Ασφαλιστικό: Στην μέγγενη των αλλαγών όσοι γεννήθηκαν από το 1970 και μετά

Ασφαλιστικό: Στην μέγγενη των αλλαγών όσοι γεννήθηκαν από το 1970 και μετά
Troika member from European Central Bank's (ECB) Klaus Masuch at the entrance of Ministry for finance in Athens, on July 1st, 2013 / sooc

Τι αναμένεται να ισχύσει για τους σημερινούς 45άρηδες. Τι προβλέπει το κείμενο που έστειλε η ελληνική κυβέρνηση στην Τρόικα

Η αύξηση των ελάχιστων ημερών ασφάλισης που απαιτούνται για τη χορήγηση της κατώτατης σύνταξης, από 4.500 (15αετία) σε 6.000 (20αετία) σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr, αναμένεται να ισχύσει για όσους γεννήθηκαν από το 1970 και μετά και όχι από το 1975, όπως ήταν η αρχική πρόταση.

Στο τελικό κείμενο που απέστειλε η ελληνική πλευρά στην τρόικα, υπάρχει αυτή η τροποποίηση, γεγονός που επιβαρύνει ασφαλιστικά, όχι τους σημερινούς 40άρηδες, αλλά τους σημερινούς 45άρηδες.

Ο λόγος που το συγκεκριμένο όριο, πήγε πέντε χρόνια πιο πίσω ήταν για να ικανοποιηθεί η τρόικα και να μην επιμείνει να ζητήσει περαιτέρω αύξηση των ημερών ασφάλισης στις 6.500 όπως ήταν η αρχική απαίτηση.

Σημειώνεται ότι όσοι εργαζόμενοι δεν καταφέρουν στο τέλος του εργασιακού τους βίου, να έχουν συμπληρώσει τη 15αετή ασφάλιση, τότε θα υπάγονται αυτόματα στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Οι εργαζόμενοι που θα κυμαίνονται τα ένσημά τους, πάνω από τα 4.500, αλλά λιγότερα από τα 6.000, θα λάβουν ως σύνταξη, ποσό που αντιστοιχεί στις εισφορές που έχουν καταβάλλει και το οποίο με τα σημερινά δεδομένα θα κυμαίνεται από τα 300 έως τα 320 ευρώ.

Διαβάστε ακόμα στα dikaiologitika.gr:

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Το προφίλ των δικαιούχων

Πάνω από 30.000 οι αιτήσεις στα Ταμεία για τη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα