Δεν υπάρχουν χρήματα για τις συντάξεις και ζητούν όλα τα διαθέσιμα

Δεν υπάρχουν χρήματα για τις συντάξεις και ζητούν όλα τα διαθέσιμα
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ) Eurokinissi

Στον "αέρα" όλο το τραπεζικό σύστημα, εάν μεταφερθούν τα ταμειακά από τις εμπορικές τράπεζες στην Τράπεζα της Ελλάδος

Δεν υπήρχαν τα χρήματα για να πληρωθούν οι συντάξεις του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ και ζητούν με επείγουσα επιστολή όλα τα ταμειακά διαθέσιμα των ταμείων για να τις πληρώσουν.

Να επισημάνουμε ότι το Υπουργείο διαβεβαίωνε ότι τα χρήματα υπήρχαν και θα πληρώνονταν κανονικά οι συντάξεις. Σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr εάν τώρα μεταφερθούν τα ταμειακά απο τις εμπορικές τράπεζες στην ΤτΕ είναι πλέον στον αέρα όλο το τραπεζικό σύστημα με αποτέλεσμα να μειωθεί και άλλο το όριο αναλήψεων απο τα ΑΤΜ.

Επιστολή από το υπουργείο Εργασίας που έφυγε προς τις διοικήσεις όλων των ασφαλιστικών οργανισμών, ζητείται να μεταφερθούν, το αργότερο έως σήμερα, 30 Ιουνίου, όλα τα πλεονάζοντα κεφάλαια που έχουν τα Ταμεία, στο Κοινό Κεφάλαιο της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) . Το ΙΚΑ, μπορεί την περασμένη Παρασκευή να έδωσε «μάχη» για να βρεθούν τα κονδύλια που απαιτούνται για την καταβολή των συντάξεων σε 1.200.000 συνταξιούχους, ωστόσο ανακοίνωσε επίσημα χθες την καθυστέρηση στις συντάξεις του πρώην ΤΑΠ – ΟΤΕ.Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας επρόκειτο να καταβληθούν αργά χθες το βράδυ στους 57.091 δικαιούχους με το συνολικό ποσό της σύνταξης να ανέρχεται στα 69.923.952 ευρώ. Αντίστοιχο πρόβλημα όμως δημιουργήθηκε και με τις συντάξεις του ΤΑΠ – ΔΕΗ, αλλά και με την πρώτη δόση του ΕΚΑΣ, το οποίο λύθηκε με μικρή καθυστέρηση. Η συγκεκριμένη επιστολή αφορά κυρίως τις προσπάθειες που καταβάλλονται  έτσι ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα και με τις συντάξεις που πρόκειται να πιστωθούν σήμερα στους περίπου 1.100.000 συνταξιούχους του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ. Χθες επίσης, καταβλήθηκαν οι συντάξεις και στους 111.476 συνταξιούχους του ΝΑΤ αλλά στα ΑΤΜ της Alpha bank μπήκαν σήμερα

Πιο συγκεκριμένα, τα κονδύλια που απαιτούνται για την καταβολή των συντάξεων του ΤΑΠ – ΔΕΗ (51.152.475 ευρώ σε 37.240 δικαιούχους), βρέθηκαν χθες και πρόκειται σήμερα να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Χθες επίσης κατέστη δυνατό να καταβληθούν τα ποσά που αντιστοιχούν στην α’ δόση του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ), που χορηγήθηκε επίσης με καθυστέρηση. Σε ό,τι αφορά τον ΟΑΕΕ και τον ΟΓΑ, υπολογίζεται ότι απαιτούνται πάνω από 600.000.000 ευρώ για να γίνει ομαλά η πίστωση των συντάξεων. Υπενθυμίζεται ότι στον ΟΓΑ υπάρχουν 686.612 συνταξιούχοι και στον ΟΑΕΕ άλλοι 367.603 συνταξιούχοι.

Διαβάστε ακόμη στα dikaiologitika.gr:

Ποιες οι επιπτώσεις απο την μη πληρωμή της δόσης του ΔΝΤ

Στα ΑΤΜ της Alpha Bank οι συντάξεις του ΝΑΤ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα