Αύριο το πρωί η έγκριση για τα 7,5 δισ. από ΕΜΣ

Αύριο το πρωί η έγκριση για τα 7,5 δισ. από ΕΜΣ
Dutch Finance Minister and chair of the eurogroup finance ministers Jeroen Dijsselbloem, right, smiles as he arrives with Greece's Finance Minister Euclid Tsakalotos for an EU eurogroup meeting at the EU Council building in Brussels on Monday May 9, 2016. European finance ministers gathered in Brussels Monday for talks aimed at breaking the deadlock over whether to provide more aid to bolster Greece's shattered economy and forgive some of its debts. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert) Eurokinissi

Ανοίγει ο δρόμος για την έγκριση της εκταμίευσης της δόσης στη συνεδρίαση του ΕΜΣ την Παρασκευής. Το αναθεωρημένο μνημόνιο θα αντικαταστήσει το μνημόνιο του καλοκαιριού του 2015 και θα αποτελεί τη συμφωνία, που θα πρέπει να υλοποιήσει η Ελλάδα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup

Το πρωί της Παρασκευής θα πέσει η τελευταία υπογραφή από το ΔΣ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δις ευρώ προς την Ελλάδα.

«Σήμερα εγκρίναμε ομόφωνα το συμπλήρωμα του μνημονίου του περασμένου καλοκαιριού που θα περιέχει τις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να φέρει σε πέρας η Ελλάδα, στις οποίες περιλαμβάνεται και το μηχανισμό δημοσιονομικής προσαρμογής, «είπε πριν από λίγο ο πρόεδρος του Eurogroup, Γκερούν Ντάισλεμπλουμ, μετά την συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΜΣ.

Όπως τόνισε το αναθεωρημένο μνημόνιο θα αντικαταστήσει το μνημόνιο του καλοκαιριού του 2015 και εφεξής θα αποτελεί την συμφωνία που θα πρέπει να υλοποιήσει η Ελλάδα. «Μετά από αυτό ανοίγει ο δρόμος για να εγκριθεί στην συνεδρίαση που θα έχουμε αύριο το πρωί η υποδόση των 7,5 δις ευρώ η οποία θα πρέπει να εκταμιευτεί γρήγορα προς την Ελλάδα.

Ο επικεφαλής του ΕΜΣ κ. Κλάους Ρέγκλινγκ τόνισε ότι ο Μηχανισμός καθίσταται πλέον ο μεγαλύτερος δανειστής της Ελλάδας έχοντας εκταμιεύσει προς την χώρα μας περίπου 160 δις ευρώ. Τόνισε επίσης ότι με τα χρήματα αυτά η Ελλάδα έχει κερδίσει ένα μεγάλο μέρος της βιωσιμότητας του χρέους και παράλληλα ένα σημαντικό ποσό από τους τόκους που θα πλήρωνε αν αναχρηματοδοτούσε το χρέος της από τις αγορές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα