Αυξάνουν τις αξίες των κατοικιών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τα μεγάλα έργα υποδομών στην πόλη

Αυξάνουν τις αξίες των κατοικιών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τα μεγάλα έργα υποδομών στην πόλη
EUROKINISSI

Άνοδο σημείωσε η μέση τιμή πώλησης ακινήτων στον Δήμο της Θεσσαλονίκης σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021. Δείτε αναλυτικά τις τιμές ανα περιοχή.

Συνεχίζεται η άνοδος των τιμών ακινήτων κατοικιών στις περισσότερες περιοχές της χώρας κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2022 σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της αγοράς, σε σχέση με τις μέσες τιμές πώλησης κατοικίας το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία της αγοράς, σημειώνεται μεγάλη αύξηση στον αριθμό επενδυτών σε ακίνητα από την Βόρεια Ευρώπη, όπως από την Γερμανία, σε χώρες της Νότιας Ευρώπης, όπως είναι η Ελλάδα, καθώς η αβεβαιότητα που υπάρχει στις γεωπολιτικές εξελίξεις, η ενεργειακή κρίση και οι πληθωριστικές τάσεις που σημειώνονται, οδηγούν σε όλο και περισσότερες “ασφαλείς” επενδύσεις σε ακίνητα σε Μεσογειακές χώρες.

Ωστόσο μεικτή φαίνεται να είναι η εικόνα της αγοράς ακινήτων στην Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια του δευτέρου τριμήνου του 2022 καθώς σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης η μέση τιμή πώλησης ακινήτων σημείωσε άνοδο ενώ σε άλλες περιοχές του Νομού σημειώθηκε μείωση της μέσης τιμής πώλησης σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς και των εμπειρογνωμόνων της αγοράς ακινήτων, η μεγαλύτερη αύξηση της μέσης τιμής πώλησης κατοικίας το δεύτερο τρίμηνο του 2022 φαίνεται να σημειώνεται στον Δήμο της Θεσσαλονίκης με την ανοδική τάση να επηρεάζεται από την πρόοδο των έργων υποδομών που λαμβάνουν χώρα στο Δήμο της Θεσσαλονίκης όπως οι εργασίες ολοκλήρωσης του δικτύου μετρό της πόλης.

Επίσης η άνοδος της τουριστικής κίνησης στην Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια της φετινής σεζόν μετά την άρση των μέτρων κατά της νόσου Covid-19, αναζωπύρωσε την επενδυτική κίνηση στην πόλη με επενδυτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό να αναζητούν ευκαιρίες για επένδυση σε ακίνητα προς εκμετάλλευση.

Συγκεκριμένα, στον Δήμο Θεσσαλονίκης σημειώθηκε μια σημαντική άνοδος της μέσης τιμής πώλησης κατοικίας το δεύτερο τρίμηνο του 2022, καθώς η μέση τιμή πώλησης από 1.566 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο το δεύτερο τρίμηνο του 2021, έφτασε τα 1.750 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, κάτι το οποίο μεταφράζεται σε αύξηση της τάξεως του 11,70%.

Στους Περιφερειακούς δήμους της Θεσσαλονίκης σημειώθηκε επίσης μια αύξηση της τάξεως του 7,20% καθώς η μέση τιμή πώλησης κατοικίας, από 1.196 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο το δεύτερο τρίμηνο του 2021, έφτασε τα 1.282 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Διαφορετική είναι η εικόνα της αγοράς στο Υπόλοιπο του Νομού Θεσσαλονίκης καθώς σημειώθηκε ελαφρά μείωση της μέσης τιμής πώλησης ακινήτων της τάξεως του -1,80%, καθώς η μέση τιμή πώλησης από 800 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο το δεύτερο εξάμηνο του 2021, έφτασε τα 786 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Ενδεικτικά, στο Δήμο Θεσσαλονίκης, στην περιοχή Μπότσαρη, διαμέρισμα 142 τ.μ., τριών υπνοδωματίων, τρίτου ορόφου, πωλείται στα 2.183.1 ευρώ ανά τ.μ.

Στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, διαμέρισμα 55 τ.μ., δύο υπνοδωματίων, πρώτου ορόφου, πωλείται στα 3.054.55 ευρώ ανά τ.μ.

Στην περιοχή Ιπποκράτειο, διαμέρισμα 74 τ.μ., δύο υπνοδωματίων, τετάρτου ορόφου, πωλείται στα 1.594.59 ευρώ ανά τ.μ.

Στην Κάτω Τούμπα, διαμέρισμα 48 τ.μ., ενός υπνοδωματίου, πρώτου ορόφου, πωλείται στα 2.604.17 ευρώ ανά τ.μ.

Στους Περιφερειακούς δήμους της Θεσσαλονίκης όπως στην Καλαμαριά βρίσκουμε διαμέρισμα 97 τ.μ., τριών υπνοδωματίων, πρώτου ορόφου να πωλείται στα 2.319.59 ευρώ ανά τ.μ.

Στην περιοχή Πυλαία, μεζονέτα 259 τ.μ., πέντε υπνοδωματίων, πωλείται στα 1.196.91 τ.μ.

Στη Νεάπολη, διαμέρισμα 75 τ.μ., δύο υπνοδωματίων, πρώτου ορόφου, πωλείται στα 933.33 ευρώ ανά τ.μ.

Στην περιοχή Εύοσμος, διαμέρισμα 119 τ.μ., τριών υπνοδωματίων, δευτέρου ορόφου, πωλείται στα 789.32 ευρώ ανά τ.μ.

Σε ότι αφορά το υπόλοιπο του Νομού Θεσσαλονίκης, στην περιοχή Λαγκαδάς, βρίσκουμε διαμέρισμα 82 τ.μ., δύο υπνοδωματίων, πρώτου ορόφου να πωλείται στα 987.8 ευρώ ανά τ.μ.

Στην περιοχή Ασπροβάλτα, διαμέρισμα 60 τ.μ., δύο υπνοδωματίων, πρώτου ορόφου, πωλείται στα 1.250 ευρώ ανά τ.μ.

Στην περιοχή Νέα Απολλωνία, μονοκατοικία 120 τ.μ., τριών υπνοδωματίων, πωλείται στα 608.33 ευρώ ανά τ.μ.

Στην περιοχή Σταυρός, μονοκατοικία 165 τ.μ., δύο υπνοδωματίων, πωλείται στα 1.454.55 ευρώ ανά τ.μ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα