί ότι τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά. Τη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθούν αλλάγες σχετικά με το καθεστώς των εκπτώσεων και των προσφορών, από τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γεράσιμο Γιακουμάτο.

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), χαρακτήρισε στάσιμη την κατάσταση, μετά από έρευνα που πραγματοποίησε σχετικά με τα “λουκέτα” που αναμένεται να ανακοινωθούν την ερχόμενη εβομάδα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης απαντώντας στους προέδρους ΣΕΒ και ΣΕΤΕ για το θέμα των ανοιχτών καταστημάτων τις Κυριακές, δήλωσε : “Με μεγάλη μου έκπληξη έγινα δέκτης των δικαστικών παρεμβάσεών σας στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ μεταξύ άλλων, ως προς το ζήτημα των Κυριακών. Η έκπληξη γίνεται πλέον θλίψη όταν αναλογίζομαι πού οδηγούμαστε ως κοινωνικοί εταίροι σε μια κρίσιμη στιγμή όπου η κοινωνία μάς θέλει ενωμένους και όχι να στρεφόμαστε ο ένας εναντίον του άλλου. Δυστυχώς, επιδεικνύετε μια ασυγχώρητη στάση σε ένα θέμα που γνωρίζετε πολύ καλά ότι απασχολεί τον ελληνικό εμπορικό κόσμο στον ύψιστο βαθμό. Θεωρώ αδιανόητο το ότι κινηθήκατε ενάντια σε άλλους δύο κοινωνικούς εταίρους, χωρίς προηγουμένως να μας έχετε εκθέσει τις αντιρρήσεις σας σε κάποια διμερή συνάντηση.”

 

Ακόμη, υπογραμμίζει ότι ” Η ΕΣΕΕ δεν φοβάται τον διάλογο αλλά ούτε και τους στυγνούς εκβιασμούς των πολιτειακών παραγόντων, πόσο μάλλον τις απέλπιδες ενέργειες υπουργικών κύκλων που δυστυχώς εξυπηρετείτε” και συμπληρώνει: “Δεν θα ανεχθούμε από κανέναν απαράδεκτες παρεμβάσεις σε θέματα που επηρεάζουν το μέλλον χιλιάδων μικρομεσαίων και σε αυτό αναμένουμε σεβασμό από τους υπόλοιπους θεσμοθετημένους κοινωνικούς εταίρους, αγνοώντας βεβαίως τον μη αναγνωρισμένο σύνδεσμο ΣΕΛΠΕ, ο οποίος στην προσπάθειά του να επιβιώσει για να εξυπηρετήσει τους λίγους πελάτες του θέλει να γίνει η ουρά των μεγάλων οργανώσεων”

Τέλος, ο κύριος Κροκίδης που έχει υποστηρίξει, ότι αν η κυβέρνηση θέλει ανοιχτά τα μαγαζιά και τις Κυριακές, πρέπει να εφαρμόσει το μέτρο σε άλλες κατηγορίες καταστημάτων, όπως οι τράπεζες, ζήτησε από τις δύο οργανώσεις να αποσύρουν τις δικαστικές τους παρεμβάσεις.

(Με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ, Πηγή φωτογραφίας: Sooc)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα