Αποκάλυψη ΜΝΙ: Ο Ντάισελμπλουμ δεν είχε ενημερώσει το Eurogroup πριν ‘αδειάσει’ την Ελλάδα

Αποκάλυψη ΜΝΙ: Ο Ντάισελμπλουμ δεν είχε ενημερώσει το Eurogroup πριν ‘αδειάσει’ την Ελλάδα

Ερωτηματικά προκαλεί δημοσίευμα του γερμανικού οικονομικού πρακτορείου, σύμφωνα με το οποίο υπουργός Οικονομικών της Ευρωζώνης υποστηρίζει ότι δεν ενημερώθηκε κανείς για την απόφαση του Γ.Ντάισελμπλουμ να παγώσουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα

Αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα του γερμανικού οικονομικού πρακτορείου ειδήσεων ΜΝΙ, που αποκαλύπτει ότι ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δεν είχε ενημερώσει τους υπόλοιπους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης προτού προβεί στην ανακοίνωση ότι παγώνει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα εξαιτίας των εξαγγελιών για το ελληνικό χρέος.

Αυτό υποστηρίζει υπουργός Οικονομικών της Ευρωζώνης, που δήλωσε ανώνυμα στο πρακτορείο ότι δεν είχε ενημερωθεί για την απόφαση που ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Eurogroup και πως δεν γνωρίζει εάν είχε ενημερωθεί κάποιος από τους συναδέλφους του, ούτε πως πάρθηκε η απόφαση. Εφόσον όμως δεν ενημερώθηκε και εκείνος για την απόφαση αυτή, σημαίνει πως δεν είναι ομόφωνη. Συνεπώς εάν δεν υπάρχει ομοφωνία για την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέσων, δεν υπάρχει ομοφωνία ούτε και για το “πάγωμα” αυτών. Η ίδια πηγή χαρακτήριζε την ανακοίνωση Ντάισελμπλουμ για την Ελλάδα “βιαστική και ανακριβή”.

Εν τω μεταξύ υψηλόβαθμη πηγή δήλωσε στο πρακτορείο ότι η απάντηση Μοσκοβισί στον Τόμσεν εκφράζει το σύνολο της Κομισιόν και πως εάν η ελληνική κυβέρνηση είχε ενημερώσει για τα μέτρα για τους χαμηλοσυνταξιούχους και το ΦΠΑ πριν γίνουν οι εξαγγελίες, η ΕΕ θα τα είχε εγκρίνει.

Όλα αυτά -και σε συνδυασμό με τις αντιδράσεις Γαλλίας και Ευρωπαίων Σοσιαλιστών- αν μη τι άλλο δείχνουν πως υπάρχει δυσαρέσκεια στην Κομισιόν και σε άλλες χώρες για το γεγονός ότι όπως φαίνεται η γερμανική πλευρά επιχείρησε να παρακάμψει όλους τους άλλους ευρωπαϊκούς παράγοντες και να περάσει μέσω Ντάισελμπλουμ, που θεωρείται εκλεκτός του Σόιμπλε, αποφάσεις κατά της Ελλάδας, με στόχο να καθυστερήσει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα