Ένταξη των συνεταιριστικών τραπεζών στην ανακεφαλαιοποίηση επιδιώκει η Κυβέρνηση

Ένταξη των συνεταιριστικών τραπεζών στην ανακεφαλαιοποίηση επιδιώκει η Κυβέρνηση

Σύμφωνα με τον υπουργό οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο ο συνεταιριστικός κλάδος χρειάζεται ολοκληρώμενη στρατηγική αναδιοργάνωση. Ποιοι οι στόχοι της ελληνικής Κυβέρνησης. Τι προτείνουν στους δανειστές

Την ένταξη των συνεταιριστικών τραπεζών στην ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος περιλαμβάνουν οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης προς τους δανειστές, όπως επισημαίνει ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, στρατηγική επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης είναι η στήριξη του θεσμού των συνεταιριστικών τραπεζών, ο οποίος υποστηρίζει πρωτίστως τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις της ελληνικής περιφέρειας και την τοπική ανάπτυξη.

Βούληση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ο συνεταιριστικός τραπεζικός κλάδος να ενισχυθεί μέσω μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής αναδιοργάνωσης, με κύριους άξονες τη δημιουργία ισχυρότερων σχημάτων, την κεντροποίηση λειτουργιών και συστημάτων με βάση τις βέλτιστες διεθνώς πρακτικές, εξηγεί ο κ. Τσακαλώτος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα