Αλεξιάδης: Στόχος από 1/1/2016 το αφορολόγητο με συναλλαγές με κάρτες

Αλεξιάδης: Στόχος από 1/1/2016 το αφορολόγητο με συναλλαγές με κάρτες
Συζήτηση επικαίρων ερωτήσεων, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Τι είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, για το ασφαλιστικό σύστημα, το αφορολόγητο και την υποβολή αποδείξεων

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για τον αφορολόγητο Οικογενειακό Προϋπολογισμό και τη συμβολή της Οικιακής Οικονομίας στον προσδιορισμό του αφορολογήτου ορίου διαβίωσης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Ελλάδας με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Αλεξιάδη να απευθύνει χαιρετισμό.

Όπως τόνισε στον Χαιρετισμό του ο αν. υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφων Αλεξιάδης, το φορολογικό σύστημα είναι άδικο, δεν αφήνει κανέναν εκτός φορολογίας, κατανέμει αδίκως στις εισοδηματικές ομάδες τα βάρη και δεν εκπληρώνεται η συνταγματική επιταγή ο καθένας να συμβάλει ανάλογα με τις δυνάμεις του.

Επεσήμανε ότι αυτή η ανωμαλία εντάθηκε λόγω των μνημονίων και ζήτησε πραγματικό και σε βάθος διάλογο και όχι στείρα πολεμική για να λυθούν τα προβλήματα της οικονομίας και της φορολογίας.

Ο κ. Αλεξιάδης εκφράζοντας την διαπίστωση ότι αυτή την στιγμή ακόμη και για τους οικονομικά αδύνατους δεν υπάρχει αφορολόγητο αφού η υποβολή αποδείξεων – όπως είναι δομημένο το σύστημα – δεν προσφέρει κάτι στον κράτος και τον φορολογούμενο, ενώ όπως έκανε γνωστό από 1/1/2016 στόχος του Υποικ είναι να εφαρμοστεί το μέτρο του χτισίματος του αφορολόγητου με τις κάρτες, χρεωστικές και πιστωτικές.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος το ΕΕΑ κ Γιάννης Χατζηθεοδοσίου επεσήμανε τις άδικες πλευρές του φορολογικού συστήματος για τις επιχειρήσεις, ιδίως για τις μικρομεσαίες που δεν μπορούν, όπως οι μεγάλες να φύγουν από την Ελλάδα και τραβάνε το «κουπί» της φορολογίας, την αντιαναπτυξιακή λειτουργία της φορολογίας, την συνεχή ανατροπή της και την φυγή επενδύσεων εξ αιτίας των συνεχών αλλαγών. Θέλουμε δίκαιη φορολόγηση και δεν καλύπτουμε κανέναν παραβάτη. Με την κρίση σταδιακά οι περισσότερος επιχειρήσεις αδυνατούν να πληρώσουν φόρους. Αυτό αποτελεί αφορμή να τους χαρακτηρίσει, αδίκως η πολιτεία φοροφυγάδες!

Πηγή: dikaiologitika.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα