Ελλάδα: Επιστροφή στην ευρωπαϊκή κανονικότητα;

Ελλάδα: Επιστροφή στην ευρωπαϊκή κανονικότητα;
Discussion with Italian Prime Minister Enrico Letta, organized by ELIAMEP at the European Council's offices in Athens on July 29, 2013 / SOOC

Ένα κρίσιμο για το μέλλον της χώρας ερώτημα θα τεθεί στο επίκεντρο της ομιλίας του προέδρου του ΕΛΙΑΜΕΠ, Λουκά Τσούκαλη, στην Ετήσια Οικονομική Διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ)

Τη Δευτέρα 22 Μαΐου η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), που φέτος συμπληρώνει τριάντα χρόνια ενεργούς παρουσίας και δράσης στην Ελλάδα, οργανώνει την 4η Ετήσια Οικονομική Διάσκεψη της με θέμα “Επενδύοντας στο Αύριο: Η ιδιωτική Πρωτοβουλία στην Αιχμή της Ανάκαμψης”, στο ξενοδοχείο King George στο Σύνταγμα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε μία κρίσιμη χρονική συγκυρία, όπου ένα ακόμα πακέτο επώδυνων μέτρων τέθηκε σε ψηφοφορία στη Βουλή, με την προοπτική της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και της επίτευξης συμφωνίας με τους εταίρους και δανειστές.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), Λουκάς Τσούκαλης, θα πραγματοποιήσει ομιλία με τίτλο: “Ελλάδα: Επιστροφή στην ευρωπαϊκή κανονικότητα;”.

“Η χώρα βρίσκεται σε ειδικό καθεστώς εντός της Ευρώπης εδώ και επτά χρόνια, υπό την έννοια ότι βγαίνει από το ένα μνημόνιο μπαίνει στο άλλο. Μια χώρα δεν μπορεί να ‘σέρνεται’ επ’ άπειρον. Αν η Ελλάδα δεν επιστρέψει γρήγορα σε κανονικότητα ευρωπαϊκή, ο κίνδυνος να αποφασίσει συλλογικά να ‘αυτοκτονήσει’ αυξάνεται κάθε μέρα”, δήλωσε στο NEWS 247 ο κύριος Τσούκαλης, προσθέτοντας ότι “Η Ευρώπη και το ευρώ αποτελούν στρατηγική επιλογή για τη χώρα”.

“Το κρίσιμο είναι αν μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης και με την προοπτική του τέλους του μνημονίου το 2018, ανοίγει πλέον ο δρόμος για να επιστρέψει η Ελλάδα σε ευρωπαϊκή κανονικότητα. Το ερωτηματικό στον τίτλο της ομιλίας μου δεν είναι βεβαίως τυχαίο. Αυτό ακριβώς θέλω να θέσω, κατά πόσον υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να επιστρέψει η Ελλάδα σε κανονικότητα μέσα σε μια Ευρώπη που έχει προοπτικές να αλλάξει πολύ μεγαλύτερες από ο,τι είχε μερικούς μήνες πριν”, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Ο Λουκάς Τσούκαλης θα τοποθετηθεί στη θεματική ενότητα “Αναπτυξιακοί Σύμμαχοι: Επενδύσεις, Χρηματοδότηση & η Ανασύνταξη της Επιχειρηματικότητας”.

The Rejuvenation of the Greek Economy : The Path to Growh at King George hotel, Athens, 7 Oct, 2014 / : '' '' King George 7 ,2014 Nikos Libertas / SOOC

Η Ετήσια Οικονομική Διάσκεψη της ΕΕΝΕ είναι από τις σημαντικότερες οικονομικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περσινή Διάσκεψη παραβρέθηκαν περισσότεροι από 200 επιχειρηματίες, κορυφαίοι εκπρόσωποι της πολιτικής και οικονομικής ηγεσίας, μέλη διπλωματικών αποστολών, διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί και στελέχη επιχειρήσεων.

Στην φετινή Διάσκεψη, η οποία θα ξεκινήσει με την εισαγωγική ομιλία του Προέδρου της ΕΕΝΕ Δρ. Βασίλη Αποστολόπουλου, θα υπάρξουν κεντρικές ομιλίες από τον Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, τον Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη, τον Επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, την Ντόρα Μπακογιάννη, τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα, τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και την προκάτοχό της στο Υπουργείο  Όλγα Κεφαλογιάννη, τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργο Σταθάκη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξανδρο Χαρίτση.

Η εν λόγω εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το London School of Economics και το Ελληνικό Παρατηρητήριο ( Hellenic Observatory European Institute). Η 24MEDIA στηρίζει επικοινωνιακά, με το ειδησεογραφικό της brand NEWS 247.

* Φωτογραφίες: Sooc.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα