Το όραμα για τη Φλόριντα της Ευρώπης και οι ουρές ξένων επενδυτών στην Ελλάδα

Το όραμα για τη Φλόριντα της Ευρώπης και οι ουρές ξένων επενδυτών στην Ελλάδα
ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΡΙΟ- ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ποια τα στοιχεία που προσελκύουν ολοένα και περισσότερο τους ξένους στην ελληνική αγορά ακινήτων

Με τις τιμές ακινήτων να έχουν πέσει στην Αθήνα, έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών σύμφωνα με έκθεση του μεσιτικού γραφείου Danos για το δεύτερο μισό του 2013.

Πέρα από τη μείωση των τιμών, το σχήμα με την παροχή βίζας σε Ευρωπαίους πολίτες που αγοράζουν ακίνητη περιουσία μεγαλύτερη των 250.000 ευρώ αποτελεί ένα ακόμα έναυσμα για εκείνους που ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε ακίνητη περιουσία.

“Τα τελευταία δύο χρόνια, φιλόδοξα σχέδια βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη την Ελλάδα. Βασίζονται στον επαγγελματισμό και το όραμα να καταστεί η Ελλάδα η Φλόριντα της Ευρώπης.

Το σχήμα με τη “Χρυσή Βίζα” έθεσε τις βάσεις ώστε να προσελκύσει Κινέζους, Άραβες και Ρώσους επενδυτές που δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον να αγοράσουν ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα”, σημειώνει ο Πάνος Δανός, διευθύνων σύμβουλος του ομώνυμου μεσιτικού γραφείου.

“Κινέζοι και Ρώσοι επενδυτές που επιδιώκουν να επωφεληθούν από τις χορηγήσεις βίζας εξέφρασαν το ισχυρό ενδιαφέρον τους ιδιαίτερα για την Αθήνα, τη Ρόδο, την Κέρκυρα και την Κρήτη.

Υπάρχει ακόμα μαι αύξηση ενδιαφέροντος προερχόμενη από το Ηνωμένο Βασίλειο, με τη ζήτηση να επικεντρώνεται στις Κυκλάδες και την Κέρκυρα.

Σύμφωνα και με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, οι τιμές των νέων ακινήτων μειώθηκαν περισσότερο από 10% το 2013, ενώ είχε προηγηθεί μείωση της τάξεως του 11% το 2012.

Να σημειωθεί πως η μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας συνεχίστηκε με αμείωτο ρυθμό και καταγράφοντας πτώση 30,6% το 2012.

Σύμφωνα με τον Πάνο Δανό, η αγορά πάντα αντιμετωπιζόταν ως παιχνίδι. “Η αγορά κατοικίας στην Ελλάδα αποτελούσε κατά το παρελθόν ένα είδος παιχνιδιού με το οποίο μπορούσε να παίξει ο καθένας ειδικά από την αναπτυξιακή πλευρά.

Δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι μία από τις πιο όμορφες χώρες και προορισμούς στον κόσμο, θα μπορούσε να προσελκύσει επενδυτές κυρίως από την Ευρώπη αλλά και από άλλα μέρη του κόσμου χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Αυτό το παιχνίδι χωρίς κανόνες και όρια τελείωσε το 2008 όταν οι τιμές άρχισαν να μειώνονται, τα κτίρια και οι υποδομές να ελέγχονται από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, οι τράπεζες σταμάτησαν να δίνουν δάνεια και οι Έλληνες συνειδητοποίησαν πως η Ισπανία, η Γαλλία, η Πορτογαλία και το Ντουμπάι επιτάχυναν την ανταγωνιστικότητα και την ελκυστικότητά τους στους ξένους επενδυτές, αφήνοντας τη χώρα να μοιάζει ακριβή και ανοργάνωτη” υπογραμμίζει.

Πηγή: opp-connect.com

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα