Ελ. Βενιζέλος: Συνεχίζονται οι καλές επιδόσεις στην επιβατική κίνηση – Στο -11,7% σε σχέση με το 2019

Ελ. Βενιζέλος: Συνεχίζονται οι καλές επιδόσεις στην επιβατική κίνηση – Στο -11,7% σε σχέση με το 2019
Eurokinissi

Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας δείχνει να έχει μια αυξανόμενη δυναμική παρά τις επιμέρους δυσκολίες που φέρνει ο πόλεμος στην Ουκρανία και η πανδημία. Ωστόσο, τα στατιστικά δημιουργούν αισιοδοξία για το 2023.

Με μια εξαιρετική επίδοση δεδομένων των συνθηκών έκλεισε το πρώτο εντεκάμηνο του 2023 για τον Διεθνές Αερολιμένα Αθηνών. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία το “Ελ. Βενιζέλος” έπιασε 21,1 εκατ. επιβάτες, δείχνοντας ισχυρά σημεία ανάκαμψης σε σχέση με το 2019.  Με αυτό το στατιστικό η ψαλίδα κλείνει στο -11,7% σε σχέση με 2 χρόνια πριν.

Πιο συγκεκριμένα η επιβατική κίνηση εξωτερικού σημείωσε αύξηση σε σχέση με το 2021 με 14,25 εκατ.επιβάτες (-14,4% συγκρινόμενη με το 2019) ενώ η κίνηση επιβατών εσωτερικού έγραψε 6,8 εκατ. επιβάτες μειωμένη κατά μόλις -5,5% συγκρινόμενη με το 2019.

Για τον Νοέμβριο τώρα, η επίδοση ήταν καλή αλλά δεν κατάφερε να μειώσει περαιτέρω την ψαλίδα με το 2019. Πιο συγκεκριμένα είχαμε 1,08 εκατ. επιβάτες και μια διαφορά με τον ίδιο μήνα του 2019 που έφτασε το -7,7%. Σε αντίθεση η επιβατική κίνηση εσωτερικού δείχνει ότι έχει σταθεροποιηθεί σε θετικό πρόσημο καθώς έχει βελτιωμένες επιδόσεις σε σχέση με το 2019. Δηλαδή, είχαμε 517 χιλιάδες επιβάτες που δείχνει μια βελτίωση κατά 4,1%.

Κινητικότητα στο αεροδρόμιο

Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας δείχνει να έχει μια αυξανόμενη δυναμική παρά τις επιμέρους δυσκολίες που φέρνει ο πόλεμος στην Ουκρανία και η επιδημία του κορονοϊού που ακόμα δημιουργεί κάποια αναχώματα σε κάποιες χώρες. Ωστόσο πρέπει να δούμε την μεγαλύτερη εικόνα που φαίνεται να είναι ικανοποιητική καθώς τα στατιστικά δημιουργούν αισιοδοξία για το 2023.

Πριν από τρία χρόνια, πριν την πανδημία, υπήρχε κινητικότητα για μεγάλες επενδύσεις στο αεροδρόμιο δεδομένου ότι η επιβατική κίνηση είχε φτάσει τα 25,5 εκατ. επιβάτες. Τα σχέδια αυτά πάγωσαν με την έλευση της πανδημίας και την κατάρρευση των επιδόσεων του αεροδρομίου (αλλά και των αερομεταφορών σε παγκόσμιο επίπεδο).

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως η διοίκηση του αεροδρομίου έχει στην αναπτυξιακή της ατζέντα επενδύσεις όπως μια μικρή επέκταση του αεροσταθμού αλλά και την δημιουργία ενός ακόμα ξενοδοχείου. Παράλληλα σε εξέλιξη είναι και οι κινήσεις του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση του ποσοστού που διαθέτει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα