Δικαστική ήττα για τα McDonald’s

Δικαστική ήττα για τα McDonald’s

Τα McDonald's μετά από δικαστική μάχη οκτώ ετών υποχρεώθηκαν να αποδεχθούν ότι εστιατόριο στη Μαλαισία θα μπορεί να χρησιμοποιεί το πρόθεμα "Mc"

Τα McDonald’s μετά από δικαστική μάχη οκτώ ετών υποχρεώθηκαν να αποδεχθούν ότι εστιατόριο στη Μαλαισία θα μπορεί να χρησιμοποιεί το πρόθεμα “Mc”.

Πρόκειται για το εστιατόριο McCurry που σερβίρει πικάντικο κοτόπουλο και εναντίον του οποίου ο γίγαντας του γρήγορου φαγητού McΔonald’s είχε υποβάλει μήνυση.

Στο παρελθόν δικαστήριο στη Μαλαισία είχε επιτρέψει στο εστιατόριο να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο όνομα, τα McDonald’s έκαναν έφεση και τελικά την περασμένη Τρίτη, το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της χώρας την απέρριψε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ομοσπονδιακού δικαστηρίου η εταιρεία McDonald’s δεν μπόρεσε να αιτιολογήσει επαρκώς το αίτημά της για αλλαγή του ονόματος του εστιατορίου.

Το ΜcCurry που είναι συντομογραφία για το “Malaysian Chicken Curry”, σερβίρει μαλαισιανές λιχουδιές, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του εστιατορίου( www.mccurryrecipe.com).

“Νιώθουμε υπέροχα που αυτή η πολυετής μάχη, τέλειωσε και πλέον μπορούμε να ανοίξουμε νέα καταστήματα, χρησιμοποιώντας το όνομά μας”, δήλωσε ο ιδιοκτήτης του McCurry P. Suppia, όταν πληροφορήθηκε την απόφαση.

Τα McDonald’s τα οποία έχουν 185 υποκαταστήματα στη Μαλαισία έκανε μήνυση για πρώτη φορά στο εστιατόριο το 2001 και το 2006 υπήρξε δικαστική απόφαση υπέρ τους. Το McCurry, πήγε το θέμα στο εφετείο το οποίο γνωμοδότησε κατά των McDonald’s, που στη συνέχεια έφτασαν μέχρι το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, με αποτέλεσμα την απόφαση υπέρ του εστιατορίου.

(Πηγή: Reuters)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα