Εντολή Βρυξελλών: Από το 2016 οι νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων στην Ελλάδα

Εντολή Βρυξελλών: Από το 2016 οι νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων στην Ελλάδα
Στιγμιότυπο από την συνέντευξη τύπου για τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Eurogroup, την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012. Οι υπουργοί Οικονομικών της Eυρωζώνης ενέκριναν την καταβολή του ποσού των 43,7 δισεκατομμυρίων ευρώ. Μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου θα γίνει η εκταμίευση της δόσης ύψους 34,4 δισ. ευρώ, ενώ άλλα 9,3 δισ. ευρώ θα δοθούν σε τρία τμήματα στο πρώτο τρίμηνο του 2013, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας αναμένουν πλέον ότι το χρέος της χώρας θα φτάσει στο 175% του ΑΕΠ το 2016, θα μειωθεί στο 124% το 2020 και θα πέσει «σημαντικά» κάτω από το 110% το 2022. (EUROKINISSI/ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε.) Eurokinissi

Ο Όλι Ρεν αποκάλυψε το πότε θα ισχύουν οι νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων στην Ελλάδα. Διαβάστε γιατί θα υπάρξει αναβολή στην απόφαση

Από το 2016 θα ισχύσουν οι νέες αναθεωρημένες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων στην Ελλάδα, σύμφωνα με απάντηση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Όλι Ρεν σε ερώτηση του Προέδρου της Δράσης και ευρωβουλευτή της Ομάδας “Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη”, Θόδωρου Σκυλακάκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Όλι Ρεν δήλωσε ότι η εναρμόνιση των αντικειμενικών αξιών στις πραγματικές, οι οποίες προβλεπόταν με βάση το μνημόνιο ότι θα γίνουν το 2012, αναβάλλεται για το 2016.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση , η απάντηση του κ.Ρεν υπήρξε η εξής: “Οι ελληνικές αρχές συνεχίζουν τις εργασίες επί της τυπικής διαδικασίας για την αναθεώρηση της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων, ώστε να εναρμονιστούν καλύτερα με τις τιμές της αγοράς. Η τυπική αυτή διαδικασία θα ισχύει για τους σκοπούς της φορολογίας ακινήτων για το οικονομικό έτος 2016”.

Σε σχετική δήλωσή του ο κ.Σκυλακάκης επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι “η αναβολή της διαρθρωτικής αυτής αλλαγής γίνεται καθαρά με εισπρακτικές επιδιώξεις και αποδεικνύει δυστυχώς ότι τόσο η ελληνική πλευρά, που προφανώς έχει συμφωνήσει με την απόφαση αυτή, όσο και η ευρωπαϊκή, αδιαφορούν για τις διαρθρωτικές αλλαγές όταν θεωρούν ότι μπορούν να εισπράξουν ευκολότερα φόρους, ακόμα κι αν αυτό συνεπάγεται την πιο ακραία, παράλογη και παράνομη φορολογία, όπως είναι η φορολογία ανύπαρκτης περιουσίας”.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα