Στις top περιοχές της Αττικής για κατοικία πλέον ο Πειραιάς – Πόσο αυξήθηκαν οι τιμές πώλησης κατοικιών το 2024

Διαβάζεται σε 3'
Πειραιάς
Πειραιάς ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ο Πειραιάς διανύει μια νέα εποχή, καθώς έχουν υλοποιηθεί σημαντικά έργα υποδομής που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και τις υπηρεσίες.

Συνεχίζονται οι αυξήσεις που σημειώθηκαν στις τιμές των ακινήτων για κατοικία προς πώληση στον Πειραιά, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2024.

Ο Πειραιάς συγκαταλέγεται πλέον ανάμεσα στις πέντε πιο ακριβές περιοχές της Ελλάδας για αγορά κατοικίας, επιβεβαιώνοντας τη συνεχή του άνοδο στην κτηματομεσιτική αγορά.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και ένα από τα μεγαλύτερα της Μεσογείου, αποτελώντας πύλη εισόδου προς όλα τα ελληνικά νησιά. Ο ρόλος του στην οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα της χώρας είναι καίριος, συμβάλλοντας σημαντικά στην ανάπτυξη και προσέλκυση επενδύσεων.

Ο Πειραιάς διανύει μια νέα εποχή, καθώς έχουν υλοποιηθεί σημαντικά έργα υποδομής που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και τις υπηρεσίες. Τα έργα αυτά ωφελούν όχι μόνο την πόλη, αλλά και την ευρύτερη Αττική, αλλάζοντας ουσιαστικά την εικόνα της περιοχής και ενισχύοντας την ελκυστικότητά της ως επενδυτικό προορισμό.

Η επέκταση της γραμμής 3 του Μετρό έχει διευκολύνει σημαντικά τις μετακινήσεις, μειώνοντας τη χρονική απόσταση με το κέντρο της Αθήνας και καθιστώντας τον Πειραιά πιο προσιτό στους κατοίκους και στους επενδυτές. Αυτό το έργο έχει συμβάλει στην αύξηση της ζήτησης για κατοικίες, οδηγώντας με τη σειρά του σε ανοδική πορεία των τιμών.

Το μεγαλύτερο και εμβληματικότερο έργο στην περιοχή είναι το Piraeus Tower, που άνοιξε πρόσφατα τις πύλες του και αποτελεί το δεύτερο υψηλότερο κτίριο της Ελλάδας. Η ολοκλήρωση του έργου προσδίδει στον Πειραιά έναν μοντέρνο και αναβαθμισμένο χαρακτήρα, προσφέροντας νέους επαγγελματικούς χώρους και πολυτελείς κατοικίες που ενισχύουν την κτηματομεσιτική αγορά.

Ωστόσο, η άνοδος των τιμών οφείλεται και σε ορισμένους αρνητικούς παράγοντες. Η αύξηση των επιτοκίων στα δάνεια καθιστά τη χρηματοδότηση δυσκολότερη για τους αγοραστές, ενώ οι ανατιμήσεις των οικοδομικών υλικών αυξάνουν το κόστος κατασκευής. Επιπλέον, οι πληθωριστικές τάσεις επιβαρύνουν την αγοραστική δύναμη, επηρεάζοντας συνολικά την αγορά ακινήτων.

Τάσεις τιμών ακινήτων

Το τρίτο τρίμηνο του 2024 η μέση τιμή πώλησης κατοικίας στον Πειραιά, έφτασε τα 2.556 ευρώ ανά τ.μ. από 2000 ευρώ που κόστιζε πέρσι. Το κόστος δηλαδή, ανέβηκε κατά 27,80%, σε μόλις, έναν χρόνο!

Παραδείγματα ακινήτων στην αγορά

  • Διαμέρισμα, 50 τ.μ., ισόγειο, ένα υπνοδωμάτιο, Ταμπούρια, πωλείται στα 3.400 ευρώ ανά τ.μ.
  • Διαμέρισμα, 98 τ.μ., 4ος όροφος, δύο υπνοδωμάτια, Πειραϊκή, πωλείται στα 2.193,88 ευρώ ανά τ.μ.
  • Διαμέρισμα, 88 τ.μ., 5ος όροφος, δύο υπνοδωμάτια, Αγία Σοφία, πωλείται στα 2.500 ευρώ ανά τ.μ.
  • Διαμέρισμα, 87 τ.μ., 1ος όροφος, δύο υπνοδωμάτια, Καμίνια, πωλείται στα 1.896,55 ευρώ ανά τ.μ.
  • Διαμέρισμα, 67 τ.μ., 4ος όροφος, δύο υπνοδωμάτια, Τερψιθέα, πωλείται στα 3.731,34 ευρώ ανά τ.μ.
  • Διαμέρισμα, 86 τ.μ., 6ος όροφος, δύο υπνοδωμάτια, Πασαλιμάνι, πωλείται στα  5.348,84 ευρώ ανά τ.μ.
  • Διαμέρισμα, 78 τ.μ., 3ος όροφος, δύο υπνοδωμάτια, Καμίνια, πωλείται στα 2.435,9 ευρώ ανά τ.μ.
  • Διαμέρισμα, 98 τ.μ., 3ος όροφος, τρία υπνοδωμάτια, Πασαλιμάνι, πωλείται στα 5.408,16 ευρώ ανά τ.μ.
  • Διαμέρισμα, 98 τ.μ., 4ος όροφος, δύο υπνοδωμάτια, Πειραϊκή, πωλείται στα 2.193,88 ευρώ ανά τ.μ.
  • Διαμέρισμα, 116 τ.μ., 1ος όροφος, τρία υπνοδωμάτια, Πασαλιμάνι, πωλείται στα 3.146,55 ευρώ ανά τ.μ. ευρώ ανά τ.μ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα