Alpha Bank: Άντληση 500 εκατ. μέσω ομολόγου

Alpha Bank: Άντληση 500 εκατ. μέσω ομολόγου
Alpha Bank INTIME NEWS

Το αυξημένο ενδιαφέρον των επενδυτών είχε σαν αποτέλεσμα οι προσφορές να ξεπεράσουν τα 1,3 δις. ευρώ, με την Alpha Bank να αντλεί τελικά 500 εκατ. ευρώ από την έκδοση.

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διαδικασία της έκδοσης του νέου senior preferred ομολόγου της Alpha Bank, με τις προσφορές να ξεπερνούν το 1,35 δισ. ευρώ από συνολικά 145 επενδυτές. Αποτέλεσμα του μεγάλου ενδιαφέροντος ήταν η τράπεζα να αντλήσει τελικά 500 εκατ. ευρώ έναντι αρχικού στόχου για 400 εκατ. ευρώ.

Το ενδεικτικό επιτόκιο για την έκδοση κινήθηκε αρχικά στο 7,25%, ενώ λόγω της αυξημένης προσφοράς υποχώρησε στο 7%, με το κουπόνι να διαμορφώνεται στο 6,875%.

Η τράπεζα αξιοποίησε το επενδυτικό ενδιαφέρον που δημιουργήθηκε μετά την παρουσίαση του 3ετούς business plan και προσέφυγε στις αγορές με έκδοση ομολόγου senior preferred ενώ αντίστοιχες εκδόσεις ετοιμάζουν το προσεχές διάστημα και οι υπόλοιπες ελληνικές τράπεζες.

Πρόκειται για τη δεύτερη έκδοση της φετινής χρονιάς. Η διάρκεια του τίτλου είναι 6 έτη, με δικαίωμα ανάκλησης μετά τα πρώτα πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με πηγές της τράπεζας «η έκδοση αξιοποιεί την ιδιαίτερα θετική αποδοχή του νέου στρατηγικού πλάνου από την επενδυτική κοινότητα, μετά το investor day της 7ης Ιουνίου αλλά και τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ενόψει και της επιστροφής σε επενδυτική βαθμίδα».

Σύμβουλοι της έκδοσης ήταν οι: Goldman Sachs Bank Europe SE, IMI-Intesa Sanpaolo, Morgan Stanley Europe SE, Nomura και UBS Investment Bank ως Joint Bookrunners.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα