Εισαγγελέας για ΕΤΕ και ALPHA

Εισαγγελέας για ΕΤΕ και ALPHA

Όλα τα στοιχεία για τις μετοχές και τις κινήσεις τους, από τον Οκτώβριο και μετά ζήτησε από το ΧΑΑ, ο εισαγγελέας ο οποίος ερευνά πιθανή κερδοσκοπία, στις διαπραγματεύσεις ΕΤΕ-ALPHA BANK.

Στοιχεία με την αναλυτική κίνηση των μετοχών των τραπεζών Εθνικής και ALPHA από τον περασμένο Οκτώβριο έως τις 21 Φεβρουαρίου έχει ζητήσει από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ο Εισαγγελέας Εφετών, Ι. Ντογιάκος, ο οποίος διενεργεί έρευνα για ενδεχόμενες παράνομες χρηματιστηριακές ενέργειες κατά το διάστημα των διαπραγματεύσεων των δύο τραπεζών, μετά την πρόταση συγχώνευσης που υπέβαλε στις 18 Ιανουαρίου η ΕΤΕ.

Αφορμή για την εισαγγελική έρευνα αποτέλεσαν δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για “χοντρό παιγνίδι στο Χρηματιστήριο”, με κάποιους να κερδοσκοπούν κατά τη διάρκεια των εμπιστευτικών συνομιλιών των δύο τραπεζών.

Ο Εισαγγελέας ενδιαφέρεται να λάβει από την αρμόδια αρχή του ΧΑΑ στοιχεία τόσο για το διάστημα από 18 Ιανουαρίου, δηλαδή την επομένη της πρότασης της Εθνικής προς την ALPHA , μέχρι και 21 Φεβρουαρίου, οπότε και ανακοινώθηκε ότι δεν επήλθε συμφωνία των δύο τραπεζών, όσο και για το προγενέστερο.

Στόχος είναι να διαπιστώσει εάν προκύπτει το ενδεχόμενο παράβασης της χρηματιστηριακής νομοθεσίας με αξιοποίηση εμπιστευτικής πληροφόρησης.

Σε πρόσφατη ανακοίνωση της η ALPHA έχει υποστηρίξει ότι μεγάλος ξένος οίκος αύξησε την θέση του από 4,97% σε 5,10% των μετοχών της, όντας σύμβουλος της ΕΤΕ.

Ο πρόεδρος της ALPHA, Γιάννης Κωστόπουλος έχει κληθεί από τους πρώτους και ήδη έχει καταθέσει στον κ. Ντογιάκο, ενώ κατάθεση έδωσε και ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής, Άνθιμος Θωμόπουλος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα