“Ραβασάκια” βασιλικού διατάγματος του 1966 σε καταστηματάρχες του Πύργου

“Ραβασάκια” βασιλικού διατάγματος του 1966 σε καταστηματάρχες του Πύργου

Επιθεωρητές Εργασίας "θυμήθηκαν" βασιλικό διάταγμα του 1966, μοιράζοντας "ραβασάκια" σε καταστηματάρχες του Πύργου που ήταν στα μαγαζιά τους πριν τις 13:00 την Μ. Παρασκευή

Ένα ξεχασμένο βασικό διάταγμα του 1966 έβαλε “φωτιά” στους εμπόρους τη Μ. Παρασκευή, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που καλούνται να δώσουν εξηγήσεις διότι άνοιξαν τα καταστήματά τους πριν τη 1 το μεσημέρι.

Το συγκεκριμένο διάταγμα, που θεωρητικά ισχύει εδώ και 48 χρόνια, ήταν ανενεργό αλλά “ξεθάφτηκε” φέτος και αναφέρει ότι για θρησκευτικούς λόγους (εκκλησιασμός υπαλλήλων) τα μαγαζιά τη Μ. Παρασκευή θα πρέπει να ξεκινούν τη λειτουργία τους μετά τις 13:00. Στον Πύργο, ωστόσο, προκλήθηκε αλαλούμ όταν υπάλληλοι του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας έκαναν την εμφάνιση τους στην αγορά, για να διαπιστώσουν αν εφαρμόζεται στην πράξη.

Αρκετοί ήταν αυτοί που βρίσκονταν μέσα στις επιχειρήσεις τους και έμειναν έκπληκτοι όταν δέχτηκαν την επίσκεψη των επιθεωρητών, λαμβάνοντας “ραβασάκι”, που τους καλεί να δικαιολογήσουν την παρουσία τους στα καταστήματά τους εντός πέντε ημερών, δηλαδή μέχρι την Τρίτη του Πάσχα.

Και όλα αυτά χωρίς πριν να υπάρξει κάποια επίσημη ενημέρωση, ούτε στον Εμπορικό Σύλλογο Πύργο αλλά ούτε και στην Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων.

“Κάποιοι ανευθυνο-υπεύθυνοι δημιούργησαν αναστάτωση”

“Κάποιοι ανεύθυνο-υπεύθυνοι αποφάσισαν χωρίς να ενημερώσουν κανέναν, να ξεθάψουν ένα ανενεργό βασιλικό διάταγμα, δημιουργώντας αναταραχή και αναστάτωση στην αγορά. Πότε οι επαγγελματίες θα μπορέσουν να λάβουν τις σχετικές νομικές συμβουλές τη στιγμή που ως γνωστόν μεσολαβεί το Μ. Σάββατο, η Κυριακή και η Δευτέρα του Πάσχα όπου τα δικηγορικά γραφεία είναι κλειστά” δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, Γιώργος Ανδριόλας.

Και πρόσθεσε: “Ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου, θα είναι συμπαραστάτης σε όλους τους καταστηματάρχες και τους καλεί να δράσουν οργανωμένα ώστε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουν ακόμα μια αναιτιολόγητη επίθεση που δέχονται, στην προσπάθεια τους να επιβιώσουν και να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους ανοιχτές. Επίσης, πρέπει να πούμε ότι πολλά καταστήματα ήταν ανοιχτά καθώς παραλάμβαναν και τακτοποιούσαν εμπορεύματα ώστε να προετοιμαστούν για την ομαλή λειτουργία τους. Γεγονός που δεν μπορεί να ελεγχθεί πρόχειρα και ούτε υπάρχει Νόμος που να απαγορεύει την προετοιμασία του καταστήματος σου”.

Ο κ. Ανδριόλας επεσήμανε ότι τα τελευταία τουλάχιστον 10 χρόνια η αγορά του Πύργου τη Μ. Παρασκευή λειτουργεί πριν τις 13:00, σημειώνοντας ότι ο Σύλλογος προτείνει τα καταστήματα να κλείνουν από τις 10:30 μέχρι τις 12:00, για να πηγαίνουν όποιοι επιθυμούν στην εκκλησία για την Αποκαθήλωση.

“Σε μια εποχή που υπάρχει μεγάλη κάθοδος ετεροδημοτών και πρέπει τα καταστήματα να είναι ανοιχτα έτσι ώστε να διατηρηθούν και οι θέσεις εργασίας μέσω της αύξησης του τζίρου κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν εμπόδια ξεθάβοντας ένα νόμο που ποτέ δεν εφαρμόστηκε και για τον οποίο δεν υπήρξε πουθενά επίσημη ενημέρωση από κανένα αρμόδιο φορέα” κατέληξε ο κ. Ανδριόλας.

Πληροφορίες από ilialive.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα