Εκπρόσωπος του ESM: Μετά τη συμφωνία, έρχονται μέτρα για το χρέος

Εκπρόσωπος του ESM: Μετά τη συμφωνία, έρχονται μέτρα για το χρέος
A woman holding red carnations is seen through an European Union flag while taking part in a parade celebrating the April 25 1974 revolution, also known as the Revolution of the Carnations, Tuesday, April 25 2017. The red carnation is the symbol of the 1974 revolution that restored democracy in Portugal after nearly half century of fascist dictatorship. (AP Photo/Armando Franca) AP

Εκπρόσωπος του μηχανισμού σταθερότητας χαιρέτισε την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο για την Ελλάδα

Πρώτη αντίδραση από τον ESM έπειτα από την επίτευξη συμφωνίας των θεσμών με την ελληνική κυβέρνησης που θέτει τις βάσεις για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης. Με δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του μηχανισμού σταθερότητας Βόλφγκανγκ Προσλ αναφέρεται σε αυτή την προκαταρκτική συμφωνία, που όπως σημειώνει ανοίγει το δρόμο για συζητήσεις αναφορικά με το χρέος της ελληνικής οικονομίας.

“Τα κλιμάκια των θεσμών κατέληξαν σε προκαταρκτική συμφωνία με τις ελληνικές αρχές σε ένα πακέτο μέτρων που θα υποστηρίξει την ανάκαμψη της Ελλάδας και το οποίο αποτελεί τη βάση για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης του προγράμματος σταθερότητας του ESM” αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του και προσθέτει: “Οι ελληνικές αρχές επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να εφαρμόσουν άμεσα το πακέτο μέτρων. Αυτή η προκαταρκτική συμφωνία θα συμπληρωθεί τώρα με περαιτέρω συζητήσεις εντός των επόμενων εβδομάδων για μια αξιόπιστη στρατηγική που θα εξασφαλίσει την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους”.

AP Photo/Armando Franca

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα