Ποια είναι η κατάλληλη εποχή για μετακόμιση σε νέο σπίτι – Τι να προσέξετε

Ποια είναι η κατάλληλη εποχή για μετακόμιση σε νέο σπίτι – Τι να προσέξετε
Ακίνητα στην Αθήνα Eurokinissi

Στην περίπτωση που επιθυμείτε να μετακομίσετε κάθε εποχή έχει τα δικά της οφέλη που μπορούν να κάνουν την διαδικασία ευκολότερη. Ποια είναι η κατάλληλη περίοδος για να μπείτε στο νέο σας σπίτι.

Η μετακόμιση σε νέο σπίτι αποτελεί μια συναρπαστική αλλά και ταυτόχρονα απαιτητική εργασία.

Υπάρχει ο ενθουσιασμός για το νέο σπίτι που έχετε βρει, είτε αφορά ενοικίαση είτε αφορά την αγορά του δικού σας σπιτιού, αλλά οι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψιν σας για το τελικό στάδιο, τη μετακόμιση, είναι πολλοί.

Ο χρονισμός είναι πάντα σημαντικός, ειδικά στην περίπτωση που οι ένοικοι είναι πάνω από δύο, δηλαδή περιλαμβάνει ενδεχομένως παιδιά ή μεγάλοι σε ηλικία γονείς.

Όσο περισσότεροι εμπλέκονται στη διαδικασία της μετακόμισης τόσο πιο απαιτητική γίνεται γιατί πρέπει να ληφθούν υπόψη τα προγράμματα και οι χρόνοι όλων.

Η μετακόμιση στο νέο σπίτι περιλαμβάνει το σχεδιασμό της, την προετοιμασία και την τελική μετακίνηση.

Είναι σημαντικό κατά το σχεδιασμό της μετακόμισης να λάβετε υπόψιν τα συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα όσων αποτελούν το νοικοκυριό.

Παράλληλα, υπάρχουν και πρακτικά θέματα, όπως οι προπαρασκευαστικές εργασίες που χρειάζονται, τόσο στο παλιό όσο και στο νέο σπίτι. Για αυτό το λόγο, η εποχή του χρόνου που θα γίνει η μετακόμιση παίζει σημαντικό ρόλο.

Σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει πίεση χρόνου (γιατί για παράδειγμα έληξε το μισθωτήριο συμβόλαιό σας και πρέπει να μετακομίσετε) καλό είναι να προγραμματίσετε διεξοδικά τη μετακόμιση χρονικά.

Δεν υπάρχει μια λύση για όλους αλλά η πιο κατάλληλη (αν θέλετε πιο εύκολη) περίοδος του έτους για μετακόμιση είναι η άνοιξη και το καλοκαίρι.

Οι παράγοντες που συνηγορούν σε αυτό είναι πολλοί.

Ο πρώτος παράγοντας έχει να κάνει με το πόσο απασχολημένοι είναι οι εμπλεκόμενοι. Συνήθως το καλοκαίρι (λιγότερο την άνοιξη) χαλαρώνουν τα πράγματα στις δουλειές και υπάρχει περισσότερος χρόνος και ενέργεια για να λάβει χώρα η μετακόμιση.

Στην περίπτωση που υπάρχουν παιδιά στο νοικοκυριό, καλό είναι να ληφθούν υπόψιν συγκεκριμένοι παράγοντες, όπως για παράδειγμα η λειτουργία των σχολείων ή άλλες δραστηριότητες που είναι ανελαστικές.

Το Πάσχα, που κάποιες φορές εορτάζεται αρκετά αργά την άνοιξη (τέλος Απρίλη ή και αρχές Μάη), είναι μια καλή περίοδος για μετακόμιση. Τα σχολεία είναι κλειστά για 2 εβδομάδες και δεν υπάρχουν εξετάσεις ακόμη. Αυτό δίνει ελευθερία χρόνου για να προγραμματιστεί η μετακόμιση.

Αν τα σχολεία είναι κλειστά, είναι για πολλούς πιο εύκολο να μετακομίσουν καθώς δε χρειάζεται η πρωινή και μεσημβρινή μετακίνηση των παιδιών ούτε και χρόνος για διάβασμα.

Αν έχετε παιδιά στην εφηβική ηλικία, οι πιθανότητες να δίνουν εξετάσεις το Μάιο και τον Ιούνιο είναι αρκετές, οπότε δεν είναι καλή περίοδος για το “ξεσπίτωμα”. Τα παιδιά χρειάζονται ηρεμία για να συγκεντρωθούν στις σχολικές τους ανάγκες.

Επίσης, το καλοκαίρι μπορείτε να αξιοποιήσετε ακόμη και την καλοκαιρινή σας άδεια για να μετακομίσετε. Μπορεί να χάσετε τις διακοπές σας, όμως θα βρεθείτε πιο άνετα στο νέο σας σπίτι. Και φυσικά υπάρχει πάντα η επιλογή ενός long weekend για μια κοντινή απόδραση με τους αγαπημένους σας.

Μιλώντας για καλοκαίρι, είναι προς το συμφέρον σας ο καιρός να είναι καλός. Μπορεί το νέο σας σπίτι να χρειαστεί να καθαριστεί ή να είναι φρεσκοβαμμένο, οπότε ο καλός αερισμός είναι σημαντικός, ειδικά αν δεν μπαίνει κρύο μέσα στο σπίτι, όπως θα γινόταν το χειμώνα.

Αποφύγετε ωστόσο, αν γίνεται, τον Ιούλιο ή και Αύγουστο γιατί οι πιθανότητες για υψηλές θερμοκρασίες ή ακόμη και κύματα καύσωνα είναι σημαντικά αυξημένες.

Επίσης, οι πιο μεγάλες σε διάρκεια ημέρες βοηθούν να πραγματοποιήσετε περισσότερες εργασίες στο παλιό σπίτι, κατά τη διάρκεια της μετακόμισης (δύσκολα μεταφέρονται έπιπλα το βράδυ) και στο νέο σας σπίτι (τακτοποίηση). Από αυτή την άποψη τόσο η άνοιξη όσο και το καλοκαίρι είναι ιδανικές περίοδοι.

Από πολλές πλευρές και ο Σεπτέμβριος μπορεί να είναι καλός μήνας, ειδικά αν δεν έχετε παιδιά σε σχολική ηλικία. Ο καιρός εξακολουθεί να είναι καλός καθώς όχι σπάνια έχουμε το φαινόμενο του “καθυστερημένου καλοκαιριού” και οι ημέρες είναι ακόμη μεγάλες.

Επίσης, εσείς ίσως δεν έχετε μπει ακόμη σε φουλ ρυθμούς δουλειάς και είναι πιο εύκολο να συνδυάσετε εργασία και μετακόμιση.

Το μόνο ίσως μειονέκτημα μετακόμισης την άνοιξη ή το καλοκαίρι είναι ότι είναι η περίοδος αιχμής και ίσως δυσκολευθείτε να βρείτε συνεργάτες για τις μεταφορές της μετακόμισης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα