Attica Bank: Το χρονοδιάγραμμα της συγχώνευσης με την Παγκρήτια Τράπεζα

Διαβάζεται σε 3'
Attica Bank
Attica Bank Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Από το βήμα της ΓΣ η Διευθύνουσα Σύμβουλος τόνισε ότι σήμερα αναμένεται το πόρισμα της DBRS για τα κόκκινα δάνεια ενώ θα ακολουθήσει πριν το τέλος Ιουλίου το αίτημα στις αρχές για συγχώνευση με την Παγκρήτια. Πότε θα πραγματοποιηθεί η ΑΜΚ.

Θέμα ωρών χαρακτήρισε την οριστική συμφωνία των μετόχων για την δημιουργία του 5ου πόλου στο εγχώριο πιστωτικό σύστημα, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Attica Bank Ελένη Βρεττού.

Μιλώντας λίγο νωρίτερα από το βήμα τα Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, η κα Βρεττού ανέλυσε το χρονοδιάγραμμα του όλου εγχειρήματος, τονίζοντας ότι μέχρι το τέλος της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί η πρόθεση για ένταξη των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της τράπεζας στον Ηρακλή ΙΙΙ. Αμέσως μετά, θα υποβληθεί το επίσημο αίτημα στο Υπουργείο Οικονομικών για ένταξη τους στον Ηρακλή και πριν το τέλος Ιουλίου θα κατατεθεί στις αρμόδιες αρχές το αίτημα για συγχώνευση της Αttica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα.

Παράλληλα η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Attica Bank ανακοίνωσε ότι εντός του τρίτου τριμήνου θα έχει ολοκληρωθεί η νομική συγχώνευση των δύο τραπεζών και στις αρχές του τέταρτου τριμήνου θα πραγματοποιηθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Θα προτιμούσα σήμερα να είχα μια συμφωνία, αλλά είμαστε στα τελικά βήματα. Η εμπιστοσύνη των μετόχων μπορεί να ολοκληρώσει το όνειρο της δημιουργίας ενός 5ου τραπεζικού πόλου. Ξέραμε ότι θα έχει προκλήσεις, καθώς δεν έχει πραγματοποιηθεί ξανά στην Ελλάδα” τόνισε μεταξύ άλλων η διευθύνουσα σύμβουλος της Attica Bank.

Αναφερόμενη στα όσα έχουν λάβει χώρα τον τελευταίο χρόνο στην Attica Bank η κα Βρεττού τόνισε ότι “πέρυσι είχαμε αρχίσει δειλά να βλέπουμε τον μετασχηματισμό της τράπεζας. Ένα χρόνο μετά μπορώ να σας κοιτάω στα μάτια ότι καταφέραμε να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη. Πλέον η Attica Bank είναι μια τράπεζα που μπορεί να σταθεί απέναντι στις άλλες, επιτυγχάνοντας ένα συνεχές turnaround story“.

Παράλληλα ανέφερε ότι η τράπεζα γίνεται κάθε μέρα και πιο ευέλικτη και πιο αποδοτική ενώ τόνισε πως πάνω από 700 εκατ. ευρώ θα φτάσει φέτος η πιστωτική επέκταση. Το ποσοστό αθέτησης των υποχρεώσεων είναι κάτω από 1% σε όλα τα χαρτοφυλάκια, ανέφερε, θέλοντας να δείξει τη υγεία της τράπεζας έπειτα από τόσα χρόνια περιπετειών.

Τέλος η κα Βρεττού έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον στρατηγικό επενδυτή, την εταιρεία Thrivest των Μπάκου – Καϋμενάκη – Εξάρχου τονίζοντας ότι «πίστεψε στο όραμά μας και το υλοποιεί» ενώ ευχαρίστησε και τον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό της.

Σε σύντομο χαιρετισμό της στη Γενική Συνέλευση η υποδιοικήτρια της ΤτΕ Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, τόνισε ότι «η ΤτΕ υποστηρίζει τη συγχώνευση των δύο τραπεζών. Η νέα τράπεζα θα διαθέτει ένα υψηλό επίπεδο εταιρικής διακυβέρνησης και ένα βιώσιμο business plan.

Μετά τη συμφωνία από τους μετόχους, η τράπεζα θα απελευθερωθεί από τα NPE και η αποτίμηση της DBRS ανοίγει τον δρόμο για την εξυγίανση των δύο τραπεζών».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα