Ενός Brexit μύρια έπονται…

Ενός Brexit μύρια έπονται…

Η βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε, πως σε περίπτωση επικράτησης του Brexit, είναι πιθανή μια σημαντική υποτίμηση του εθνικού νομίσματος

Συνεχίζουν οι προβλέψεις ινστιτούτων και δημόσιων φορέων για τις αναταράξεις στη βρετανική οικονομία σε περίπτωση που το κρίσιμο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου προκρίνει το Brexit. Αυτή τη φορά, η βρετανική κεντρική τράπεζα, είναι εκείνη που προβλέπει υποτίμηση της βρετανικής λίρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Press Association, το Brexit θα αποτελούσε “ισχυρό παράγοντα” ώστε να προκαλέσει την υποτίμηση του εθνικού νομίσματος.

Η Ευρώπη προετοιμάζεται

Νωρίτερα, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ δήλωνε πως ” η επικράτηση του Brexit θα ταρακουνήσει την Ένωση” προκαταβάλλοντας έτσι τις αναταράξεις σε όλο το οικοδόμημα σε μια τέτοια πιθανότητα. Άλλωστε, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου στη Μ. Βρετανία, οι Βρυξέλλες βρίσκονται προ μεγάλων προκλήσεων. Νευρικότητα δεν επικρατεί μόνο στις διεθνείς αγορές, αλλά και στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Εκπονούνται σενάρια και σχέδια για το πώς θα μπορούσε κανείς να εκπέμψει μηνύματα ενότητας, γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung. Μια συμβολική συνάντηση θα γίνει μία μέρα ακριβώς μετά το δημοψήφισμα. Οι υπουργοί Εξωτερικών των έξι ιδρυτικών μελών της ενωμένης Ευρώπης, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, του Βελγίου, του Λουξεμβούργου και της Ολλανδία, προτίθενται να συναντηθούν για να διατρανώσουν την ιστορική ευθύνη που έχουν για το ευρωπαϊκό εγχείρημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα