Γιατί να επιλέξεις ένα ηλεκτρικό υπόστρωμα;

Γιατί να επιλέξεις ένα ηλεκτρικό υπόστρωμα;

Οι ηλεκτρικές κουβέρτες έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας αλλά πολλοί από εμάς φοβόμαστε να τις χρησιμοποιήσουμε. Διαβάστε τις αλήθειες και τους μύθους και επιλέξτε να κοιμηθείτε με ασφάλεια στα ζεστά

Μπορεί στο μεσογειακό κλίμα της χώρας μας, οι χαμηλές θερμοκρασίες να αποτελούν είδηση ακόμη και κατά τους χειμερινούς μήνες , το φετινό όμως χειμώνα το κρύο έχει κάνει κανονική εισβολή και δεν φαίνεται πως εύκολα θα υποχωρήσει. Έτσι, όλοι είμαστε αναγκασμένοι να ψάχνουμε νέους τρόπους θέρμανσης, φιλικούς στο περιβάλλον και κυρίως προς στην τσέπη μας.

Ένας παράγοντας που κάνει το κρύο περισσότερο αισθητό στο σώμα μας είναι φυσικά η υγρασία. Πόσες φορές πήγατε να φορέσετε ένα ρούχο από τη ντουλάπα και ήταν παγωμένο; Πόσες φορές πήγατε να ξαπλώσετε στο κρεβάτι σας μετά από μια εξαντλητική ημέρα και αντί για έναν ζεστό, χαλαρωτικό και ονειρεμένο ύπνο, πεταχτήκατε πάνω σαν ελατήριο από τα παγωμένα σεντόνια και μαξιλάρια;

Όλα αυτά είναι απόρροια της υγρασίας που καμία φορά δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ακόμη και αν θερμαίνουμε κανονικά το σπίτι μας. Η λύση βέβαια υπάρχει και ακούει στο όνομα ηλεκτρική κουβέρτα ή καλύτερα ηλεκτρικό υπόστρωμα. Παρότι, η φήμη των συσκευών αυτών έχει ανέβει κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια, οι μύθοι γύρω από την ασφάλεια τους εξακολουθούν να προβληματίζουν.

Ζέστη, Οικονομία και Ασφάλεια

Η κατασκευή και η ιδέα του ηλεκτρικού υποστρώματος δεν είναι δα και κάτι το πολύπλοκο, ούτε κάτι το πρωτοπόρο. Λεπτές μονωμένες αντιστάσεις ζεσταίνονται μόλις το ηλεκτρικό ρεύμα αρχίζει να τις διαπερνά.

Πρωτοπόρα είναι ωστόσο τα συστήματα ασφαλείας πλέον που διαθέτει για να κοιμόμαστε εμείς ήσυχοι. Η μόνωση που έχουν τα σύγχρονα ηλεκτρικά υποστρώματα είναι ικανή να μας προστατεύει από ηλεκτροπληξία. Είναι μάλιστα τόσο καλή που τα υποστρώματα μπορούν να πλένονται κανονικά στο πλυντήριο χωρίς να παθαίνουν το παραμικρό, ενώ τα υλικά κατασκευής είναι απολύτως φιλικά προς το περιβάλλον.

Και οι προδιαγραφές ασφαλείας δε σταματούν εδώ. Τα πιστοποιημένα προϊόντα, από τα καταστήματα που δεν κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητα -τα οποία είναι και τα μόνο που πρέπει να εμπιστευόμαστε – διαθέτουν και έξτρα συστήματα ασφαλείας, όπως είναι ο μηχανισμός αυτόματης διακοπής όταν το υπόστρωμα πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία, και ο χρονοδιακόπτης που εξασφαλίζει πέρα από ασφάλεια και οικονομία.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε εμείς είναι να στρώσουμε το ηλεκτρικό υπόστρωμα κάτω από το σεντόνι μας και να ρυθμίσουμε την επιθυμητή θερμοκρασία. Για καλύτερη απόδοση καλό είναι να ανοίγουμε το υπόστρωμα στη μέγιστη θερμοκρασία 3 με 4 ώρες πριν τον ύπνο, και όταν ξαπλώνουμε να τη χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία.

Είναι τόσο ασφαλές που φυσικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο από παιδιά όσο και από ηλικιωμένους!

Καθένας στο κρεβάτι του!

Ακόμη, το μόνο σίγουρο είναι πως την αγορά του θα αγαπήσουν σίγουρα και οι τετράποδοι φίλοι μας οι οποίοι αν αποκτήσουν το δικό τους υπόστρωμα δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποχωρίζονται το δικά τους κρεβάτι, αναζητώντας ζεστασιά στο δικό μας.

Ποτέ ξανά κρύα ρούχα

Βέβαια, πέρα από το δικό μας κρεβάτι (ή του σκύλου), το ηλεκτρικό υπόστρωμα μπορεί άνετα να βρει και μια θέση στη ντουλάπα μας. Μπορούμε να το βάλουμε πάνω και κάτω από τα διπλωμένα ρούχα στα συρτάρια και το πρωί να έχουμε ένα ζεστό μπλουζάκι να μας περιμένει.

Όσο για την οικονομία, το ηλεκτρικό υπόστρωμα καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια και κερδίζει με διαφορά τον τίτλο του οικονομικότερου μέσου θέρμανσης, προστατεύοντας το πορτοφόλι μας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα