Αλλάζει η εικόνα στα ΑΤΜ: Όταν η ψυχραιμία μετατρέπεται σε ουρές

Αλλάζει η εικόνα στα ΑΤΜ: Όταν η ψυχραιμία μετατρέπεται σε ουρές

Οι βουλευτές στη ψηφοφορία, οι πολίτες στις ουρές των ΑΤΜ. Πώς έχει διαμορφωθεί η εικόνα στα ΑΤΜ των τραπεζικών υποκαταστημάτων, μετά την σχετική ψυχραιμία που παρατηρήθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου (Pics+Vids)

“Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να διασφαλιστεί ομαλά η τροφοδοσία των ελληνικών τραπεζών καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου”. Αυτές άλλωστε ήταν και οι δηλώσεις στελέχους της Τράπεζας, ερωτηθείς κατά πόσο υπάρχει πρόβλημα επάρκειας τραπεζογραμματίων στο εθνικό τραπεζικό σύστημα από την ώρα του πρωθυπουργικού διαγγέλματος και μετά.

Και μπορεί νωρίς το πρωί του Σαββάτου, η εικόνα στα ΑΤΜ της Αττικής να μην παρέπεμπε σε σκηνές πανικού και σε ύστατες προσπάθειες των πολιτών να διασώσουν μέχρι και το τελευταίο ευρώ από τις οικονομίες ή τη μισθοδοσία τους, με το φόβο ενός Grexit, ωστόσο από τη 13.00 το κλίμα φαίνεται να αλλάζει .

Στην περιοχή της Καλλιθέας, ουρές από δεκάδες υπομονετικούς πολίτες σχηματίζονται έξω από τα περισσότερα τραπεζικά υποκαταστήματα, με τους πολίτες να αγωνιούν για το “αύριο” και το “τι μέλλει γενέσθαι” στην καθημερινότητα τους, τις πληρωμές και την παραμονή μας ή όχι στο ευρώ.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι ελληνικές τράπεζες περνούν σε φάση μεγάλης περιδίνησης, με την ΕΚΤ σε ρόλο άγρυπνου φρουρού να καλείται για ακόμη μια φορά να διασφαλίσει την ομαλή χορήγηση ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα. Τραπεζικές μάλιστα πηγές, τονίζουν πως όσο μεγαλύτερη ψυχραιμία επιδείξουν οι καταθέτες, τόσο μικρότερη θα είναι και η δοκιμασία από την οποία θα κληθεί να περάσει το ελληνικό σύστημα.

“Είναι δεδομένο ότι ο πανικός αποτελεί το χειρότερο σύμβουλο στις κρίσιμες στιγμές που περνά η χώρα. Η μάχη που θα γίνει πλέον είναι για το εάν οι τράπεζες θα μπορέσουν να ανοίξουν τη Δευτέρα και τις επόμενες ημέρες μέχρι το δημοψήφισμα. Η ρευστότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος είναι το μείζον θέμα αυτή τη στιγμή. Η κατάρρευση των τραπεζών δεν πρέπει να γίνει επ’ ουδενί καθώς θα οδηγήσει τη χώρα σε χρεοκοπία”, αναφέρουν πολίτες που συνάντησε το NEWS 247 σε τράπεζα επί της λεωφόρου Συγγρού.

Υπενθυμίζεται ότι τους τελευταίους μήνες έχουν φύγει πάνω από 45 δισ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, ερωτηθείσα από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Λούκα Κατσέλη, δήλωσε:

“Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι η τροφοδοσία των ΑΤΜ γίνεται ομαλά από την Τράπεζα της Ελλάδος, και όπου παρουσιάζονται – σε μεμονωμένες περιπτώσεις – προβλήματα λόγω αυξημένων εκροών, αυτές αποκαθίστανται το γρηγορότερο δυνατόν”.

Δηλώσεις πολιτών στο NEWS 247: Τα “στεγνά” ΑΤΜ και το αβέβαιο μέλλον

(Εικόνες απόγνωσης στην περιοχή του Παγκρατίου)

(Εικόνες από ΑΤΜ της Αθήνας, Eurokinissi.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα