Αλεξιάδης για πάταξη φοροδιαφυγής: Το πάρτι τελείωσε και το γλέντι τώρα ξεκινά

Αλεξιάδης για πάταξη φοροδιαφυγής: Το πάρτι τελείωσε και το γλέντι τώρα ξεκινά
ΒΟΥΛΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ -ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ. (EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Μεγάλο επιχειρησιακό σχέδιο τίθεται άμεσα σε εφαρμογή. Στα θέματα φορολογίας και λαθρεμπορίου δεν μπορεί κανείς να μας πει τίποτα

Με τη φράση “το πάρτι τελείωσε και το γλέντι τώρα ξεκινά…” επαναδιατύπωσε τη δέσμευση της κυβέρνησης για την πάταξη της φοροδιαφυγής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, από το βήμα της βουλής.

Όπως επιβεβαίωσε ο κ. Αλεξιάδης, η κυβέρνηση θέτει άμεσα σε εφαρμογή ένα μεγάλο επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, ισχυριζόμενος μάλιστα πως “αυτή η κυβέρνηση δεν ξεχνά”, κάτι που, όπως εξήγησε, αποδεικνύεται από την κατάθεση – λίγο νωρίτερα – της σχετικής τροπολογίας για την παράταση κατά ένα έτος του συνόλου των φορολογικών υποθέσεων που όδευαν προς παραγραφή στα τέλη του 2015.

“Η φοροδιαφυγή θα τερματιστεί οριστικά”, επαναδεσμεύθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κηρύσσοντας εμμέσως πλην σαφώς την έναρξη ενός “ιερού πολέμου” κατά της φοροδιαφυγής.

Ως προς τις επιμέρους δράσεις του οικονομικού επιτελείου, ο κ. Αλεξιάδης υπεραμύνθηκε των πρόσφατων αποφάσεων, δηλώνοντας, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, πως “στα θέματα φορολογίας και λαθρεμπορίου δεν μπορούν να μας πουν τίποτα…”.

Επίθεση στην αντιπολίτευση

Από το βήμα της βουλής ο κ. Αλεξιάδης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευση, αντικρούοντας τις κατηγορίες για “τρύπες” στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι έχουν κάνει «μεταπτυχιακό» στη φοροδιαφυγή και δεν μπορούν να κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ κριτική, κατήγγειλε ο κ. Αλεξιάδης.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του κατά της αντιπολίτευσης, ο κ. Αλεξιάδης διεμήνυσε μάλιστα πως “Κατά τα έτη 2010, 2011, 2012 δεν κάνατε τίποτα για τη λίστα Λαγκάρντ και τελικά το 2013 και το 2014 δώσατε σε 200 εισαγγελείς 2.000 ονόματα!”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα