Επιστροφή στην αβεβαιότητα φοβούνται οι τραπεζίτες

Επιστροφή στην αβεβαιότητα φοβούνται οι τραπεζίτες
Anti-government rally of the movement `Paraititheite` (Resign) in Syntagma square, Athens, Greece on June 15, 2016. / «» , 15 2016. SOOC

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη η καθυστέρηση της συμφωνίας "φρέναρε" το καλό κλίμα του τέταρτου τριμήνου του 2016

Την επιστροφή μιας περιόδου αβεβαιότητας λόγω της παρατεταμένης διαπραγμάτευσης της δεύτερης αξιολόγησης από την αρχή του χρόνου διαπίστωναν ανώτερες τραπεζικές πηγές μετά την συνάντηση τους, που ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα, με τους θεσμούς.

Οι ίδιες πηγές σημείωσαν μια αξιοσημείωτη αλλαγή του κλίματος για το πρώτο δίμηνο του 2017, ενώ όπως τόνιζαν το τέταρτο τρίμηνο του 2016 όλα φαίνονταν να κυλούν ομαλά.

Οι ίδιες οι πηγές τόνιζαν ότι μέχρι το τέλος του 2016 είχαμε μείωση των κόκκινων δανείων και αργή αλλά σταθερή επιστροφή καταθέσεων. Με την αλλαγή όμως του έτους και την καθυστέρηση της συμφωνίας, για την αξιολόγηση είχαμε αναστροφή της τάσης με αύξηση των κόκκινων δανείων και μείωση των καταθέσεων.

Η συνάντηση με τους θεσμούς θα επικεντρωθεί στην διαχείριση των κόκκινων δανείων και τους ηλεκτρονικός πλειστηριασμούς ακινήτων που δείχνουν να καθυστερούν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα