Επιστολή Τσακαλώτου στις συστημικές τράπεζες για μη αποκλεισμό Ελλήνων επενδυτών

Επιστολή Τσακαλώτου στις συστημικές τράπεζες για μη αποκλεισμό Ελλήνων επενδυτών
Arrival of Minister of Finance Euclid Tsakalotos at the Hilton for a meeting with officials of the IMF, Athens on Nov 14, 2015. / Hilton , 14 2015. Alexandros Michailidis / SOOC

Απάντησαν θετικά οι δύο από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες. Σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση

Πρωτοβουλία για τη συμμετοχή και Ελλήνων επενδυτών στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίων των τεσσάρων συστημικών τραπεζών ανέλαβε ο υπουργός Οικονομκών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά την κριτική που ασκήθηκε στην κυβέρνηση περί αποκλεισμού των Ελλήνων μικρομετόχων.

Ο κ. Τσακαλώτος απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε στην επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής ότι έχει στείλει σχετικές επιστολές στις τέσσερις συστημικές τράπεζες και ήδη έχουν απαντήσει θετικά δύο από αυτές. «Ελπίζω να ανταποκριθούν και οι άλλες δύο συστημικές τράπεζες. Είναι πολύ σημαντικό για την ελληνική οικονομία» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών και υπογράμμισε ότι δεν επιθυμεί να αποκαλύψει ποιες είναι οι τράπεζες που απάντησαν αναμένοντας πιθανώς ότι θα υπάρξει ομόφωνο «ναι» στην πρόσκλησή του.

Σημειώνεται πάντως ότι η Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη, έχει ανακοινώσει ήδη ότι δίνει δικαίωμα συμμετοχής και σε έλληνες επενδυτές. Η κυβέρνηση δέχτηκε πάντως κριτική από την αντιπολίτευση περί αποκλεισμού των ελλήνων επενδυτών από τη διαδικασία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Εντωμεταξύ, η επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής ενέκρινε κατά πλειοψηφία το διορισμό του καθηγητή Χαράλαμπου Γκότση στην θέση του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Ο κ. Γκότσης αντικαθιστά τον Κώστα Μποτόπουλο ο οποίος απομακρύνθηκε με απόφαση της κυβέρνησης πριν ολοκληρώσει τη δεύτερη θητεία του. Ο υπουργός Οικονομικών αιτιολόγησε την απόφαση της κυβέρνησης σημειώνοντας ότι ο κ. Γκότσης είναι ο «κατάλληλος άνθρωπος για τη θέση» γιατί έχει πιο διευρυμένη άποψη για το ρόλο του χρηματιστηρίου και εστιάζει στον αναπτυξιακό ρόλο των επιτροπών. «Έχει πιο ευρύ πεδίο για αυτό που θέλουμε» ανέφερε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα