Ελληνικό: Πως εξελίσσονται οι εργασίες στα Cove Residences στον Άγιο Κοσμά

Διαβάζεται σε 3'
Έργα στο Ελληνικό
Έργα στο Ελληνικό Menelaos Myrillas / SOOC

Τα Cove Residences αφορούν στην κατασκευή συγκροτήματος κατοικιών σε τέσσερα οικοδομικά τετράγωνα που αποτελούν μέρος της ανάπλασης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού.

Καθώς προχωρά το The Ellinikon Project, αυξάνονται τα έργα και πλέον σε πλήρη εξέλιξη είναι τα έργα για τα Cove Residences στην περιοχή του Αγίου Κοσμά.

Τα έργα έχουν αναλάβει πριν από λίγους μήνες οι εταιρείες ΑΚΤΩΡ ΕΘΝΟΚΑΤ η οποία πολύ γρήγορα ολοκλήρωσε τις θεμελιώσεις και πλέον προχωρά σε εργασίες πολιτικού μηχανικού.

Το έργο όπως έχει αποφασίσει η Lamda Development θα εκτελεστεί σε δύο διακριτές φάσεις. Η υλοποίηση της 1ης φάσης εργασιών αφορά στην εκτέλεση χωματουργικών εργασιών, εργασιών κατασκευής φέροντος οργανισμού από οπλισμένο σκυρόδεμα, η τοποθέτηση μονώσεων και η εγκατάσταση των απαιτούμενων ηλεκτρομηχανολογικών δικτύων και υποδομών. Η 2η φάση αφορά την ολοκλήρωση των κτιριακών συγκροτημάτων (αρχιτεκτονικά τελειώματα, εσωτερικές επενδύσεις, βαψίματα κλπ).

Τα Cove Residences αφορούν στην κατασκευή συγκροτήματος κατοικιών σε τέσσερα οικοδομικά τετράγωνα που αποτελούν μέρος της ανάπλασης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού. Από δύο τετράγωνα έχουν αναλάβει η ΑΚΤΩΡ και η ΕΘΝΟΚΑΤ.

Συνολικά το έργο θα πρέπει να παραδοθεί στην Lamda στο πρώτο εξάμηνο του 2026. Η συνολική επιφάνεια ξεπερνά τα 60.000 τμ και εκεί θα κατασκευαστούν 115 κατοικίες. Φέρει την υπογραφή των αρχιτεκτονικών γραφείων Bobotis+Bobotis Architects και ISV Architects και έχουν ήδη πωληθεί ή έχουν κατατεθεί οι προκαταβολές για την αγορά τους.

Ήδη αν περάσει κάποιος από την περιοχή μπορεί να διακρίνει την ανάπτυξη του σκελετού των κτιρίων που περιλαμβάνονται στα Cove Residences με τους γερανούς να κυριαρχούν στην περιοχή.

Η ανάπτυξη για τα Cove Residences βρίσκεται πίσω από τις Cove Villas, που θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, και με άμεση πρόσβαση στην παραλία, θα δημιουργηθεί ένα οργανωμένο συγκρότημα με χαμηλά διαμερίσματα και διπλοκατοικίες, σε μικρή όμως απόσταση και αυτό από την παραλία.

Ξεκινά και το Riviera Galleria

Στο παράκτιο μέτωπο όμως είναι πολύ κοντά και η εκκίνηση για το εμπορικό κέντρο εντός της Μαρίνας του Αγίου Κοσμά. Αυτό καθώς είμαστε σε αντίστροφη μέτρηση για να πέσουν οι υπογραφές και να ξεκινήσει η ανέγερση του Riviera Galleria. Σύμφωνα με πηγές κοντά στο θέμα, απέχουμε πλέον λίγες ημέρες πριν να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και να ξεκινήσει η κατασκευαστική περίοδος για ακόμα ένα μεγάλο κτιριακό έργο εντός του χώρου της του Ελληνικού.

Ανάδοχος του Riviera Galleria είναι η ΜΕΤΚΑ μέλος του Ομίλου Μυτιληναίος που αναλαμβάνει από την Lamda Development το σύνολο της κατασκευής του για , το παράκτιο mall που αναπτύσσει η εταιρεία στο Ελληνικό, στην περιοχή της Μαρίνας του Αγίου Κοσμά. Είναι το δεύτερο έργο για την ΜΕΤΚΑ στο Ελληνικό μετά από το έργο για τις αθλητικές εγκαταστάσεις που αναλαμβάνει μαζί με την ΑΚΤΩΡ.

Στόχος της κατασκευής του Riviera Galleria στο Ελληνικό είναι να πιστοποιηθεί κατά LEED Gold. Να θυμίσουμε ότι η οικοδομική άδεια για την ανέγερση του κτιρίου έχει εκδοθεί ήδη από τον περασμένο Αύγουστο. Την αρχιτεκτονική υπογραφή φέρνει το διεθνώς αναγνωρισμένο γραφείο Kengo Kuma and Associates ενώ υπάρχει και η ελληνική συμμετοχή από την BETAPLAN. Τα έργα εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν 2,5-3 χρόνια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα