Ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης της εθνικής σύνταξης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης της εθνικής σύνταξης
Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση από τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣ ΟΣΕ την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Παράθυρο για ποσοστιαίες μειώσεις στις κύριες συντάξεις άφησε ο υφ. Εργασίας, σε περίπτωση μη εξεύρεσης λύσης με τους δανειστές. Δεν φτάσαμε όμως ακόμη εκεί, είπε μεταξύ άλλων

Μόνο σε περίπτωση που δεν θα μπορούσε να βρεθεί άλλη λύση, ενδέχεται να μειωθούν ποσοστιαία οι συντάξεις, ανέφερε από την πλευρά του ο υφυπουργός Εργασίας και αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος.

Ο κ. Πετρόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, είπε χαρακτηριστικά: “Η σκέψη να υπάρξει κάποια ποσοστιαία μείωση της εθνικής σύνταξης συνδυαζόμενη με τα ελάχιστα χρόνια που απαιτούνται, είναι μια εκδοχή η οποία θα μπορούσε εν τέλει να υπάρξει, σε περίπτωση που δεν θα μπορούσε να βρεθεί άλλη λύση. Εμείς δεν φτάσαμε στην ύστατη λύση”.

Πάντως όπως συμπλήρωσε “τα μέτρα που παίρνουμε δεν είναι ισοπεδωτικά ούτε αντιασφαλιστικά”, ενώ για το θέμα των αγροτών σημείωσε πως “φαίνεται ότι ο κλάδος των αγροτών αγνοεί την κατάσταση των ταμείων τους. Τα ελλείμματα είναι τεράστια και πρέπει να πάρουμε κάποια μέτρα”.   Αυτό πρέπει να το καταλάβουν και οι επιστημονικοί φορείς κατέληξε, λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να βρεθεί στην γωνία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα