Δ. Παπαδημητρίου: Το ΔΝΤ έχει αποτύχει παταγωδώς στις προβλέψεις του

Δ. Παπαδημητρίου: Το ΔΝΤ έχει αποτύχει παταγωδώς στις προβλέψεις του
Συνέντευξη Τύπου από τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση και τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτη Κουρμούση εν όψει της συζήτησης του σχεδίου νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, την Δευτέρα 10 Απριλίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Ο υπουργός Οικονομίας απάντησε στην Ντόρα Μπακογιάννη, που επικαλέστηκε τις αρνητικές προβλέψεις του ΔΝΤ. Στην Ουάσινγκτον θα βρεθεί την Πέμπτη ο κ. Παπαδημητρίου, όπου θα έχει επαφές για το χρέος με κορυφαίους διεθνείς αξιωματούχους στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του Ταμείου

Τις συνεχόμενες αποτυχίες του ΔΝΤ στην πρόβλεψη των οικονομικών αποτελεσμάτων της χώρας υπενθύμισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομίας Δήμος Παπαδημητρίου απαντώντας στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις νέες προβλέψεις του Ταμείου.

«Δυστυχώς δεν θα σας απαντήσω για τις προβλέψεις του ΔΝΤ το οποίο έχει προβλέψει αποτελέσματα που παταγωδώς απέχουν από την πραγματικότητα» απάντησε ο κ. Παπαδημητρίου στην Ντόρα Μπακογιάννη. Η σκιώδης υπουργός Οικονομίας της ΝΔ δήλωσε ότι το ΔΝΤ αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας από το 2,8% στο 2,2 %, και ισχυρίστηκε, ότι αιτία για αυτό είναι οι καθυστερήσεις της κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι ο κ. Παπαδημητρίου αναχωρεί αύριο για την Ουάσιγκτον – μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη – όπου θα έχει επαφές για το χρέος με κορυφαίους διεθνείς αξιωματούχους στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ, η οποία πραγματοποιείται στις 21 και 22 Απριλίου.

Η κυρία Μπακογιάννη προεξόφλησε, πάντως, ότι η αποστολή του οικονομικού επιτελείου στην Ουάσιγκτον δεν θα στεφθεί από επιτυχία. «Όταν θα γυρίσει ο υπουργός Οικονομίας από το ΔΝΤ θα έχει καταλάβει ποιες είναι οι πραγματικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας» προέβλεψε χαρακτηριστικά. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα